بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

زندگی نامه فرانک لویدرایت

 

فرانک لوید رایت: در آغاز پی بردم که سکونتگاه اساسا مانند غار نیست بلکه مانند سرپناهی وسیع در هوای آزاد هم آهنگ با چشم انداز به بیرون و درون است.”

 رایت: نگذارید دیوار سقف و کف اکنون شریک یکدیگر نشوند بلکه جزئی از یکدیگر باشند و هر یک بر دیگری و در دیگری تاثیر بگذارند.

q

 رایت بین سالهای 1916تا 1922 به ژاپن سفر کرد و در ژاپن هتل امپریال را در توکیو طراحی کرد . در این سالها شدیدا تحت تاثیر معماری ژاپن بود . ارتباط خانه با محیط ، الهام از طبیعت ، معماری ارگانیک ( ژاپنی ) ، سیالیت فضاهای داخلی . دومدرسه معماری شمال و جنوب در شیکاگو و نیومکزیکو ، تاسیس کرد . در کل می توان معماری رایت را چنین توصیف کرد : معماری ارگانیک ، ترکیب ساختمان با طبیعت و نه تحمیل ساختمان بر طبیعت ، ساختمان باید در دل تپه ساخته شود و به صورت افقی ( که در رقابت با طبیعت مطرح نشود ) ، مصالح بکار رفته باید منطبق با همان طبیعت که ساختمان ساخته می شود باشد . شکل ساختمان بی قاعده و منفصل بندی شده و این عمل نه تنها بدلیل عملکرد ها بلکه به دلیل بی قاعده گی طبیعت بستر ساختمان ، توجه به مورفولوژن سایت و توجه به عملکرد و تکنولوژی ساخت ، یکی از شاخصه های اصلی در طراحی مسکن رایت آتشگاه در مرکز خانه و تنها عنصر عمودی معماری رایت بود و این عنصر عمودی بقیه فضاهای مسکن را سازمان می داد.

اسلاید 2 :

در در کل سه هدف عمده رایت عبارتند از :

- ارتباط سیال بین داخل و خارج با گشودگی های مداوم و عناصر برنامه ریزی شده.
- افقی بودن چشمگیر آنها که ارتباط کامل با زمین به وجود می آورد.
- تقارن محوری برای تمرکز سیالیت نقاط مشخص.

نظریات رایت در مورد معماری:
در سال 1930، اصول برنامه ریزی برگرفته شده از کتاب رایت در معماری و دموکراسی:

1- کم کردن دیوارهای داخلی و ایجاد یک محیطی برای جریان هوا ، نور و چشم انداز به طوری که در کل پیوسته نشان داده شود
2- هماهنگ ساختن بنا با محیط خارج ( ثابت شده است که سطوح گسترده افقی بهترین وسیله برای ایجاد همبستگی است )
3- پلان آزاد
4- نشان دادن پی ها به صورت سکوی آجری کوتاه برای قرار گرفتن خانه بر روی آن
5- عدم استفاده از مصالح متنوع ، استفاده از مصالح جدید
6- دادن تناسبات منطقی و انسانی به تمام درها و پنجره ها
7- قرار دادن تاسیسات حرارتی درداخل ساختمان ( آتشگاه در مرکز ساختمان ) تاسیسات روشنایی و لوله کشیها در استخوان بندی ساختمان بطوری که جزئی از پیکره ساختمان باشد
8- مبلمان ساختمان به عنوان عناصر ارگانیک معماری و طرح آنها از بنا و الهام گرفته از آن باشد
9- حذف تزئینات ( دوره های معماری ) حذف ظرایف کاریها لارکین

اسلاید 3 :

       سالیوان بنیانگذار مدرسه معماران شیکاگو است و «فرانک لویدرایت» معمار افسانه ای آمریکایی از شاگردان او بوده است. «لوییس هنری سالیوان» در سوم سپتامبر ۱۸۵۶ در شهر بوستون به دنیا آمد و مدت کوتاهی در «موسسه فناوری ماساچوست» (ام آی تی) به تحصیل مشغول شد و دریافت که قادر است تحصیلات دبیرستان خود را یک سال زودتر تمام کند و با گذراندن یکسری امتحانات، دو سال در دانشگاه پیش بیفتد. او تنها ۱۶ سال داشت که وارد دانشگاه ام آی تی شد و پس از یک سال تحصیل به فیلادلفیا رفت و برای خود شغلی در کنار معماری به نام «فرانک فرنس»(Fra k Fur ess)پیدا کرد. رکود اقتصادی سال ۱۸۳۱ بسیاری از زحمات «فرانک فرنس» را بر باد داد و او به واسطه مشکلات مالی مجبور به اخراج «سالیوان» شد. در این زمان «سالیوان» به شیکاگو رفت تا در جریان ساختمان سازی آن شهر که پس از وقوع یک آتش سوزی گسترده در سال ۱۸۷۱ آغاز شده بود شانس خود را بیازماید. او خیلی خوش شانس بود که موفق شد در کنار «ویلیام لبارون جنی» مشغول به کار شود. «جنی» اولین معماری است که از اسکلت فلزی در اجرای ساختمان بهره برده. پس از کمتر از یک سال فعالیت در کنار «جنی»، «سالیوان» به قصد تحصیل بار سفر بست و یک سال در دانشگاه هنر پاریس مشغول به فراگیری شد. پس از اتمام دوره آموزشی به شیکاگو بازگشت در حالی که هنوز هجده سالگی اش تمام نشده بود. او چند سال بعد را به فعالیت در کنار معماران مختلفی گذراند تا اینکه در سال ۱۸۷۹ «دانکمار آدلد» معمار مشهور آن زمان، «سالیوان» را استخدام کرد و یک سال بعد او را در شرکت خود شریک کرد. این اتفاق سرآغاز دوران پیشرفت و موفقیت سالیوان بود. طی این سال ها «سالیوان» و «آدلد» موفقیت هایی پی درپی به دست آوردند که از جمله آنها می توان به طرح و اجرای تالار سخنرانی شهر شیکاگو در سال ۱۸۸۹ اشاره کرد که در پایان پروژه «سالیوان» و «آدلد» طبقه بالای این ساختمان را به عنوان آتلیه خود انتخاب کردند.

اسلاید 4 :

از دیگر موفقیت های این دو شریک می توان به ساختمان واگن سازان (Wai wright Buildi g) در سنت لوییس اشاره کرد که اولین آسمانخراش تاریخ معماری جهان به شمار می رود. «لوییس سالیوان» اولین معماری است که روش صحیح استفاده از اسکلت فلزی در ساختمان های بلند و مزایای آن را به طرز بهینه ای مورد استفاده قرار داد. از آنجایی که در ساختمان هایی که با اسکلت فلزی بنا می شوند معمولاً غیر یک یا دو دهنه دیوار برشی در سایر نقاط ساختمان نه تنها عضو باربری وجود ندارد که به عنوان مثال از دیوارهای ساختمان فقط به دلیل پوشندگی و محافظت سرمایی گرمایی استفاده می شود و هیچ خاصیت باربری ندارد. «سالیوان» با علم به این نکته در ساختمان های بلند از پنجره هایی با ابعاد بزرگ بهره می برد که نه تنها باعث روشنایی بیشتر فضای داخلی می شد که با حذف دیوارها و ضخامت پائین شیشه های پنجره سطح مفید ساختمان افزایش یافت. توجه سالیوان به مزایای اسکلت فلزی موجب شد محدودیت های دست و پاگیر مهندسی که همیشه بر سر راه طراحان معمار وجود داشته است تا حدی از بین برود و این تحولی شگرف در معماری مدرن را باعث شد. در سال ۱۸۹۰ «سالیوان» یکی از ۱۰ معمار منتخبی بود که برای اجرای ساختمان «نمایشگاه جهانی کلمبیا» که قرار بود در سال ۱۸۹۳ در شیکاگو برگزار شود انتخاب شد. ساختمانی که بعدها «شهر سفید» لقب گرفت. از دیگر شاهکارهای خلق شده «سالیوان» می توان به ساختمان عظیم ترمینال شیکاگو و «دروازه طلایی» که طاقی است عظیم که در «شهر سفید» قرار دارد اشاره کرد. شراکت «آدلد» و «سالیوان» پس از اجرای فروشگاه زنجیره ای «کارسون پیری اسکات» به اتمام رسید و در پی انحلال شرکت «سالیوان» یک دوره بیست ساله را با سیری نزولی چه در زمینه مالی و چه زمینه احساسی سپری کرد. از او به پاس تلاش ها و زحمات بسیار در هنر معماری بارها تقدیر شد و در سال ۱۹۲۲ به عنوان یک طراح خبره از مسابقه ای که برای طرح و اجرای «برج تریبیون» برگزار شده بود شدیداً انتقاد کرد.

اسلاید 5 :

یک برج با اسکلت فلزی و نمایی از سنگ که ساختمان های سنگی معماری گوتیک را تداعی می کرد اما سالیوان یک تحریف بزرگ تاریخی را در طراحی آن کشف کرده بود. «لوییس سالیوان» عاقبت در چهاردهم آوریل ۱۹۲۴ در شیکاگو چشم از جهان فروبست. «فرانک لوید رایت» که به نوعی شاگرد او محسوب می شد مراسم تدفین این معمار بزرگ را که در زمان مرگ فقیر و تنها در اتاق هتلی در شیکاگو درگذشته بود آبرومندانه برگزار کرد. اکنون که سال ها از مرگ او می گذرد هنوز تاثیر تفکرات این اولین معمار پیشرو در معماری جهان به چشم می خورد.

 

اسلاید 6 :

پدیده معمار ارگانیک را نمی توانبه آسانی با وقایع اجتماعی ، فنی یا فرهنگی مرتبط ساخت به ویژه که این پدیده از نظر زمانی یک دوره طولانی را در بر میگیرد. یعنی از 1889 که فرانک لوئید رایت نخستین خانه اش را در اوک پارک ایلی نویز ساخت تا عصر حاضر.

 

چیزی به عنوان یک مبنای نظری یکدست برای مجموعه معماری ارگانیک وجود ندارد. ارگانیک واژه ای است که فرانک لوئید رایت برای توصیف معماری خود به کار می برد.

 

در حدود سال 1900 لوئیس سلیوان در « کتاب گپ های کودکستانی » کوشید به معنی واقعی ارگانیک از طریق مقایسه و کشف اینکه واژه ارگانیک چه معنای «ندارد» دست یابد. او اظهار داشت: که ارگانیک به معنای زندگی و توسعه است و نه فقط مانند معماری فعلی امریکا« در سال 1900» ترحم انگیز به خاطر حماقتش ... کارکردهای بدون فرم، فرم های بدون کارکرد، جزئیات بی ربط به توده مردم و توده مردم بی ربط به هر چیز اما احمقانه ... برای من ارگانیک به معنای جست وجوی واقعیت هاست، واژه ای که دوستش دارم زیرا آن حس زندگی را که واقعیت معرف آن است و بر هر چیزهایی دلالت دارد که با تمام وجود به آنها چنگ می زنم « دوستش دارم».

 

کلود  براگدون در سخنرانی ای با عنوان معماری ارگانیک در انسیتوی هنری شیکاگو به سال 1915 تشریح کرده است، معماری در سرتاسر جهان و در تمام جهان و در تمام دوران ها با دوگانگی اجتناب پذیری دو قسمت شده است: یا ارگانیک بوده ( و بدین ترتیب از کانون ارگانیسم طبیعی پیروی می کرده) یا ترتیبی بوده است ( یعنی بر طبق برخی آرمان های اقلیدسی که به دست انسان ابداع شده است).

اسلاید 7 :

خود براگدون اضافه می کند که شاهکارهای معماری، هم ارگانیک اند و هم ترتیبی. حل و ذوب شدن با گرمای خلاقیت ( ارگانیک_ روانی) که بی تردید مرحله اساسی آفرینش است، خود به خود فقط یکی از مراحلآفرینش را تشکیل می دهد. انتخاب، راهنمایی و ترتیب ( عقلانی) مرحله ای دیگر و در عین حال بسیار مهم برای آفرینش به شمار می آید. وکاری هنری_ یا معماری_ تنها زمانی کامل است که این دو مرحله، بخش های مربوط به خود را به خوبی برقرار کرده باشند.

معماری ارگانیک، در تماس نزدیکش با طبیعت، حاصل حس های شهودی، طالب ویژگی اثر، تخیل شهودی ، واقع گرا و طبیعت گرا، فرم ها بر اساس آزاد از هندسه فرم های پویا، حاصل تماس با واقعیت، فرم های بی قاعده و ساختاری مانند ارگانیسمی که بر طبق قانون وجودی خود و با نظم ویژه خود که هماهنگی با کارکردها و مخیطش است مانند گیاه یا هر ارگانیسمی دیگر رشد می کند، بوجود می آید.

طرح را زمانی می توان ارگانیک نامید که سازماندهی هماهنگی بین اجزا در درون کل بر طبق ساختار ماده و کاربرد آن وجود داشته باشد. با این تعریف هیچ نوع تزئینات بیهوده یا غیر ضروری وجود نخواهد داشت. اما سهم زیبایی بدین ترتیب عظیم خواهد بود: در انتخاب مناسب ماده در بهبود دید و در برابر زندگی عقلانی اشیاء که به خاطر ما بوجد می آورند.

سه اصل ذیل یک طرح کلی ساده از « ارگانیک» را ارائه می دهد:

1. طبیعت به عنوان الگو: در نوعی گریز رومانتیک از شهرهای بزرگ و تمدن فنی، ادعا این بود که طبیعت و قوانین آن تنها راه و آموزگار است.

2. فرد گرایی: در فلسفه ای که گرایشهای روشنگری را مورد شک قرار می دهد، به کمک واسطه های روانشناختی، خود مختاری فردی و شخصیت مستقل فردی ترغیب می شود.

3. ملی گرایی: همبستگی با کشور، فرهنگ، مذهب و سنتهای خود که در کناربینش جهان وطنی جنبش فرد گرایی قرار گرفته است.

اسلاید 8 :

معماری ارگانیک :

 

معماران ارگانیک معتقد بودند که طبیعت جزئی از خود انسان است و بین انسان و طبیعت جدائی نمی تواند باشد. آنان که به دنبال زیبایی مدرن بودند، طبیعت تنها فلسفه صحیح تلقی می شد. معماران بایستی ترکیبی می ساختند که به موازات طبیعت باشد و پروسه حیات، رشد و توسعه را به صورت انتزاعی نشان دادند.

معماران ارگانیک، معماران را برای یافتن رابطه بین فرم و عملکرد در طبیعت هدایت می کردند، به گفته آنها: طبیعت سیستمی، از فرم ها و روش های به وجود آوردن را خلق می کند که مستقیماً قابل تطبیق در هنر است.

هوراتیو گرینو مجسمه ساز و هنرمند آمریکایی، نظریه زیبایی پیشنهاد می کرد که بر اساس مطالعا دقیق در طبیعت بود، او می گفت: قانون تطبیق پذیری، قانون زیر بنایی طبیعت در تمام ساختارها است.

ساموئل تیلور کولریج شاعر، ادیب، و فیلسوف اینگلیسی، معتقد بود که فرم ارگانیک همان گونه که از درون رشد می کند، شکل می گیرد.                                       

سالیوان در مورد مصالح می گوید : سنگ و ملات در ساختمان ارگانیک زنده می شوند. موضوعی که فرانک لوئید رایت شاگرد وی بهتر از هر معمار معاصر دیگر آن را در ساختمانهایش نشان داده است.

اسلاید 9 :

به طور کلی اصول کار معماران مدرن متعالی و معماران ارگانیک عبارت بودند از :

 

طبیعت باید داخل بنا، اجزا و مصالح نیز بشود، ارگانیک به معنای همگونی و تلفیق اجزا نسبت به کل و کل نسبت به اجزا است.                                              

عملکرد صرف صحیح نمی باشد، بلکه تلفیق فرم و عملکرد و استفاده و استفاده از ابداع و قدرت تفکر انسان در رابطه با عملکرد ضروری است. فرم و عملکرد یکی هستند.  

احترام به محیط طبیعی، تلفیق حجم و فرم با محیط طبیعی به کونه ای که هر یک مکمل همدیگر باشند.                                                                         

احترام به فطرت و ذات مصالح، به همان گونه ای که هستند، چه سنگ باشد چه چوب و یا آجر.

استمرار نمایش مصالح از داخل به خارج بنا

به کار بردن عنصر خط برای بیان بهتر، استفاده از خطوط ساده و مستقیم به جای خطوط منحنی و شکسته

 

اسلاید 10 :

منطقه ۴ را مي توان يكي از سبز ترين مناطق تهران دانست؛ وجود حدود ۱۷۰ بوستان (پارك) كوچك و بزرگ در كنار پروژه هاي عظيمي چون لويزان (خيابان هنگام، بالاتر از تقاطع ۳۵ متري استقلال) و غزال (كيلومتر ۱۰ جاده آبعلي) اين اجازه را به ما مي دهد كه اين منطقه را «منطقه اي سبز» بناميم.
اگر تا بحال از انتهاي تپه شمس آباد در خيابان استاد حسن بنا رد شده باشيد حتما بوستان صدف را ديده ايد؛ بوستاني كه ۹ سال از تاسيس آن مي گذرد.
چارلز چنكز (منتقد معماري) در مورد مفهوم ارگانيك بودن، از تعبير نزديكي به محيط زيست استفاده مي كند، بدين معني كه فنآوري و فرم از طبيعت الهام گرفته مي شود؛ اين البته در مورد باغ سازي و تعاريف مربوط به آن كمي تفاوت دارد.

در مورد باغ ايراني بايد گفت كه مهمترين ويژگي باغ ايراني فضاي هندسي ، منظم و پيش نظام يافته آنهاست؛ نظام هندسي مذكور در تجريد مدلول ها ، مباني و عناصر شكل دهنده باغ و نحوه تركيب اين عناصر و اجزاء كه در نهايت به ارايه شكل كلي آن مي انجامد، نقش دارد.


معماري و شهرسازي ايران جولانگاه حضور باغ به سبك و سياق خاص خود است و پديدآورنده الگوهاي بي نظير پيوند، درهم تنيدگي و يگانگي باغ ، معماري و شهر است. پيوندي كه تاثيرات ساختاري و شكلي را از يك سو، جنبه هاي معنوي ، مفهومي و رواني را از سوي ديگر و همچنين نيازهاي زيست محيطي و حياتي مردمان و زيستگاه آنان را پديد مي آورد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید