بخشی از مقاله

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی تاثیر استراتژی های داخلی و خارجی تحقیق و توسعه بر توزیع سود و عملکرد سازمان در شعب بانک آینده شهرستان کرمانشاه پرداخته است. این پژوهش با توجه به هدف آن جز تحقیقات کاربردی محسوب می شود. در طبقه بندی پژوهش بر اساس روش، پژوهش حاضر از نوع همبستگی می باشد.

همچنین این تحقیق از نظر دسته بندی تحقیقات بر حسب نحوه گردآوری داده ها - طرح تحقیق - ، تحقیقی توصیفی به شمار می آیدجامعه آماری این پژوهش را کارکنان شعب بانک آینده شهرستان کرمانشاه تشکیل می دهند که در زمان انجام پژوهش تعداد آنان برابر با 197 نفر بوده است و تعداد 135 نفر به عنوان نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران انتخاب گردیدند. تمامی فرضیات در سطح 0/05 اطمینان تایید گردید

به طور کلی نتایج فرضیات پژوهش نشان داد، استراتژی های تحقیق و توسعه با ضریب اثر 0/51 بر توزیع سود تأثیر مثبت و معناداری داشته است و همچنین استراتژی های تحقیق و توسعه بر عملکرد سازمانی با ضریب اثر 0/93 تأثیر مثبت و معناداری داشته است. از بین ابعاد استراتژی های داخلی تحقیق و توسعه با ضریب 0/79 در رتبه اول قرار گرفته و بالاترین میزان تأثیر را بر توزیع سود داشته و استراتژی های خارجی تحقیق و توسعه با ضریب 0/57 در رتبه دوم قرار گرفته استراتژی ها داخلی تحقیق و توسعه با ضریب 0/68 در رتبه اول قرار گفته و تأثیر بیشتری در مقایسه با استراتژی های خارجی تحقیق و توسعه بر عملکرد سازمان با ضریب 0/45 داشته است.

-1 مقدمه

در کشور ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با اراده ملی برای استقلال سیاسی و اقتصادی و با نمایان شدن وابستگی های مختلف کشور - به دلیل قطع حمایت خارجی - و علاوه بر آن تحمیل تحریم های مختلف اقتصادی و فنی بحث حمایت از ایجاد و توسعه فعالیت های پژوهشی به طور وسیع مطرح گردیده است. همچنین در هشت سال جنگ تحمیلی نیاز به خود اتکایی علمی و صنعتی یک نیاز ملموس و واقعی از خود را نشان داده است.

یکی از عوامل مهم در نیل به خود اتکایی، انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی و توسعه مراکز تحقیقاتی و در نتیجه تولید اقتصادی تر و نهایتاً افزایش درآمد ملی خواهد بود که خود باعث حفظ استقلال جامعه می شود.

سرعت تغییرات تکنولوژیکی و رقابت فشرده باعث چاره اندیشی بسیاری از دست اندرکاران واحدهای تولیدی گردیده است. برای پاسخگویی به نیازهای مشتریان نوآوری تکنولوژیکی، کاهش قیمت تمام شده، افزایش بهره وری، ارتقا کیفیت و... تاسیس و بهره برداری از واحدهای تحقیق و توسعه در شرکت های تولیدی خود نمایی می کند، تاسیس واحدهای تحقیق و توسعه نیز بدون چاره اندیشی مناسب در راه اندازی و اداره اثر بخش آن در دوران بهره برداری به سرابی می ماند که واحدهای تولیدی را به سر منزل مقصود نخواهد رساند.

هر کشوری برای ایجاد خود اتکایی تکنولوژی، هم انتقال تکنولوژی و هم به ایجاد تکنولوژی نیاز دارد. انتقال تکنولوژی مستلزم واردات، انطباق و اشاعه تکنولوژی است. در انتقال موثر تکنولوژی شرکت دریافت کننده تکنولوژی باید از صلاحیت فنی برخوردار باشد که این صلاحیت ها تنها با موزانه ترکیبی از توسعه ای کاربردی و تطبیقی پرورش می یابد. بر هیمناساس کارخانجاتی که به ارزش علوم تکنولوژی ی برده اند و آن را در برنامه توسعه خود پیش بینی نموده اند. برای واحدهای تحقیق و توسعه مقام والایی قائل شده اند و در این راستا موضوع نحوه سازماندهی واحدهای تحقیق و توسعه با ساتفاده از مفاهیم و اصول علمی و در نظر گرفتن اقتضائات فعالیت های تحقیق و توسعه شرکتهای ایرانی ضرورت می یابد.

-3 بیان مسئله

هم مدیران و هم سیاست گذاران مسئولیت نوآوری در شرکت ها و سطح کشور در شناخت تاثیر استراتژیهای مختلف مشوق نوآوری های علاقه مند هستند. یک طبقه بندی خاص از استراتژی های نوآوری که اخیرا مورد توجه قرار گرفت تمایز بین استراتژی های داخلی و خارجی است. در حالی که منبع یابی خارجی و تولید داخلی اغلب توسط شرکت ها در بسیاری از حوزه فعالیتها در همه جا به خوبی شناخته شده است، اما تمایل شرکت ها به استفاده از منابع خارجی دانش در جستجوی نوآوری، نسبتا جدید است و بررسی تاثیر این استراتژی بر نوآوری و نتایج عملکرد، پیشینه اندک ولی رو به رشد خود را آغاز کرده است. این تحقیقات نشان داده است که R & D خارجی سودمند است، به این معنا که شرکت با استفاده از منابع خارجی برای استراتژی های تحقیق و توسعه خود، نتایج نوآوری بهتر بدست می آورد، به ویژه اگر R & D در داخل شرکت انجام شود.

با این حال، نتایج همه تحقیقات به سود منجر نمیشود. مطالعاتی که بیش از یک بعد از نتایج تحقیق را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که عوامل ایجاد و تخصیص ارزش ها همان عوامل تعداد نوآوری ها و یا عوامل فروش محصولات نوآور نیستند. به عنوان مثال، بیلدرباز و همکاران - 2004 - 1 دریافتند که عوامل رشد بهره وری نیروی کار و رشد فروش محصولات جدید و خلاقانه از هم متفاوت است، در حالی که - اوکمار2، - 2007 دریافت که موفقیت تکنولوژیکی و تجاری عوامل تعیین کننده مختلف دارد.

بسیاری از تحقیقات انجام شده در تاثیر استراتژی های جایگزین کسب دانش در مورد چگونگی تغییرات در یک متغیر های مورد نظر بر متوسط عملکرد شرکت متمرکز شده است. با این حال، توزیع سود نوآوری به شدت اریب نشان داده شده است، یک اقلیت کوچک از نوآوری ها برای سهم نامتناسبی از سود به حساب میآیند. با توجه به این شکل عادی توزیع منافع حاصل از نوآوری، این امکان وجود دارد که استراتژی های مختلف نوآوری توزیعهای مختلف عملکرد را تولید کنند. آگاهی از این که یک استراتژی ممکن است در چند مورد که در آنها به خوبی عمل میکند، بازده زیادی بدست آورد، همانند آگاهی از این نیست که یک استراتژی در اکثر موارد به خوبی کار میکند و سودهایی هر چند محدود به دست میآورد.

علاوه بر توان و انگیزه عوامل دیگری نیز در بهبود عملکرد کارساز هستند که میتواند به عنوان مؤلفههای افزایش عملکرد درنظر گرفته شود. هرسی و بلانچارد معتقدند که عملکرد خوب با اهداف روشن آغاز میشود. باید اطمینان حاصل شود که کارکنان دو چیز را میدانند؛ از آنان انجام چه کاری خواسته شده است - حیطه مسئولیت - و اینکه عملکرد خوب کدام است. کارکنان وقتی بدانند تلاش خود را معطوف چه چیزی بکنند، بیشتر درگیر کار و مجذوب آن میشوند.

اگر کارکنان ندانند از چه رفتاری تقدیر میشود نمیتوانند عملکرد خود را اصلاح کنند. بدون ارائه اطلاعات مشخص، هدایت فرد در جهت جبران اشتباهها غیرممکن است. به اعتقاد بیشتر صاحب نظران از بزرگترین موانع بهبود عملکرد، مبهم بودن انتظارات و مسئولیتهای سازمانی است. پاسخ کارکنان به این پرسش که چه کاری انجام میدهند و پاسخ مدیران در این باره که افرادشان چه کار می کنند متفاوت است. در واقع ارائه بازخورد یک عامل انگیزشی در اختیار کارکنان و مدیران است تا مدیران مطمئن شوند که کارکنان انتظارات شغلی و حوزه مسئولیت خود را میدانند و کارکنان نیز تفهیم میشوند که عملکرد خوب کدام است - هرسی،. - 378:1999 دست آخر اینکه تعهد سازمانی، تلاش و انگیزه زیادی را ایجاد میکند که خود با بهبود عملکرد موجب تمایز سازمانهای موفق از بقیه سازمانها میشود.

بر این اساس مسئله بارز این پژوهش این است که تا چه اندازه استراتژی های داخلی و خارجی تحقیق و توسعه بر توزیع سود و عملکرد سازمان تأثیر میگذارد؟

استراتژی

استراتژی عبارت است از یک طر ح و عمل سازمانی که هدف از آن راندن یک سازمان در مسیر نیل به اهداف کوتاه مدتتر و در نهایت در مسیر نیل به اهداف اساسیاش می باشد

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید