بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

کانی شناسی باریت

سیستم تبلور : ارتورومبیک

الماسی و الوری شکل

دارای حالتهای لیه ای ریز،دانه ای،خاکی می باشند.

خواص فیزیکی :

رخ کامل

 H=3.35

G=4.5

به صورت جلای شیشه ای و قاعده مرواریدی

بی رنگ و سفید

شفاف  تا نیمه شفاف

اسلاید 2 :

سیمای تشخیصی:

به وسیله گرانی ویژه بالا(برای کانی های نا فلزی بالاست)،رخ و بلورهای مشخصه خود شناخته می شود.

رخدادهای باریت:

وستموردلند و کامبریای انگلیس ، فلسوبانیا و دیگر مکانهای رومانی و ساکسونی آلمان

و به صورت رگه ای ،توده های نامنظم در سنگهای آهک در ایالتهای جورجیا

تنسی میسوری آرکانزاس آمریکا.

اسلاید 3 :

علت نامگذاری:

نام باريت از كلمه يوناني باروس به معني سنگين گرفته شده و براي اولين بار در سال 1771 توسط هاميلتون و به عقيده برخي از مولفين در سال 1774، توسط شيل Carl Scheele‌به كاررفته است. نامهاي محلي ديگر براي اين كاني نظير هوي اسپار، تيف، كوك، باريتس و باريتين به كاررفته است. اكسيد باريم درابتدا به نام barote توسط Guyton de Morveau ناميده شد كه توسط Antoine Lavoisier به baryta‌ تغيير نام داده است كه پس از آن به barium تبديل شد.

اسلاید 4 :

اشکال پیدایش باریت :

  1. 1. نوع رگه‌ای :

محلولهای گرمایی و ماگمایی که ترکیبات شیمیایی خاصی دارند در گسل‌ها ، شکستگیها و فضای خالی بین ذرات و قطعات سنگ به تشکیل باریت منجر می‌شوند. همراه بعضی از کانسارهای گرمایی نقره ، سرب ، روی و فلوریت باریت نیز دیده می‌شود.

 

  1. نوع رسوبی آتشفشانی :

کانسارهای باریت نوع لایه‌ای بیشتر با ذخایر ماسیوسولفاید و ذخایر استراتی باند استراتی فرم رسوبی در ارتباط هستند. در ماسیوسولفیدهای نوع کروکوباریت در قسمت فوقانی و اطراف ذخیره ماسیوسولفید یافت می‌شود. در بعضی از کانسارهای استراتی باند استراتی فرم رسوبی ، لایه‌های باریت‌دار گزارش شده است.

اسلاید 5 :

  1. کانسارهای باریت بر جای مانده :

این کانسارها بدین طریق تشکیل می‌شوند که سنگ و یا رگه حاوی باریت در سطح زمین هوازده شده ، باریت به دلیل وزن مخصوص زیاد و مقاومت شیمیایی در محل باقی می‌ماند و تشکیل کانسار باریت بر جای مانده را می‌دهد.

اسلاید 6 :

مهمترين كانيهاي باريم دار عبارتند از : باريت BaSO4 و ويتريت BaCO3 ميزان فراواني باريت بيشتر از ويتريت است.

ويتريت (BaCO3)
ويتريت با ترکيب شيميايي BaCO3توسط کاني شناس برجسته انگليسيWithering کشف شده است، در سيستم اورتورومبيک متبلور مي شود. وزن مخصوص آن 35/4 –27/4 گرم بر سانتي متر مکعب،سختي آن 75/3-3، جلاي شيشه اي و گاهي صمغي مي باشد.
ويتريت به رنگ سفيد، متمايل به زرد و خاکستري با رنگ خاکه سفيد و بلورهاي شفاف تا نيمه شفاف مي باشد. اين کاني معمولاً نسبت به باريت کمياب بوده و غالباً رگه هاي گالن را همراهي مي کند و با اسيد سولفوريک تبديل به سولفات باريم مي شود.

اسلاید 7 :

محیط تشکیل باریت:

باریت اغلب به صورت باطله د ر رگه های هیدروترمالی و همراه با کانیهای گالن، اسفالریت، فلوئوریت، سیدریت، هماتیت و کلسیت دیده می شود. همچنین باریت همراه با ماسه سنگها، سنگهای کربناته، سنگهای رسی و شیلهای سیلیسی به شکل چینه سان (استراتیفورم) تشکیل می شود . این کانسارها به کانسارهای نوع در ه میسی سی پی (MVD) معروف هستند. گاهی نهشته های باریت از فعالیت چشمه های آبگرم حاصل  می شود.

اسلاید 8 :

میزان تولید باریت در کشورهای دنیا و ایران

میزان تولید باریت در سال 1996 در دنیا حدود 5/4 میلیون تن بوده است. انگلستان، رومانی، چک، اسلوواکی، مراکش، الجزایر، آلمان، روسیه، مکزیک، کاناد ا و امریکا از کشورهای مهم تولید کننده باریت در دنیا هستند . معادن متعددی از باریت در ایران وجود دارد.

حدود 20 معدن فعال باریت در ایران وجود دارند که سالیانه قریب به 160000 تن باریت تولید و روانه بازار داخلی و خارجی می کنند.

ايران سالانه نزديك به 204 هزار تن باريت از معادن خود استخراج مي‌كند و ششمين توليدكننده اين ماده معدني در دنيا به‌شمار مي‌آيد. سالانه نزديك به 204 هزار تن باريت در كشور توليد مي‌شود كه اين ميزان 66/3 درصد توليد دنيا را شامل مي‌شود.

اسلاید 9 :

کاربرد و موارد مصرف باریت :

حفاریهای نفت و گاز

تهیه مواد شیمیایی باریم دار

مصارف باریت خرد شده

مصارف باریت خرد شده

کاربرد باریت در پرکننده‌ها

مصارف دارويي

 

 

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید