بخشی از مقاله

چکیده

در این پژوهش، استفاده از پیش بینی سودهای مدیریت، جهت تعدیل انتظارات تحلیلگران بازار سرمایه، یا بعبارت دیگر مدیریت انتظارات، مورد مطالعه قرار گرفته است. مهمترین یافتههای ما عبارتند از: اولا، میان عدم تقارن اطلاعات و بکارگیری پیش بینی سود مدیریت، جهت تعدیل انتظارات تحلیلگران، همبستگی مثبت وجود دارد و کنترل دولت، این رابطه را تعدیل میکند. ثانیا, تعدیل انتظارات تحلیلگران با استفاده از پیش بینی سودهای مدیریت، منجر به عکس العملهای بازده سهام منفی و بازبینی کاهش یپیش بینی تحلیلگران، میشود. ثالثا, اثربخشی جلوگیری از انتشار اخبار بد، با استفاده از پیش بینی سودهای مدیریتی، بنظر میرسد، یکنواخت نیست و بستگی به محتوای اطلاعاتی پیش بینی سودهای مدیریت و شاخصهای اندازه گیری سودهای واقعی غیرمنتظره دارد. در نهایت، شرکتهایی که پیشبینی سودهای مدیریتی را افشاء میکنند، جهت دستیابی به پیش بینیهای انجام شده، بیشتر از شرکتهایی که افشاء انجام نمیدهند، به مدیریت سود اقدام میکنند.

کلمات کلیدی: پیش بینی سودهای مدیریت؛ پیش بینی تحلیلگر؛ بازده غیرنرمال پس از اعلام سود؛ بازارسرمایه.

بیان مساله

پیشبینی موجب مجهز شدن، برای رویارویی با رویدادهای آینده - افلاطون، مجموعه استفانوس، ص - 414 است. پیشبینی، عنصری کلیدی است که با استفاده از روشهای مختلف اندازهگیری میتوان جهت نیل به اهداف مورد نظر دسترسی یافت، پیشبینی آینده، به اطلاعات نیاز دارد، از این رو، داشتن اطلاعات برای پیشبینی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف از پیشبینی متغیر مورد نظر - پیشبینی سود - ، کاهش ریسک نااطمینانی است که واحد تجاری در تصمیمگیری های کوتاه مدت و برنامهریزیهای بلندمدت با آن مواجه میشود. استفادهکنندگان نیز برپیشبینی سود جهت کاهش ریسک در امر تصمیمگیری خود نیاز دارند تا آن را با درآمدهای آتی تطبیق دهند، زیرا تصمیمات آنها کاملاً متاثر از موقعیتهای پیشبینی سود است.

از اینرو یکی از مهمترین مفاهیم تصمیمگیری توسط استفاده کنندگان ذینفع میباشد. از آن جا که پیشبینی جزء لاینفک تصمیمگیری است. آگاهی از سودمندی در پیشبینیها ضروری است. جهت دستیابی به این هدف، شناخت همه الگوهای تصمیمگیری بر اساس »اطلاعات حسابداری« و شاخص »سودمندی در پیشبینی« ضرورت دارد. شاخص »سودمندی در پیشبینی« با بکارگیری اطلاعات حسابداری برای ایجاد رابطه احتمالی میان رویدادهای اقتصادی مورد نظر تصمیم و متغیرهای پیشبینی کننده امکان مییابد تا بتوان برمبنای فرآیند پیشبینی اطلاعات لازم را جمعآوری، تحلیل وتفسیر کرد و فرآیند تصمیم و در نهایت امر برنامهریزی را سامان بخشید - حیدرپور و همکاران، . - 1390 برای نیل به این هدف، دو جریان را باید شناسایی کرد:

- 1 - توانایی دادههای حسابداری برای توجیه و پیشبینی رویدادهای حسابداری.

- 2 - توانایی دادههای حسابداری از نظر توجیه پیشبینی واکنش بازار در برابر افشای این اطلاعات.

بدینترتیب ملاحظه میشود که پیشبینی سود، یکی از محورهای اصلی در پژوهشهای حسابداری است و برای نیل به آن، باید روشهای مختلفی را مد نظر قرار داد. - Beaver and others,1973 - بررسی اولیه در زمینه پیشبینی سود و مدلهایی صورت گرفته است که بتواند در پیشبینی سود موثر واقع شوند. پیشبینی سود و سایر متغیرهای وابسته به آن از شاخصهای مهم برای تحلیلگران مالی و سرمایه گذاران است و میتواند در تصمیمگیری برای قیمتگذاری سهام در امر خرید و فروش، سود تقسیمی، هموارسازی سود تعیین ارزش داراییها، برآورد ریسک سرمایهگذاری، ارزیابی قدرت سودآوری، مدلهای ارزیابی سهام و ... از اهمیت خاصی برخوردار باشد، بنابراین، برای نیل به این اهداف، لازم است مدلی برای پیشبینی سود طراحی گردد تا سرمایهگذاران فعلی، آتی و سایر کاربران با ضریب اطمینان بیشتری نسبت به برآورده شدن انتظارات خود اقدام نمایند - مشکی، . - 1390

مسئله اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر پیش بینی های مدیریت بر تعدیل انتظارات تحلیل گران بازار سرمایه میباشد تا از این طریق، پژوهشگر بتواند یکی از مهمترین مسائل موجود در راه گسترش سرمایهگذاری را با پیشبینی میزان سود حاصل از آن حل کرده و سرمایهگذاران را به توسعه بیشتر شرکتهای صنعتی و خدماتی تشویق نماید.

فرضیات تحقیق

فرضیه.1 بین بکارگیری پیش بینی سود مدیریت، و تعدیل انتظارات تحلیلگران، رابطه معناداری وجود دارد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید