بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
تعریفFMEA متدلوژی یا روشی است سیستماتیک که به دلایل زیر به کار می رود:
الف)شناسایی و الویت بندی حالات بالقوه خرابی در یک سیستم ،محصول، فرایند و یا سرویس.
ب)تعریف و اجرای اقداماتی به منظور حذف و یا کاهش میزان وقوع حالات بالقوه خرابی.
پ)ثبت نتایج تحلیل های انجام شده به منظور فراهم کردن مرجعی کامل برای حل مشکلات در آینده.
اسلاید 2 :
FMEA تکنیکی تحلیلی و متکی بر قانون “پیشگیری قبل از وقوع “ است که برای شناسایی عوامل بالقوه خرابی به کار می رود.
یکی از عوامل موفقیت FMEA زمان اجرای آن است. این تکنیک برای آن طرح ریزی شده که”یک اقدام قبل از واقعه باشد “نه”یک تمرین بعد از آشکار شدن مشکلات” .
به بیانی دیگر یکی از تفاوتهای اساسی FMEA با سایر تکنیکها این است که یک اقدام کنشی است ،نه واکنشی.
اسلاید 3 :
هدف
هدف از اجرای FMEA جستجوی تمام مواردی است که باعث شکست یک محصول یا فرایند می شود ،قبل از اینکه محصول به مرحله تولید برسد و یا فرایند آماده تولید شود.
FMEA به تنهای مسائل و مشکلات را برطرف نمی کند ، بلکه باید در کنار سایر تکنیک ها ی حل مساله مورد استفاده قرار گیرد. تهیه FMEA فرصتهای را برای سازمان فراهم می کند که اگر فقط در قالب یک فرم مستند شوند ،هرگز مشکلات را حل نمی کنند.
اسلاید 4 :
کاربردFMEA
اسلاید 5 :
1- در زمان طراحی سیستمی جدید ،محصولی جدید و یا فرایندی جدید.
2- زمانی که قرار است طرح های موجود و یا فرایند تولید/ مونتاژ تغییر کند.
3- زمانی که فرایند تولید یا مونتاژ و یا یک محصول در محیطی جدید و یا شرایط کاری جدید قرار می گیرد.
4- برنامه های بهبود مستمر.
اسلاید 6 :
تاثیر FMEAبر نرخ خرابی محصول
اسلاید 7 :
استفاده ازFMEA در مراحل مختلف ، موجب کاهش نرخ خرابی محصول در زمان مصرف می شود.الف)اجرایDesign/(system)-FMEA : فرایند طراحی را با کاهش میزان ریسک خرابی ، استحکام می بخشد. همچنین با تصحیح نقص ها و اشکالات طراحی محصول (یا سیستم) میزان خرابی را در دوره “عمر مفید” کاهش داده ، و شکستهای محتمل در زمان فرسودگی را نیز به تعویق می اندازد.
اسلاید 8 :
ب) اجرای processes- FMEA :عوامل بالقوه خرابی فرایند ساخت یا مونتاژ را که منجر به تولید محصول نامناسب می شود ، شناسای می کند و لذا فرایند ساخت و تولید محصول را با کاهش ریسک خرابی ،استحکام می بخشد. PFMEA با اصلاح نقص های فرایند ساخت و یا مونتاژ ، نرخ خرابی های محصول را در دوره”عمر آغازین” محصول کاهش می دهد.
اسلاید 9 :
مراحل تهیه FMEA
اسلاید 10 :
1-تهیه FMEA نیازمند فعالیت تیمی است. تعداد و ترکیب افراد در تیم به پیچیدگی فرایند یا محصول تحت بررسی بستگی دارد، اما توصیه می شود که تعداد افراد تیم بیش تر از 6 نفر نباشد. در صورت پیچیدگی محصول یا فرایند بهتر است کمیته های متعددی تشکیل شوند و هر تیم فرعی، قسمتی از موضوع را به عهده بگیرد.افرادی چون مهندسین و متخصصین طراحی،ساخت و مونتاژ کیفیت، خدمات پس از فروش ،بازار یابی و تدارکات.