بخشی از مقاله

چکیده

ایجاد و ساختارمند نمودن رویههای عملیاتی استاندارد برای سازمان آتشنشانی تهران بهمنظور مقابله با هرگونه حریق، حادثه و خدمات ایمنی در شهر تهران با توجه به گوناگونی حوادث، امری ضروری تلقی میگردد. به همین منظور با توجه به الزام تهیه و تدوین این دستورالعملهابرمبنای شرایط بومی و با در نظر گرفتن استانداردهای بینالمللی همچنین بایدها و نبایدهای شهر تهران هنگام مواجه با حوادث کوچک و بزرگ، این رویه عملیاتی تدوینشده است. با توجه به مطالعات صورت پذیرفته با هدف بررسی استاندارد های کشورهای مختلف، استاندارد FA-197 را برای انتخاب چارچوب نظام مند انتخاب نمودیم. شایانذکر است الزام وجود دستورالعملهای عملیاتی استاندارد بهمنزله وجود چارچوبی ساختارمند برای بهرهوری هرچه بهتر و بیشتر از پتانسیل نیرو و تجهیزات سازمان است.

هر دستورالعمل بنا بر اقتضائات عملیات سازمان و با در نظر گرفتن اولویتهای هر حادثه قابل ارتقاء و تکمیل خواهد بود. ما نباید قبل از اینکه فاکتورهای مهم آتشسوزی را در نظر بگیریم، عملیات را آغاز کنیم. ارزیابی یک فرایند آگاهانه ذهنی بسیار سریع است که باید توسط فرمانده تیم اول، که به محل حادثه میرسد صورت پذیرد و تا زمانی که شخصی با مسئولیت بالاتر به محل حادثه نرسد، ادامه می یابد.

فرمانده عملیات - - IC، موقعیت را با در نظر گرفتن عوامل بحرانی ارزیابی می کند، تا عملیات را طراحی کند و پسازآن، زمینه را برای عملیاتی که قرار است انجام شود، مهیا میسازد. هرچه اطلاعات دقیقتر و کاملتری در دسترس باشد، فرمانده عملیات - - IC، هم ارزیابی اولیه را سریعتر و بهتر انجام خواهد داد و هم طراحی اولیه عملیات، سریعتر شکل میپذیرد. دریک حادثه وسیع و بزرگ، فرآیند ارزیابی ممکن است در چندین مرحله ادامه یابد. فرماندهان عملیاتی میبایست ارزیابی ممتد - Ongoing SIZE UP - از وضعیت متغیر در حادثه راموردبررسی قرار دهند.

.1 مقدمه

لزوم تهیه و تدوین یک رویه استاندارد عملیاتی که بهعنوان راهنمای بایدها و نبایدهای یک عملیات استاندارد است ما را به این مهم واداشت که با استفاده از بهکارگیری خرد جمعی به بررسی رویههای استاندارد عملیاتی کشورهای مختلف بپردازیم [1]، با بررسیهای بهعملآمده از استانداردهای بینالمللی توانستیم به یک چارچوب استاندارد در راستای ایجاد رویه استاندارد عملیاتی دستیابیم که با توجه به الزام ارزیابی اولیه در مقابله با آتشسوزی به این مهم پرداختیم .

1.1 بیان مسئله

ایجاد یک ساختار مناسب و استاندارد برای تدوین رویههای استاندارد عملیاتی موضوعی حیاتی برای مقابله با حوادث در شرایط کنونی تمامی سازمان های امدادرسان است، یکرویه استاندارد عملیاتی در عین اینکه باید تمامی بایدها و نبایدهای عملیاتی را بهمنظور راهنمایی فرمانده حادثه بیان نماید نباید قدرت تصمیمگیری فرمانده حادثه را سلب نماید. بارها و بارها در آتشسوزیهای متعدد با این مهم برخورد نمودهایم که عدم ارزیابی صحیح از صحنه حادثه و عدم اشراف کامل به محیط حادثه باعث تصمیمگیری نادرست و بروز زیانهای جانی و مالی به ساکنین و آتشنشانان در جایجای جهانگشته است. تهیه و تدوین یکرویه استاندارد عملیاتی برای ارزیابی در آتشسوزی هدف اصلی گروه تحقیقاتی ما بود که بامطالعه اسناد مختلف به نتایج قابلتوجهی دستیافتیم.

2.1ضرورت و اهمیت موضوع

بارها و بارها تصمیمگیری نادرست با استفاده از اطلاعات ناکافی از شروع اعزام به محل حادثه تا رسیدن به موقعیت حادثه باعث عدم تصمیمگیری مناسب بسیاری از فرماندهان گردیده است در این رویه در نظر داریم با ایجاد یک ساختار نظاممند در راستای ارزیابی هرچه بهتر و مفیدتر از حادثه باهدف اثربخشی عملیات گامی مهم برداریم .

3 .1اهداف و ضروریات پژوهش

در این پژوهش به دنبال دستیابی به اهداف اصلی و فرعی ذیل هستیم که مختصر به هرکدام میپردازیم.

1.3.1اهداف اصلی

·    تهیه و تدوین رویه استاندارد ارزیابی در حوادث آتشسوزی

1.3.2    اهداف فرعی

·    تهیه و تدوین یک غالب برای رویه استاندارد عملیاتی، بهمنظور استفاده برای تکتک رویهها

·    ارتقاء ایمنی عملیاتی آتشنشانان

·    ایجاد چارچوبی قابل توسعه در رویههای استاندارد عملیاتی بهمنظور اثربخشی عملیات آتشنشانان

·    ایجاد ساختاری نظاممند برای فرماندهان برای ارزیابی حوادث آتشسوزی از همه ابعاد

·    پیشگیری از دست رفتن جان و تجهیزات آتشنشانان در مواجهه با آتشسوزی

·    اولویتبندی عملیاتی فرماندهان و تصمیمگیری اثربخش حین مواجهه با آتشسوزی

·    انجام اقدامات ممکن بهمنظور ارتقاء ایمنی آتشنشانان در مواجهه با آتشسوزی

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید