بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
طبیعت
طبیعت به معنای جهان مادی، جهان فیزیکی، جهان پدیدهها و جهان هستی از آن یاد شده است. همچنین در مفهوم جهان فیزیکی است که شامل همه پدیدهها و موجودات زنده است. طبیعت را به معنای جهان فیزیکی که شامل گیاهان، حیوانات و مناظر طبیعی است نیز در نظر میگیرند.
اسلاید 2 :
محيط زيست
محیط زیست (زیست بوم) به همه محیطهایی که در آنها زندگی جریان دارد گفته میشود. مجموعهای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیط زیست را تشکیل میدهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر میگذارند.
اسلاید 3 :
تفاوت محیط زیست با طبیعت
تفاوت محیط زیست با طبیعت در این است که تعریف طبیعت شامل مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیر زیستی میشود که منحصراً در نظر گرفته میشوند، در حالی که عبارت محیط زیست با توجه به برهمکنشهای میان انسان و طبیعت و از دیدگاه وی توصیف شده است.
اسلاید 4 :
اكولوژي
اكولوژي دانش شناخت اثرات محيط بر روي موجودات زنده، اثرات موجود زنده بر روي محيط و ارتباطات متقابل بين موجودات زنده است، هنگامي كه اكولوژي موجود زنده اي مورد مطالعه قرار مي گيرد هدف تعيين اين موضوع است كه چرا موجود مورد بحث در محيط هاي خاص و تحت شرايط معيني زندگي مي كند؟ شرايط محيطي چه اثراتي بر روي موجود زنده دارد و موجود زنده چه تحولاتي در محيط پديد مي آورد؟ بعبارتي اكولوژي مطالعه موجود زنده و محيط يا مطالعه روابط متقابل بين موجود زنده و محيط و يا مطالعه ساختمان و كيفيت وقوع پديده هاي زيستي ...
مطالعه روابط متقابل بین موجودات زنده و محیط، مطالعه ساختمان و کیفیت وقوع پدیدههای زیستی در طبیعت، مطالعه ساختمان و نحوه عملکرد طبیعت و مطالعه ساختمان و فیزیولوژی طبیعت.
اسلاید 5 :
اکوسیستم
هر موجود زنده به تنهایی یک سیستم یا مجموعه منظم است و در عین حال ممکن است از سیستمهای کوچکتر تشکیل شود. وقتی موجودات زنده اجتماع و تشکل مییابند، روابط نظاممندی بین آنها پدیدار میشود و در نهایت وقتی همه موجودات زنده در یک محیط قرار میگیرند، یک سیستم بزرگتر را تشکیل میدهند که به دلیل وجود روابط قانونمند و هدفدار بین محیط و جانداران، این مجموعه سیستم اکولوژیک یا اکوسیستم نامیده میشود.
به بيان ساده تر، کلیه موجودات زنده یک ناحیه مفروض را که با محیط فیزیکی خود در کنش متقابل هستند. بطوریکه جریان انرژی در آن موجب پیدایش ساختمان مشخص تغذیهای ، تنوع زیستی و گردش مواد گردد و چرخه دقیقا یا تقریبا بسته برای انتقال مواد بین محیط و موجودات زنده برقرار گردد که تثبیت و انتقال انرژی خورشید را ممکن سازد، اکوسیستم نامیده میشود.
اسلاید 6 :
اجزاي اكوسيستم
استقرار پایدار هر اکوسیستم منحصرا به مشارکت همه اجزای اصلی در ساختمان آن بستگی دارد. اکوسیستم از اجزای زیر تشکیل شده است:
1- مجموعه عوامل غیر زنده
2- تولید کنندهها یا گیاهان کلروفیلدار
3- مصرف کنندهها شامل دو گروه: گیاهخواران یا مصرف کنندههای ردیف اول و گوشتخواران یا مصرف کنندههای ردیف دوم
4- تجزیه کنندهها.
اسلاید 7 :
ارتباط موجودات زنده با يكدیگر
مهم ترین ارتباط موجودات زنده با يكدیگر، ارتباط غذایی است که به صورت زنجیره غذایی و شبکه غذایی در جریان است. علاوه بر ارتباط کلی میان جانداران که به صورت زنجیره غذایی نشان داده میشود. انواع دیگری از ارتباط نیز میان آنها وجود دارد که در آن الزاما ارتباط غذایی منجر به از بین رفتن طرفین نمیشود بلکه در این نوع ارتباط جانداران به زیستن در کنار هم ادامه میدهند.
اسلاید 8 :
زنجیره غذایی
هر یک از سطوح انباشتگی مواد آلی یا انرژی را یک پله غذایی یا یک سطح غذایی (trophilevel) مینامند و تولید کنندهها بالطبع سطح اول و هر یک از ردیفهای مصرف کننده، یک سطح دیگر تلقي میشوند.
اگر وابستگی غذایی یک موجود زنده را با موجود زنده دیگر به صورت A→B نمایش دهیم بدین معنی است که موجود زنده A غذای موجود زنده B است و به عبارت دیگر B از A تغذیه میکند. بدین ترتیب میتوانیم روابط غذایی زیر را که بین چند موجود زنده برقرار میشود نشان دهیم. در این روابط هر موجود زنده به صورت حلقهای از یک زنجیر با موجود زنده دیگر مربوط میشود. هر یک از این روابط را یک زنجیره غذایی مینامند. در تمام این زنجیرههای غذایی حلقه اول یک گیاه سبز است حلقه دوم یک جاندار گیاهخوار است و حلقههای بعدی را موجودات گوشتخوار تشکیل میشوند.
برای مثال در یک اکوسیستم مرتعی ، یک زنجیره غذایی با سه حلقه گیاه ، خرگوش و گرگ استقرار مییابند و زنجیر دیگری نیز با سه حلقه گیاه ، گوسفند و گرگ تشکیل میشود. حلقه سوم بین دو زنجیر مشترک است. پس گرگ این دو زنجیر را بهم پیوند میدهد.
اسلاید 9 :
شبکه غذایی
زنجیرههای غذایی مستقل از هم نیستند و بین اکثر زنجیرههای غذایی حلقههای مشترک وجود دارد. چند زنجیره غذایی که با یکدیگر ارتباط داشته باشند یک شبکه غذایی را بوجود میآورند. به بيان ديگر، مجموعه زنجیرههای غذایی را که باهم حلقههای مشترک دارند را شبکه غذایی (tood Web) مینامند.
اسلاید 10 :
شبکه حیات
همه شبکههای غذایی با یکدیگر ارتباط دارند بطوری که همه موجودات زنده کره زمین یک شبکه غذایی بزرگ را تشکیل میدهد این شبکه غذایی بزرگ ، شبکه حیات نام دارد.