بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
ورمی کمپوست:
verms
معادل لاتین کلمه کرم می باشد
ورميكمپوست عبارتست از مدفوع كرمهايي كه از زباله يا كود دامي تازه يا هر مواد آلي ديگر تغذيه كرده و مواد آلي را به ذرات خيلي ريز خرد ميكنند.
ورميكمپوست نتيجهي هضم طبيعي غذا در سامانه هاضمهي كرم خاكي است و دورة رشد گياه را بوسيلهي داشتن ميكروارگانيسم و همچنين مواد آلي فعال و تسريع مينمايد.
اسلاید 2 :
ورميكمپوست يك كود بيوارگانيك است كه بسيار نرم، سبك وزن، ترد، تميز و بيبو بوده و ظاهري كم و بيش شبيه به پودر گرانوله قهوه دارد.
كيفيت ورميكمپوست به نوع غذا (محيط كشت) يا مواد زائد آلي كه كرمها از آن تغذيه كردهاند، بستگي دارد. براي مثال كرمها ميتوانند مواد آلي با سلولز زياد مانند خاك اره را هضم كرده و يك مادة اصلاحكنندهي خاك با كيفيت پائين توليد نمايند، برعكس كرمها قادرند با مواد غني از ازت و فقير از سلولز ورميكمپوست با كيفيت عالي توليد نمايند.
اسلاید 3 :
انواع کرم ها:
دو نوع کرم به نام هاي
Rubellus Lumbricus, eisenia fotida
که بیشترین مورد استفاده را در تولید ورمی کمپوست دارند رایج ترین نوع کرم می باشند و این به دلیل سهولت در تکثیر و شرایط زیست محیطی لازم است که براي زندگی ترجیح می دهند .
اسلاید 4 :
ایزینیا فتیدا
کرمهایی قرمز متداول که به عنوان کرم ببري
نیز نامیده می شوند (Manure worm) یا کرم کود
ایزینیا فتیدا که در اصطلاح کرم قرمز یا خزنده قرمز،کادیلاك
نامیده می شود (The Cadillac of worm) کرمها
کمپوست سازي بسیار ارزشمند است.
ماده آلی بازیافت شده که از روده کرم عبور کرده و سپس به شکل
مدفوع یا کود کرمی دفع می شود، سرشار از مواد مغذي و شبیه به
خاکی با ساختمان دانه ایی خوب و مناسب می باشد
اسلاید 5 :
شرایط ایده آل برای زندگی کرم های خاکی:
کرم ها را در دماي 55 تا 70درجه فارنهایت نگه دارید، زیرا این دما میانگین دماي مطلوب براي بستر کرمی است. میزان رطوبت متوسط نیز باید55 درصد باشد.
همچنین کرمهاي خاکی را دور از معرض بارش باران نگه دارید.کرمها در زیر باران یا تحت رطوبت زیاد غرق شده
ویا در همه جا پراکنده می شوند.
اسلاید 6 :
بايد در هنگام انتخاب و طراحي كارگاه دلايل و اصول ذيل را مد نظر قرار دهد:
ـ تطابق با شرايط آب و هوايي و اقليمي منطقه
ـ سهولت راهبري و عدم بكارگيري دستگاههـاي پيچيده (از نظر فني)
ـ امكان توسعه و بالا بردن ظرفيت توليد (چه از نظر توليد كرم و چه از نظر توليد بيوهوموس)
ـ استفاده از نيروهاي بومي
ـ سرمايهگذاري اوليه كم
اسلاید 7 :
انتخاب محل پرورش
انتخاب محل پرورش به نوعي در عرصه برنامهريزي توليد قرار ميگيرد، عوامل موثر را ميتوان به دو گروه عمده محيطي و اقتصادي تقسيم كرد. در تقسيمبندي محيطي عوامل زمينشناسي، جنس لايههاي خاك، شرايط آب و هوايي، وضعيت آبهاي زيرزميني از عوامل مهم و تعيين كننده در محل پرورش ميباشند بازار مصرف و فروش توليدات يك كارگاه پرورش كرم خاكي از نكات اساسي در بحث اقتصاد كارگاه ميباشد.
اسلاید 8 :
مقدار و نوع کرم مورد نياز
ميزان کرم لازم با ظرفيت شروع روزانه 1 تن ورودي 50کيلوگرم محاسبه شده است. به تدريج و با افزايش ظرفيت ورودي واحد توليدي کرمها نيز تکثير ميشوند و به حجم مورد نياز خواهند رسيد.
در حال حاضر قميت هر کيلوگرم کرم خالص (بدون مخلوط کود) 40.000 تومان ميباشد.
اسلاید 9 :
آزمایش تهیه بسترهای مناسب پرورش
1ـ پرورش با مواد عالی گیاهی: یک جعبه چوبی و یا یک صندوق چوبی میوه تهیه نمائید، سپس مواد زائد کشاورزی مانند ساقه خرده شده گندم و یا جو (کاه) و یا برگهای ریخته شده گیاهان را جمعآوری و با هم مخلوط نمائید سپس تعداد 20 عدد کرم خاکی به آن اضافه نمائید، سپس از یک هفته وضعیت آنها را مشاهده فرمائید.
اسلاید 10 :
2ـ پرورش بوسیله فضولات دامی: یک صندوق چوبی تهیه نمائید، مقداری از کود گاوی و یا اسبی و یا گوسفندی تهیه نمائید آنها را خرد و یکسان کرده، پس از مرطوب نمودن درون صندوق چوبی بریزید، حال تعداد 20 عدد کرم خاکی به آن بیفزاید، پس از یک هفته وضعیت کرمها را مشاهده نمائید.