بخشی از مقاله

چکیده

مدیریت یک کار فکری است که از طریق افراد در محیط سازمان شکل می گیرد. بدون تردید پروسه انتخاب و انتصاب مدیران در سازمان ها نیازمند بررسی و انتخاب فردی است که معیارها ، ویژگی ها ، مهارت ها و الگوهای لازمه مدیریت را دارا باشد. . بنظر می رسد الگودهی به کارکنان و اسوه و نمونه بودن مدیر می تواند عامل مهمی در افزایش انگیزه و آمادگی کارکنان برای حرکت در جهت کسب اهداف باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی وجود رابطه معنی دار بین عملکرد کارکنان و ویژگی های مدیران از جمله مهارت های مدیریتی ،الگوهای رفتاری ، بومی یا غیر بومی بودن و درون سازمانی یا برون سازمانی بودن مدیران بر عملکرد کارکنان در صنایع کنترل گاز اکباتان همدان انجام شده است .

فرضیه اهم در این تحقیق وجود رابطه معنی داری بین عملکرد کارکنان و ویژگی های مدیریت است . این پژوهش از حیث معیارهای مختلف طبقه بندی روش های تحقیق در علوم اجتماعی از نوع مطالعات مقطعی، پهنانگر، توصیفی - تبیینی و کاربردی است که در سطح جامعه شناسی خرد به اجرا در می آید . جامعه آماری این پژوهش را کل پرسنل رسمی - شامل پرسنل رسمی و قراردادی - و پیمانکار صنایع کنترل گاز همدان شامل میشود.به منظور تحلیل داده های پژوهش از آزمونt تک نمونه ای ، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شده است. نتایج نشان میدهد عملکرد کارکنان تحت تأثیر دو عامل مهارتها و الگوهای رفتاری مدیر قرار می گیرد که سطح معنی داری آنها قابل توجه است.

واژههای کلیدی: مهارت های مدیریتی ، عملکرد کارکنان ، ویژگی های مدیران ، الگوهای رفتاری
.1 مقدمه

امروزه نقش مدیران در سازمان ها و شرکت ها دارای آنچنان اهمیتی است که داشتن مدیر توانمند و با کفایت یکی از مزیت های رقابتی تلقی می شود . ابزاری که مدیران از آنها برای موفقیت استفاده می کنند اطلاعاتی است که غالبا از طریق تحقیقات و پژوهش های کاربردی حاصل می شوند .مقوله انتخاب و انتصاب مدیران و اهمیت آن از جمله موضوعاتی است که مورد نظر سیاستگذاران هر کشوری می باشد.  گرچه مدیران به تنهایی و بدون استفاده از نیروی انسانی با انگیزه و توانمند نمی توانند به اهداف سازمانی نائل آیند ، ولی مدیریت عالمانه و مدیرانه می تواند راهگشای مشکلات جوامع کنونی باشد.

روند رو به رشد تحولات جهانی ایجاب می کند که همراه و همگام با این تحولات ، سازمان ها ، مدیران و کارکنان نیز متحول شوند . از این نظر می توان گفت که مدیران می توانند نقش موثری در توانمند کردن و متحول کردن کارکنان داشته باشند. البته ابتدا لازم است که این تحول و دگرگونی در خود مدیران بوجود آید و با روکرد تازه ای به موضوعات بنگرند. وجود رابطه ای قوی بین ثمر بخشی مدیران و ثمر بخشی سازمان ها مورد توافق صاحب نظران مدیریت است .

بنابراین منطقی است که ثمربخشی هر سازمان را تابعی از توانایی ها و قابلیت های مدیران و در استفاده موثر از منابع انسانی و مادی آن سازمان بدانیم.بدیهی است که برای کارآمد کردن کارکنان باید توان و تمایل آنها را بالا برد و یکی از نقش های مدیران توسعه و پرورش توان و ایجاد انگیزه در کارکنان است.با توجه به اینکه افراد بر اساس ادراکشان از واقعیت موجود رفتار می کنند، مدیران باید تصویر مثبت و موجهی از عملکرد ، توان ، انگیزه ، مهارت و توانایی های خود به کارکنان ارائه دهند.

.2 بیان مسئله

آیا بین عملکرد کارکنان و ویژگی های مدیران از جمله مهارت های مدیریتی الگوهای رفتاری ، بومی یا غیر بومی بودن و درون سازمانی یا برون سازمانی بودن مدیران ارتباط معنا داری وجود دارد .

سؤال کلیدی تحقیق: بررسی ارتباط زیر پرسش کلیدی تحقیق است.
ویژگی های مدیران

بر پایه این مدل شاخص های ویژگی های مدیریت عبارتند از: ] *الگوهای رفتاری مدیران *مهارتهای مدیریتی مدیران *بومی یا غیر بومی بودن مدیران

*سازمانی یا درون سازمانی بودن مدیران شاخص های عملکرد کارکنان عبارتند از *انگیزه و توان کارکنان

اگرچه در رابطه با عملکرد کارکنان نیز نظریه های زیر نیز بیان شده است: - شناخت شغل + تمایل + توان - تابع = عملکرد

- سازگاری محیطی + حمایت سازمانی + شناخت شغل + تمایل+ توان - تابع = عملکرد - شناخت شغل + تمایل + توان - تابع = عملکرد

.3 اهداف پژوهش
هدف از انجام این تحقیق بررسی و پی بردن به رابطه بین ویژگی های مدیریت مدیران و عملکرد کارکنان در صنایع کنترل گاز اکباتان همدان می باشد ، تا مشخص شود که آیا بین این عوامل رابطه ای وجود دارد یا خیر؟پی بردن به چگونگی انتخاب و انتصاب مدیران از نیروهای داخلی یا خارجی سازمان و نیروهای بومی یا غیر بومی و تاثیر آن بر انگیزه کارکنان و رغبت آنان به کارآمد بودن از جمله اهداف دیگر این تحقیق می باشد .همچنین بررسی تأثیر پذیری عملکرد کارکنان از مهارت های مدیریتی مدیران و نیز الگوهای رفتاری انان هدف دیگر این تحقیق می باشد .در این پژوهش تلاش بر این است که لزوم توجه به انگیزش و تمایل کارکنان از سوی مدیران را متذکر شویم . چرا که توانایی به تنهایی نمی تواند عامل تحرک و کارآمدی افراد باشد ، مگر آنکه همراه با تمایل و انگیزه باشد . اهداف تفکیکی زیر از انجام این پژوهش مد نظر می باشد :
-1 پی بردن به چگونگی اثر گذاری نظام انتخاب و انتصاب مدیران بر کارآمدی و توانمندی کارکنان از جمله :

-    بررسی اثر گذاری مهارت های مدیران بر کارآمدی کارکنان .

-    بررسی اثر گذاری الگوهای رفتاری مدیران بر کارآمدی کارکنان .

-    بررسی اثر گذاری انتصاب مدیران از نیروهای بومی بر کارآمدی کارکنان .

-    بررسی اثر گذاری انتصاب مدیران از نیروهای داخلی سازمان بر کارآمدی کارکنان

-2 کمک به مدیران جهت شناخت و احاطه بر نیازها ، مشکلات و انتظارات نیروی انسانی تحت سرپرستی . -3 ارائه پیشنهادات لازمه جهت بهبود نظام انتخاب و انتصاب مدیران و نظام نگهداری نیروهای انسانی .

.4 فرضیه های پژوهش
فرضیه اهم: رابطه معنی داری بین عملکرد کارکنان و ویژگی های مدیریت وجود دارد . فرضیه اخص : 1 رابطه معنی داری بین عملکرد کارکنان و مهارت های مدیران وجود دارد . فرضیه اخص : 2 رابطه معنی داری بین عملکرد کارکنان و الگو های رفتاری مدیران وجود دارد
فرضیه اخص : 3 رابطه معنی داری بین عملکرد کارکنان و بومی یا غیر بومی بودن مدیران وجود دارد .
فرضیه اخص : 4 رابطه معنی داری بین عملکرد کارکنان و درون سازمانی یا برون سازمانی بودن مدیران وجود دارد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید