بخشی از مقاله

چکیده

موضوع این پژوهش رابطه بین میزان سلامت روانی وخود راهبری در یادگیری درس ریاضی یکی از موضوعاتی که امروز ذهن بشر را به خودمشغول داشته بهبود عملکرد آموزشی است .کامیابی هرسازمان دردستیابی به اهداف خویش به آمیزه ای اثر بخش از منابع انسانی و ایده ها بستگی دارد.

در این راستا نوع نگرش به دروس ومیزان تسلط وسلامت روان دانش آموزان ازنکاتی که می تواند در ارتقاءسطح علمی دانش آموزان وهمچنین بهبود عملکرد آموزش و پرورش موثر باشد.

انسان به یاری الگوی ریاضی ساختمان ذهنی و شناختی خود قادر است انون مداری هرج ومرج پایداری عدم پایداری سیستم ها را درک و آنها را کنترل کند.

بیان مسئله

هرکس در زندگی روزمره از سویی به گونه های مختلف با محاسبه ، اندازه گیری، حدس، تخمین در نتیجه با ریاضیات سروکار دارد و از سوی دیگر برای تشخیص حق از باطل به نظم فکری درست اندیشیدن، درست قضاوت کردن و استدلال کردن که خود جنبه دیگری از ریاضیات است، نیاز دارد

بسیاری از پژوهشگران معتقدند ریاضی گونه اندیشیدن، جریان تفکر انسان است و ساختارهای ذهنی و شناختی بشر به گونه ای است که نظم و انسجام فکری را تقویت می کند و بر زیبایی شناختی، روابط متوازن و متناسب میان پدیده های خلقت تاکید دارد، به نظر می رسد انسان با تکیه بر سیستم ادراکی و ساختارشناختی خود که مبتنی بر یک مدل ریاضی بسیار انتزاعی و پیشرفته و دقیق است می تواند و باید با دنیای درون و بیرون ارتباط برقرار کند؛ وقتی واقعیت های درونی و بیرونی برای انسان معنادار و قابل شناخت است که قابلیت تبدیل به عامل های شناختی او را داشته باشد و در یک مدل ریاضی، عملیات منطقی ریاضی مغز قابل تجزیه و تحلیل و تفسیر است.

اهداف پرورشی فراگیر ریاضیات ، بدون شک مهم ترین بخش اهداف آن است، مهم ترین تاثیر فراگیری ریاضیات، تربیت دانش آموزانی که به نحوی بتوانند با اتکاء به نفس به مسائل خود بیندیشند و راه چاره پیدا کنند و مسائل خود را حل کنند که همان تعلیم و تربیت فکری است که آماده ساختن فرد برای زندگی در تمام ابعاد می باشد

پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین نگرش های آموزشی دانش آموز نسبت به درس ریاضیات و میزان سلامت روانی و خودراهبری در یادگیری آنها در پایه اول متوسطه صورت خواهد پذیرفت. در چهارچوب این مطالعه رابطه نگرش های آموزشی نسبت به ریاضیات با سلامت روانی کل و همچنین با مولفه های سلامت روانی و آنگاه ارتباط بین نگرش های آموزشی نسبت به ریاضیات با خودراهبری در یادگیری و مولفه های آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اهداف اصلی

-1 چه رابطه ای بین میزان سلامت روانی و خودراهبری در یادگیری با نگرش به درس ریاضی در دانش آموزان شهرستان ورامین وجود دارد؟

اهداف فرعی

- 2 شناسایی وضعیت سلامت روانی در بین دانش آموزان ورامین؟

- 3 شناسایی چگونگی خود راهبری در یادگیری در بین دانش آموزان ورامین؟

-4 شناسایی نحوه نگرش دانش آموزان ورامین به ریاضی؟

-5 -شناسایی رابطه بین سلامت روانی و نگرش به ریاضیات

-6 -شناسایی رابطه بین خود راهبری در یادگیری به ریاضیات.

--7 الگوی رابطه بین سلامت روانی و خودراهبری و نگرش ریاضیات در بین دانش آموزان چگونه است

فرضیه های پژوهش

-1 بین خود را برای در یادگیری و نگرش به ریاضی در دانش آموزان رابطه وجود دارد.

-2 بین سلامت روانی و نگرش به ریاضی در دانش آموزان رابطه وجود دارد

- 3 بین مولفه های سلامت روانی - شکایات جسمانی- وسواس- حساسیت بین فردی-افسردگی- اضطراب- پرخاشگری- فوبیا- پارانویا- روان پریشی - و نگرش به ریاضی در دانش آموزان رابطه وجود دارد.

-4بین مولفه های سلامت روانی و خودراهبری در یادگیری در دانش آموزان رابطه وجود دارد -

- 5 بین مولفه های سه گانه خودراهبری در یادگیری - خود مدیریتی- رغبت برای یادگیری- خود کنترلی - و نگرش به ریاضی در دانش آموزان رابطه وجود دارد.

- 6 بین میزان همبستگی میان سلامت روانی و نگرش به ریاضی با توجه به جنسیت در دانش آموزان تفاوت وجود دارد.

-7 بین مولفه های سه گانه خودراهبری و مولفه های نه گانه سلامت روانی در دانش آموزان رابطه وجود دارد.

- 8 مولفه های سلامت روانی از توان پیش بینی برای نگرش نسبت به ریاضی برخوردارند.

-9 مولفه های خودراهبری در یادگیری از توان پیش بینی برای نگرش نسبت به ریاضی برخوردارند

نمونه آماری وروش نمونه گیری

از مجموع 12دبیرستان دخترانه و 14 دبیرستان پسرانه بر اساس نمونه گیری به روش تصادفی خوشه ای تعداد 55 نفر دانش آموز پسر از دو کلاس یک دبیرستان پسرانه و از دو دبیرستان دخترانه و هر دبیرستان 2 کلاس تعداد 95 نفر دانش آموز دختر و در مجموع 150 دانش آموز، به صورت تصادفی انتخاب گردیده و پرسشنامهها بین آنها توزیع شد ابزار اندازه گیری

1 آزمون سلامت روان :

این آزمون توسط دراگوتیس و همکارانش در سال 1973 معرفی شد و بعد از تجدید نظر، فرم نهایی آن در سال 1976 تهیه گردید و در ایران میرزایی - 1359 - مطالعه ای برای هنجاریابی آن انجام داده است که این پرسشنامه دارای 90 گویه می باشد و بر طیف لیکرت از " به هیچ وجه " تا " خیلی زیاد " 5 - درجه ای - تدوین شده است. سوالات پرسشنامه 9 بعد مختلف شامل »:شکایت جسمانی وسواس حساسیت بین فردی افسردگی اضطراب پرخاشگری ترس مرضی افکار پارانوئیدی روان پریش «را در بر می گیرد.

2 آزمون خود راهبری در یادگیری:
نادی و سجادیان - 1385 - این آزمون را هنجار گزینی کرده اند و دارای 41 گویه بر طیف لیکرت از " کاملاً موافقم " تا "کاملاً مخالفم " 5 - درجه ای - می باشد و سه مولفه خودمدیریتی ، رغبت برای یادگیری و خود کنترلی را می سنجد.

 آزمون سنجش نگرش به ریاضی:

: طراحی پرسشنامه سنجش نگرش به درس ریاضی بر اساس لیکرت از "کاملاً موافقم " تا "کاملاً مخالفم " 4 - درجهای - اقدام گردیده است ای روش تعدادی از اظهار نظرهای مساعد و نامساعد را در رابطه با میزان نگرش نسبت به مادی درسی ریاضی، مفه.م خودتحصیلی، مورد توجه قرار می دهد.

روش جمع آوری اطلاعات برای یافتههای این تحقیق از شاخص های آمار توصیفی برای تلخیص و سازماندهی اطلاعات و برای بررسی معنی

داری تفاوت بین میانگینهای گروهها از آزمون همبستگی و آزمون معنی داری دو ضریب همبستگی در دو گروه مستقل و رگرسیون گام به گام و آزمون t مستقل با استفاده از نرم افزار آماری spssاستفاده شده است.

نتایج توصیفی پاسخگویی به مولفه های سلامت روانی و خودراهبری و نگرش به ریاضی: از بین نه مولفه سلامت روان دو مولفه افسردگی - - 13/699 و وسواس - - - 11/125 به ترتیب از بیشترین میانگین برخورداربوده و فوبیا - - 4/800 وپرخاشگری - - 6/580 از کمترین میانگین برخوردار است.

میزان نگرش به درس ریاضی به تفکیک جنسیت:

براساس داده ها میانگین وانحراف استانداردنگرش به ریاضی پسران به ترتیب 10/09 . 78/615 ودختران78/168 و 8/479محاسبه شده است.

سلامت روان به تفکیک جنسیت:داده ها میانگین و انحراف استاندارد سلامت روانی پسران به ترتیب 72/821و4/976ودختران 94/554و5/765محاسبه شده است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید