بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

1- خصوصيات فيزيكي و مقاومت خوب در برابر فشارهاي حمل و نقل

2- خصوصيات ممانعت كنندگي در برابر عبور و مرور گازهاي O2 و CO2

3- بهداشت مناسب

4- آسان براي دوخت حرارتي

5- سازگار با محيط زيست

6- قابل رويت بودن محصول براي مشتري

اسلاید 2 :

انواع  PET و ميزان عبور نور از آن‌ها و خواص حفاظتي آنها درمقايسه با پلي‌مرهاي ديگر جهت بسته‌بندي شير:

1- PET شفاف و معمولي

يك بطري PET شفاف حاوي شير به طور طبيعي تنها محتويات شير را در برابر طيف نور، تنها تا طول موج  nm320 محافظت مي‌كند. در حاليكه طيف نوري كه باعث ايجاد طعم بد و تخريب ويتامين‌هاي شير مي‌شود بين طول موج nm500-nm380 مي‌باشد.

اسلاید 3 :

به منظور حفاظت نوري بالاي nm 320 نياز داريم به طراحي يك PET رنگي يا افزودن يك افزودني يا رنگدانه مخصوص مثل اكسيد تيتانيوم (Tio2) كه يك بطري PET سفيد ممانعت كننده عبور اشعه U.V (ماوراء بنفش) را توليد كند.اما تيتانيوم دي اكسيد تنها يك پايه مواد است، امروزه بين PETهاي رنگي در نوع  رنگ بطري در محافظت در برابر عبور نور و سطح قابل رويت شير رقابت وجود دارد كه نمونه آن نمودار درصد عبور نور از بطري‌هاي رنگي شير در يك كارخانه لبني در آلمان است كه بصورت زير است:

اسلاید 4 :

راه ديگر covering up يا پوشش كامل سطح بطري با Labelهايي است كه ضمن دادن اطلاعات لازم تغذيه‌اي به مشتري از عبور نور به درون بطري جلوگيري مي‌كنند.

البته بايد توجه داشت كه تركيبي از سيستم حفاظتي رنگي و استفاده از افزودني جاذب U.V يك سيستم كامل را براي نگهداري شير در برابر عبور نور ايجاد مي‌كند به شرطي كه:

توزيع رنگدانه و افزودني U.V در سطح بطري يكنواخت باشد.

 

اسلاید 5 :

راه ديگر covering up يا پوشش كامل سطح بطري با Labelهايي است كه ضمن دادن اطلاعات لازم تغذيه‌اي به مشتري از عبور نور به درون بطري جلوگيري مي‌كنند.

البته بايد توجه داشت كه تركيبي از سيستم حفاظتي رنگي و استفاده از افزودني جاذب U.V يك سيستم كامل را براي نگهداري شير در برابر عبور نور ايجاد مي‌كند به شرطي كه:

توزيع رنگدانه و افزودني U.V در سطح بطري يكنواخت باشد.

اسلاید 6 :

مقايسه‌اي بين PET و پلي‌مرهاي ديگر در بسته‌بندي شير:

بر اساس يك تحقيق كه در موسسه پلي‌تكنيك دانشگاه ويرجينيا آمريكا انجام شده است شير بسته‌بندي شده در ظروف HDPE مقادير بالاتري از تركيبات بدطعم حاصل از اكسيداسيون، نسبت به شيري كه در بطر‌يهاي PET با ممانعت‌كننده نوري اشعه U.V بسته‌بندي شده، نشان مي‌دهد اما اين تركيبات در بطري‌هاي PET شفاف بيشتر است، چون HDPE از PET كدرتر مي‌باشد.

اسلاید 7 :

مقايسه بين ميزان عبور و مرور گازها بخصوص اكسيژن در انواع پلي‌مرهاي بسته‌بندي:

نتايج اين جدول نشان مي‌دهد كه PET كمترين ميزان عبور ومرور گازها بخصوص O2به درون بسته‌بندي دارد. پس با يك مانع نوري حفاظت آن در برابر اكسيداسيون شير تكميل مي‌شود.

اسلاید 8 :

در يك تحقيق انجام شده برگرفته از مجلة انجمن لبني آمريكا در سال 2005 تعدادي از بطري‌هاي PET با يكديگر در ارتباط با توانايي آنها در مورد جلوگيري از اكسيداسيون نوري در شير نيمه پس چرخ UHT با 3/1% چربي مقايسه شدند.

1- بطري PET سه لايه‌اي بصورت (White-Black-White) كه تحت عنوان PET-1 نامگذاري شد.

2- بطري PET-2 سه لايه‌اي همراه با يك لايه داخلي باند كننده اكسيژن

اين لايه داخلي شامل Nylon+ScavengerOxygen مي‌باشد.

3- بطري شفاف PET-3 كه از يك جاذب اشعه UV كه بصورت افزودني به PET اضافه شده است، تشكيل يافته است.

4- بطري PET-0 كه يك بطري ‍PET سه لايه مثل PET-2 است كه بعنوان نمونه شاهد فقط در تاريكي نگهداري مي‌شود.

اسلاید 9 :

دو نوع تجربه نگهداري انجام مي‌شود:

1- در مطالعه اول كه تابش مداوم است بطري هاي PET به غير از PET-0 به طور مداوم به مدت 2 ماه نور تابيده مي‌شود.

2- در تجربه دوم در طول سه هفته اول نگهداري همه بطري‌ها در تاريكي نگهداري شده و بعد از آن 13 روز نور مي‌بينند و سپس دوباره در تاريكي نگهداري مي‌شود. البته نمونه شاهد شامل اين تجربه نمي‌شود.

اسلاید 10 :

Fig 1

1- مطابق نظر فدراسيون جهاني لبينات هيچ بسته‌بندي نبايد نور را بيش از 2% در nm400 و 8% در nm500 عبور دهد تا اينكه بتواند مواد غذايي لبني را در مقابل اكسيداسيون نوري محافظت نمايد.

مطابق نمودار بطري PET-2 عبور نور به ميزان %80-70 را در طول موج nm800-nm310 نشان داده و PET-3 (با لايه محافظ در برابر U.V) تنها 2/0 تا 5/0% عبور نور nm400(نزديك به صفر) و PET-1كه سه لايه با لايه مياني تيره مي‌باشد كمترين ميزان عبور نور  در ساير طول موج‌ها را داراست.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید