بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
كتاب درسى
Cash, Eccles, Nohira and Nolan (1994). Building the In ormation –Age Organization: Structure, Control and In ormation Technologies, Chicago: Irwin.
Lucas, H.C., (2005). In ormation Technology: Strategic Decision Making or Managers,
ارزشيابى:
–مشاركت در كلاس 10%
–تكاليف فردى/گروهی 30%
–امتحان نهايى 60%
کارگروهی/فردی:
–بررسی و تهیه گزارشی در خصوص یکی از متغيرهاي سازماني در عصر اطلاعات و ارائه آن در کلاس و پاسخگویی به پرسش های دیگر دانشجویان
اسلاید 2 :
عصر اطلاعات
اين واقعيت كه امروزه سازمان ها در عصر اطلاعات به سر مي برند، با الزامات و محدوديت هايي مواجه هستند كه در گذشته نه چندان دور طرح آنها ضرورتي نداشت.
بدون شك ايجاد سازگاري در ابعاد مختلف سازمان با تغييرات محيطي و استفاده از ابزارهايي كه به مرور پيشرفت فنّاوري در اختيار مديران قرار مي گيرد، نه تنها ضروري است بلكه حيات سازمان ها در محيط هاي فرار (Volatile) و متلاطم (Turbulent) امروزي به اين مهم بستگي دارد.
تحولاتي كه در عصر اطلاعات رخ ميدهد سازمانها و دولتها را به صورتي گريز ناپذير به مبارزه ميطلبد و مديران را سخت به چالش وا داشته است.
اسلاید 3 :
عصر اطلاعات با اين معضل آغاز شد كه تصميم گيري در محيط هاي متلاطم بدون دستيابي مستمر به اطلاعات مرتبط عملاَ سردرگمي زيادي را ببار مي آورد. طراحي و استقرار سيستم ها و فنّاوري هاي اطلاعاتي (IS/IT) تلاشي بود در جهت پاسخ گويي به اين نياز كه از عناصر بنيادين عصر اطلاعات به شمار مي روند.
اگر به سيستم ها و فنّاوري اطلاعات (IS/IT) به ديده يك فرصت بنگريم، بايد گفت امكان طراحي اشكال جديد سازماني، سيستم هاي كنترلي جديد، بازمهندسي فرايندهاي سازماني و مانند اينها با اتكا به IS/IT فراهم شده است.
اسلاید 4 :
ویژگی های عصر اطلاعات
درصد قابل توجهي از نيروي كار در پردازش و انتشار اطلاعات دخيل هستند.
اطلاعات به صورت كالاي قابل فروش در آمده كه سازمانهايي آن را در پردازش دادهها به كار گرفته اند تا براي بدست آوردن درآمد به سازمانها فروخته شود. صنعت اطلاعات به سازمانهايي اطلاق ميشود كه از خريد و فروش و تجارت اطلاعات، درآمد كسب ميكنند.
فناوريهاي اطلاعات و ارتباطات خيلي سريع در حال پيشرفت هستند و محور گسترش اطلاعات و بهبود سازماني در ابعاد مختلف هستند.
جهاني شدن امكان تحقق پيدا كرده است. يعني در نظام جهاني شدن بازارها، سرمايه و فناورى به نحوي باهم يكپارچه و ادغام ميشوند كه جهان اندازه متوسط خود را از دست ميدهد و به دنياي كوچكي (دهكده جهاني) تبديل ميشود. بطوري كه تمام انسانها قادرند در اين جهان به پيرامون خود سريع تر، ارزان تر و بهتر از قبل دسترسي داشته باشند. سمبل اين نظام شبكه اينترنت است.
در عصر اطلاعات ساختار قدرت موازنه سه قطبي از دولت و سرمايه دار/افراد ناشي ميشود نه صرفاَ دولتها. ابر انسانها بجاي ابر قدرتها مطرح هستند كه از طريق شبكه اطلاعاتي به يكديگر مرتبط شده اند.
اسلاید 5 :
چالش هاى عصر اطلاعات
ارتقاي آگاهي هاي سيستم هاي اطلاعاتي در تمام سطوح سازماني و ملي.
اقدام براي استفاده از فرصت هايي IS/IT و استفاده استراتژيك از آنها.
نهادينه ساختن فرايندهاي مديريت و برنامه ريزي استراتژيك IS/IT.
چگونگي تاثير فنّاوري اطلاعاتي بر ساختار صنعت يا توازن سياسي بين ملت ها.
عوامل بازدارنده استفاده از IS/IT را به عنوان ابزار رقابتي توسط سازمان ها و كشورها
ارزيابي ارزش استراتژيك سيستم ها و فنّاوري هاي اطلاعاتي.
نقش سيستم ها و فنّاوري اطلاعاتي در كسب مزيت رقابتي.
اسلاید 6 :
چشم انداز جامعه اطلاعاتى
جامعهاى است كه در آن كيفيت زندگى به ميزان زيادى به اطلاعات و بهره بردارى از آن وابسته است (مارتين، 1988).
اصطلاح جامعه اطلاعاتى بازگوكننده توسعه تكنولوژىهاى اطلاعاتى و تجديد ساختمان جامعه پيروامون جريان اطلاعات است.
جامعه اطلاعاتى به عنوان يك رويداد قريب الوقوع از عوارض توسعه شتابان تكنولوژى اطلاعات است.
پديدههايى چون تجات الكترونيكى، مدارس الكترونكى، بانكدارى الكترونيكى، انتشارات الكترونيكى، سرقت الكترونيكى، خريد الكترونيكى، … از علائم ملموس جامعه اطلاعاتى هستند.
اسلاید 7 :
ويژگى هاى جامعه اطلاعاتى
ويژگىهاى اقتصادى: داد و ستد اطلاعات
ويژگى هاى تكنولوژيك: پيوند فناورى هاى اطلاعاتى و ارتباطى
ويژگى هاى اجتماعى: ارتباطات الكترونيكى و جامعه شبكهاى
ويژگىهاى سياسى: شفافيت خبرى، و توزيع قدرت
ويژگى هاى فرهنگى: هسته مشترك فرهنگى ملل
اسلاید 8 :
انقلاب نوين اطلاعاتي
دراكر (1999) معتقد است كه يك انقلاب نوين اطلاعاتي بدون هيچ مانع در شرف وقوع است. انقلاب اطلاعاتي فعلي، در واقع چهارمين انقلاب اطلاعاتي در تاريخ بشر است. اولين انقلاب اطلاعاتي اختراع خط و نگارش در بين النهرين بود. دومين انقلاب اطلاعاتي، اختراع كتاب نوشتاري در چين بود. سومين انقلاب اطلاعاتي اختراع ماشين چاپ و حروف متحرك توسط گوتنبرگ بود.
انقلاب نوين اطلاعاتي به صورت گسترش وسيع اطلاعات و كاربرد آن در اشكال چند رسانه اي تجلي پيدا كرده است.
اسلاید 9 :
چگونگي تامين اطلاعات
بيشتر مديران در عصر اطلاعات، دادهها و اطلاعاتي را دريافت ميكنند كه حتي اگر همه وقت خود را هم صرف كنند، نميتوانند آنها را جذب نمايند. آنها از اضافه بار اطلاعات در عذابند. بنابراين، بايد سازوكارهايي را جستجو كرد كه اطلاعات مورد نياز كاربران را تامين كند. طراحي و استقرار سيستمهاي اطلاعاتي مناسب يكي از اين سازوكارهاست. ميتوان گفت مهمترين وظيفه سيستمهاي اطلاعاتي عبارت از تصفيه[ iltration] و تلخيص[Condensation] اطلاعات است. به عبارت ديگر، اولين و شايد مهمترين اقدام در طراحي سازمانهاي متناسب با عصر اطلاعات، طراحي سيستمهاي اطلاعاتي مناسب است.
اسلاید 10 :
تعریف سیستم اطلاعاتی
اگر اين مفهوم را بپذيريم كه سيستم مجموعهاي است از عناصر بهم مرتبط كه براي نيل به هدفي مشترك باهم در تعامل هستند، بايد گفت سيستم اطلاعاتي نيز از اين قاعده مستثني نيست. نقش اساسي سيستم اطلاعاتي پردازش دادهها و تبديل آن به اطلاعات مورد نياز كاربران است (ليم و كيم، 2004). مراحل تبديل دادهها به اطلاعات به شرح زير است:
ورود اطلاعات: شامل ثبت عمليات[Recording Transaction]، كدگذاري[Coding]، طبقهبندي[Sorting]، و انتخاب[Selecting] است.
تبديل داده ها: كه به صورت انجام محاسبات رياضي، خلاصه سازي، و طبقه بندي صورت ميگيرد.
اطلاعات برونداد: حاصل پردازش داده هاست كه در تصميم گيري بهكار گرفته ميشوند.