بخشی از مقاله
چکیده
این مقاله پیرامون روند تحقیق وپژوهش درخصوص حسابداری می باشد .که سعی شده با رویکردی انتقادی به این مساله به پردازد وازبررسی روند تحقیقات منجر به شکست چهره نمایی کند واز برخی پرسش شونده دراین خصوص استفاده نماید تا بتوان گامی نو در جهت توسعه حسابداری وایفای اصل پاسخگویی برداشت ودر این مقاله با موانع و چالشهای تحقیق در بورس اوراق بهادار پرداخت است از طریق طرح سوال از محقق در بازار بورس و بررسی چالشهای روبروی در آن زمینه پرداخته و پیشنهادهایی در این خصوص داده شد.
کلمات کلیدی: چالشهای پژوهش در حسابداری ، چالشهای تحقیق، تحقیق و توسعه - R&D - ، فرهنگ پژوهش
مقدمه
درعصر حاضر ودر دنیای کنونی که انبوهی از اطلاعات چه درست ویا غلط در سراسر گیتی پراکنده شده است ونیازمند تامل وکاوش درآن است وازسوی دیگر جهش سریع علمی و ظهور پدیدآورندگان علم ونوآوران و دانشمندان ومحقق های علوم مختلف برای تولید علم برای رفع نیازهای بشری وحتی ایجاد نیازبرای او ؛همه و همه نشان از پویایی و روند رسیدن به تکامل است.توسعه ی پایدار و همه جانبه بیشتر مبتنی بر توسعه فناوری است و توسعه فناوری نیز بر پایه خلاقیت و نوآوری و توسعه علمی انجام می شود و دستیابی به توسعه علمی نیز از طریق مطالعه و پژوهش میسر است - محقق، . - 1385شاید گفتن برخی حقایق درظاهر نمای خوبی نداشته باشد ولی اگرباور کنیم که ما فقط به خود تعلق نداریم ودر مقابل دیگران و نسل بعد از خود نیز مسوول هستیم شاید از نگاه متعصبانه چشم بر گردانیم.
می دانیم که علوم مختلف برای رسیدن به رشد وتکامل لحظه ای را از دست نمی دهند بطورمثال در علوم پزشکی که صد البته همه مدیون محقق های آن هستیم در انواع محیط های آزمایشگاهی وپژوهشی به مطالعه وتحقیق می پردازند ویا به صورت میدانی در مراکز آموزشی و درمانی که ازبودجه عمومی تامین می شوند درجمع آوری اطلاعات از بیماران و یا مشاهده رفتار آنها بهره می جویند. همه مقوله سلامت را یک موضوع حیاتی می دانند وپزشک حتی برای درمان جان یک نفر حتی اگر دشمن باشد سوگند یاد می کند. البته درروند تحقیق همان علوم پزشکی هم کاستی هایی هم ممکن است باشد که شکی نیست .اما داشتن حداقل ها بهتراز نداشتن آن است.
اما حسابداری این رشته ای که می تواند سزاوار بیشترین توجه ها قرار گیرد ولی افسوس به جهت قرار گرفتن درسایه علوم انسانی ازداشتن جایگاهی درخور خود محروم است.نه اینکه یک حسابدار امین مال افراد است . ومی بایست تعهد حرفه ای خودرا درقبال سرمایه یک جامعه به نحو مطلوب انجام دهد. جامعه ای که با تلاش وزحمت سعی درپیشبرد تولید وایجاد ثروت واشتغال ودرنهایت ریشه کن کردن فقراست .فقر که می توان به بیماری اقتصاد عنوان کرد. به راستی سهم بودجه کشور در خصوص تحقیق چه مقدار است ؟معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با تشریح سهم اعتبارات پژوهشی از بودجه کشور، گفت: در سال 93، چهل و شش صدم درصد بودجه کل کشور به پژوهش اختصاص یافته است.
به گزارش پایگاه رسمی وزارت علوم، دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم طی گزارشی سهم اعتبارات پژوهشی از بودجه کل کشور، سهم اعتبار تحقیقاتی دستگاههای اجرایی از کل اعتبارات پژوهشی، سهم اعتبار تحقیقاتی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سهم اعتبارات مراکز تحقیقاتی وابسته به وزارت علوم، سهم اعتبارات تحقیقاتی مراکز فناوری وابسته به وزارت علوم، سهم اعتبارات تحقیقاتی دستگاههای اجرایی از کل اعتباراین دستگاهها و سهم اعتبارات تحقیقاتی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت علوم نسبت به کل اعتبار در سالهای 90، 91 و 92 را اعلام کرد.گزارش اعلام شده از سوی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جدول1 آمده است: