بخشی از مقاله
چکیده
رشد بالای اینترنت در دسترس مردم به واسطه گسترش شبکه های تلفن همراه و اعتماد سازی دولتی در این رابطه باعث شده است رقابت وصف ناپذیر و نیز گسترش بازار بزرگی در جهان بوجود آید. امروزه شرکت هایی در حال ورود به بازار فروش های اینترنتی هستند که سابق براین هیچ علاقه ای به اینترنت نداشته اند.بزرگترین چالشی که پیش روی صاحبان کسب و کارهای اینترنتی است ناشی از عدم آشنایی مدیران این وب سایت ها با روش های مدیریتی مدرن درحوضه فضای مجازی و راهای جذب مخاطبان این فضاها ست، لذا در این مقاله سعی شده است اطلاعاتی را به افراد یا شرکت هایی که می خواهند یک سایت اینترنتی برای کسب و کار خود راه اندازی کنند ارائه شود : اینکه چگونه می توان بازدیدکننده بیشتری داشت. امروزه داشتن یک سایت اینترنتی که بازدیدکننده کافی داشته باشد کار ساده ای نیست. هر چه تعداد بازدید کننده سایت شما بیشتر باشد پتانسیل درآمدزایی آن هم بیشتر است.
1. مقدمه
وب مانند یک جنگل در حال رشد می باشد.امروزه پیدا کردن وب سایت های خوب با محتوا مناسب کار چندان آسانی نیست.اگر شما صاحب سایت هستید، اگر خرید و فروش از طریق وب سایت انجام می دهید باید بدانید چگونه وب سایت خود را محبوبتر سازید.این امر باعث افزایش تعداد بازدید های شما می شود. بازاریابی اینترنتی فرصتی است که اینترنت در اختیار شرکت ها قرار داده است. وب سایت شرکت راه ورود به دنیای مجازی و در اصل رسانه اصلی برای برقراری ارتباط با مشتریان فعلی و بالقوه می باشد .
موفقیت یک شرکت در حوزه تجارت الکترونیک به شدت به کیفیت وب سایت آن بستگی دارد. عملکرد کلی وب سایت را می توان به ویژگی ها و عناصر آن نسبت داد. وقتی که شما با ذوق وشوق فراوان سایت فروش خود را راه اندازی می کنید. با زحمت زیاد موفق به جذب بازدید کننده می شوید. بازدیدکنندگان به سایت شما مراجعه می کنند، اما خرید نمی کنند. مشکل کار در کجاست؟ در ادامه به راهکارهایی برای مدیریت بهتر و جذب بازدید کننده بیشتر وب سایت می پردازیم .
2. مدیریت وب سایت تجاری
اطلاعات خوب و سیستم نرم افزاری کارآمد صد البته در موفقیت یک سایت تاثیر به سزایی دارند اما آنچه که فراتر از همه این عوامل عمل می کند و معمولا مورد غفلت واقع می شود - عامل انسانی - است. غالبا تصور می شود که یک سایت خوب و موفق قائم به ذات خودش است. یعنی مجموعه اطلاعات و سیستم نرم افزاری سایت است باعث موفقیت آن شده است. تحقیقات نشان می دهد مهمترین عامل موفقیت یک وب سایت ، آگاهی و عملکرد فردی است که آن را مدیریت می کند .
شاید ماهیت دیجیتالی و کامپیوتری مفهومی به نام سایت ما را گمراه می کند و تصور می کنیم بدون درنظر گرفتن عامل انسانی و صرفا با تکیه بر مطالب خوب و نرم افزار خوب می توان سایت موفقی داشت . یک راننده ناشی ممکن است یک خودرو بی ام و آخرین مدل را به دیوار بکوبد و متوقف شود، اما یک راننده ماهر می تواند مسافرانش را با یک خودرو قدیمی زوار در رفته، صحیح و سلامت به شهر دیگری برساند .
مدیریت موثر اهمیت زیادی در اداره یک وب سایت دارد . یک مدیر خوب می تواند عیوب محتوایی و نرم افزاری سایتش را با کوشش و هوشمندی خود پوشش دهد. نمی شود از سایتی که به تازگی راه اندازی شده انتظار داشت از نظر محتوایی جامع و از نظر نر م افزاری انعطاف پذیر و بی نقص باشد، اما می توان توقع داشت که یک مدیر دلسوز و باپشتکار همه موانع پیش روی یک سایت را برای رسیدن به موفقیت نسبی یک به یک از پیش رو بردارد. لازمه چنین مدیریتی داشتن بینشی عمیق از ماهیت وب، آگاهی از مشکلات روزمره مدیریت یک سایت و تلاش برای کسب مهارت های لازم در این زمینه است. از جمله ویژگی هایی که یک مدیر موفق باید داشته باشد :
الف: انگیزه
بدترین سم برای به شکست کشاندن یک سایت، به کار گماشتن یک مدیر بی انگیزه است .اگر خودتان مدیر سایت خودتان هستید واقعا از خودتان بپرسید هدفتان از ورود به اینترنت چیست و این اقدام چه فایده ای برای زندگی و کسب و کار شما دارد؟ اگر می خواهید فرد دیگری را به مدیریت سایتتان منصوب کنید، مراقب باشید به اندازه کافی انگیزه داشته باشد. او را در سود و زیان مادی و معنوی سایت سهیم کنید. داشتن مهارت های فنی کافی نیست. اگر مدیر سایت دورنمایی برای کار خویش نبیند، به آن دل نخواهد داد. بهترین نرم افزار و زیباترین سایت هم زیر دست چنین مدیری به گل خواهد نشست.
ب: استقلال از پلاتفرم
برخی از گردانندگان یا مدیران سایت ها نسبت به این و آن فناوری تمایلات جانبدارانه دارند. اما برخی دیگر فقط یک چیز برایشان مهم است: سایت خوب و موفقی داشته باشند. خودتان را به فناوری ها و فایل ها گره نزنید. اجرای ایده ها و رویاهایتان را موکول به انجام شدن این یا آن تغییر فنی در سایت یا ظاهر گرافیکی آن نکنید. بعضی از صاحبان سایت وسواس عجیبی نسبت به یک جور منو یا افکت خاص یا یک انیمیشن فلش دارند. این سایت ها هیچگاه در ردیف سایت های موفق و کامیاب قرار نمی گیرند. مهم ارضای علائق کامپیوتری و گرافیکی شما نیست، مهم رضایت مردم است. مستقل باشید. دوراندیش و با برنامه باشید. خودتان را به این آبجکت و آن فایل و این تکنیک گره نزنید.
پ: پشتیبانی از کاربران و تعامل با آنها
بعضی از مدیران سایت ها یا دغدغه پشتیبانی از کاربران ندارند و یا - رک و راست بگوییم - در تعامل با مردم خجالتی هستند. اگر می خواهید سایت موفقی داشته باشید، تردید را کنار بگذارید. برای مردم قیافه نگیرید و با کاربران سایت خود رفیق باشید. گوش شنوا برای مشکلات و نظراتشان داشته باشید و به آنها پاسخ مناسب بدهید. مطمئن باشید این - - گوش کردن - - برایتان هم نفع معنوی دارد و هم وضعیت اقتصادی سایتتان را بهتر می کند.
ت: اختصاص وقت کافی
برخی از صاحبان سایت تصور ساده انگارانه ای از مکانیزم عملکرد یک سایت وب دارند. آنها فکر می کنند همینکه مطالب خوب و نرم افزار خوبی برای مدیریت محتوای سایت داشته باشیم، کار تمام است و سایت خود به خود موفق می شود .برای مدیریت سایت خود روزانه وقت اختصاص دهید. منظور از مدیریت، مطلب گذاشتن نیست، منظور بررسی و تحلیل اوضاع است. باید دائما از خودتان بپرسید چگونه می توانم فلان کار را بهتر و سریعتر انجام دهم؟ چطور می توانم درآمد سایت را افزایش دهم؟ چرا فلان مکانیزم تبلیغی یا بازاریابی نتایجی که دلم می خواهد را به بار نمی آورد؟ آیا کاربران از خدمات سایت راضی هستد؟ آیا پیشنهادات آنها را بررسی کرده ام؟ کار را سنبل نکنید! برای کامیابی سایتتان وقت بگذارید.
ث: مهارت در نوشتن و تولید محتوا
اینترنت عرصه ارائه محتوای دیجیتال است. خواه این محتوا معرفی یک کالای فیزیکی باشد، خواه یک مقاله جدید، در هرصورت داشتن سطح قابل قبولی از مهارت در نوشتن و تولید مطلب لازم است. یک کار بد و ناشیانه آن است که محتوای سایت خود را با مطالبی که از سایتهای دیگران کپی کرده اید پر کنید. رک و راست بگویم: خودتان را گول می زنید. کاربران اینترنت افرادی هستند که دست کم سطح متوسطی از هوشمندی را دارند. چرا به سایت شما بیایند؟
به سایتی می روند که تولید کننده اصلی محتوا است. بهترین کار آن است که وقت بگذارید و کمی خلاقیت به خرج دهید. پاداش مطالبی که با زحمت خودتان تهیه کرده اید را با افزایش فروش یا درآمدتان از طریق سایت خواهید گرفت، به شرطی که برنامه ای برای کسب درآمد از سایت داشته باشید و بودجه ریزی کنید. ژان بقوسیان، مدیر سایت مدیر سبز می گوید: تولید محتوای اوریجینال - اصلی - یکی از مهمترین عوامل موفقیت یک سایت وب است.
ج: اصول بازاریابی و تبلیغ
در زمینه بازاریابی و تبلیغ بی اطلاع نباشید. بعضی از مدیران سایت خیلی معصومانه فکر می کنند و اطلاع درستی از ماهیت پیچیده مبارزه بی امان سایت ها برای ربودن میدان موفقیت از یکدیگر ندارند. کافی است گاهی اوقات سری به موتور جستجوی گوگل بزنید و همان واژه دیروز یا پریروز را جستجو کنید تا بالا و پایین شدن رتبه سایت ها را به چشم خود ببینید. برای موفقیت سایتتان باید با چشمان باز و آگاهی کامل از اصول بازاریابی حرکت کنید.
ح: بررسی سایتهای رقیب
مگر می شود موفق بود و رقیب نداشت؟ موفقیت یک وضعیت نسبی است و در قیاس با وضعیت سایت های دیگر قابل اندازه گیری است. پس اگر می خواهید سایت موفقی داشته باشید، رقبای خود را بشناسید. مغرور نباشید و به سایت آنها سربزنید .از رقبای خود بیاموزید. بررسی سایت های رقیب یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای تدوین برنامه توسعه سایت خودتان است.
خ: داشتن طرح و برنامه ای برای توسعه سایت
یکی از نکات ظریفی که سایت های موفق رعایت می کنند، داشتن طرح و برنامه ای برای توسعه سایتشان است. توسعه جزو ذاتی یک وبسایت است. یک سایت وب بدون توسعه، حتی با بهترین مطالب و خدمات، بزودی روندی نزولی را آغاز خواهد کرد .مردم سایت هایی که مرتب تغییر و تحولاتی در آن صورت می گیرد و تلاش می کنند بهتر شوند را دوست دارند. ژان بقوسیان از مدیر سبز می گوید: داشتن نرخ رشد منظم در محتویات سایت، یکی از استراتژیک ترین روش ها برای موفقیت یک وبسایت است.