بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
اهداف، محدوده ها و سوالات طرح
رويکرد کلی طرح
متدولوژی طرح
نگاهی گذاربه مبانی نظری
نگاهی گذرا به پيشينه پژوهشی
نتايج ميانی طرح
رويکرد انتقادی
رويکرد اثباتی
نتايج نهايي
مدل
پيشنهادات
بررسی تطبيقی
نظام جامع
نظام جامع
نظام جامع
نقد و نظر
اسلاید 2 :
تدوين ارزش ها، اصول و قواعد ناظر و حاکم بر هماهنگی و ساماندهی ارتباط بين سازمان های مرتبط با فعاليت های قرآنی. (مبانی ارزشی)
ارزيابی تعدادی از مدل هاي کلان ساماندهی مرتبط با تعاملات بين سازماني و روش هاي بهره گيري از آنها در فعاليت هاي قرآني. (مبانی تجربی)
طراحی مکانيزم های هماهنگی و برقراری يک ارتباط موثر و پايدار بين سازمان های قرآنی.
اسلاید 3 :
نتيجه اين رويکرد تدوين و ايجاد يک طرح نظام جامع فعاليت های قرآنی است. تعريف دوباره و مهندسی مجدد ساختار بخش دولت و بخش خصوصي؛ به گونهاي كه تمهيدات و ملزومات يك نظام کامل انديشيده شود.
آمار شکست های مهندسی مجدد در سازمانها حدود 70% می باشد
اين کار نيز با ريسک بالايي همراه است
بايد آمادگی روانی سازمانها، پشتيبانی لازم سياسی و مشارکت اجرايي سازمانها و ... فراهم باشد
اسلاید 4 :
4 پيش فرض اساسی متفاوت از رويکرد سخت افزاری
1- صرفا با قانون و آيين نامه (رويکرد ساخت افزاری، دستوری) نمی توان تغييرات جدی و اثربخش ايجاد کرد.
2- برای تغييراتی از جنس ادغام، انحلال و ايجاد (رويکرد سخت افزاری) بايد سازمانها و نهادها طعم همکاری و همياری و کار گروهی مشترک را بچشند.
3- برخی سازمانهای موجود در نظام فعاليت های قرآنی سازمانهای مردمی هستند که نمی توان با آنها برخورد دستوری و قانونی کرد و حتی در صورت يک نظام جامع قرآنی باز احتياج به ساماندهی روابط با آن ها از طريق رويکردهای نرم افزاری داشت.
4- برخی از فعاليت های قرآنی لاجرم بايد در بدنه عملياتی سازمانی خاص باشند و قابل جدا شدن از بدنه اصلی خود نيستند و حتی در صورت يک نظام جامع قرآنی باز احتياج به ساماندهی روابط با آن ها از طريق رويکردهای نرم افزاری است.
اسلاید 5 :
اين طرح "طراحی نظام جامع قرآنی نيست!"
اين طرح به ساماندهی کلان روابط بين سازمانی می پردازد و به بررسی وضعيت عملکردی سازمانهای قرآنی نمی پردازد.
اين طرح رويکرد راديکال و سخت افزاری (ادغام، انحلال و...) در قبال ساختارهای موجود ندارد.
اين طرح به استقلال سازمانهای قرآنی متعهد است.
طرح موجود به دنبال اعمال تغييرات در قوانين ناظر بر ساختارهای اداری و برنامه های فرهنگی و ... نيست. بلکه بدنبال حداکثر استفاده از چهارچوب قانونی و حقوقی و برنامه ای موجود است.
در صورت وجود خلاء اساسی علاوه بر بازی دورن چهارچوب موجود به فکر خلق چهارچوب جديد خواهد بود.
اسلاید 6 :
معماری سيستم
ابر نظام (منظومه نظام ها)
همکاری بين سازمانی
اسلاید 7 :
در منظومه نظامها بخاطر تنوع و تکثر (غير قابل يکجا سازی) زير نظام ها، آنها بايد بصورت غيرمتمركز فعاليت می کنند و توسط سازمانهاي مادر (در صورت وجود) كنترل شوند.
منظومه نظامها داراي ساختاري يكپارچه نيستند. اجزاي از تنوع و ماهيت متفاوت قابل ملاحظهاي برخوردارند.
منظومه نظامها داراي وضعيت نهايي كاملاً تعريف شدهاي نيستند.
اسلاید 8 :
اگر منظومه نظامها به اجزايش شكسته شود، آن نظامها بايد قادر باشند به شكل موثر و مستقل عمل كنند (استقلال عملياتي عناصر). اجزاي نظام ملي قرآن نيز مستقل بوده و به خودي خود مفيد هستند و (اگر موثر عمل نميكنند) ميتوانند با انجام بهبودها در چارچوب تعريف شده خود اثربخش باشند.
منظومه نظامها به صورت كاملاً تعريف و طراحي شده ظاهر نميشوند. توسعه و بقا منظومه تدريجي بوده و در قالب وظايف و مقاصد اضافه شده، حذف شده و تغيير يافته مبتني بر تجربه حاصل ميشوند (توسعه تدريجي).
ممكن است اين گونه تصور شود كه ميتوان نظام ملي قرآن را به صورت كامل تعريف و طراحي كرد. ممكن است اين تصور از جنبه فني صحيح باشد اما حداقل از جنبه عملياتي و سياسي به ملاحظات و مفروضات خاصي نياز دارد كه تحقق آنها در عمل دشوار است.
منظومه نظامها وظايفي را انجام ميدهند و مقاصدي را دنبال ميكنند كه در هيچ يك از زيرنظامهايش پوشش آن وجود ندارد.
اسلاید 9 :
از آنجايي كه منظومه نظام ها به صورت تدريجي توسعه مييابند وجود يك قدرت و تشكيلات مركزي با ثبات ضروري است. نقش تشكيلات مركزي در مجموع متفاوت از نقش شوراهاي سياستگذاري است كه عموماًً در حاشيه امور معمول دولت پديد ميآيند.
اين تشکيلات بايد از ثبات و توان تخصصي لازم برخوردار باشند و بايد دارای قدرت سياسی و ضمانت اجرايي لازم برای پيش برد امور باشد. در ضمن روابط سياسي حاكم بر آن تشكيلات مركزي نبايد به سياست بازی و رانت جويي منجر شود.
اسلاید 10 :
اصل اول: وضعيتهاي مياني پايدار
اصل دوم: سياست سه گانه
اصل سوم: اعمال نفوذ در فصل مشتركها
اصل چهارم: تضمين همكاري