بخشی از مقاله
چکیده:
تلویزیون یا دورنما - به فرانسوی: - Télévision، سامانهای ارتباطی برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و صداها از مسافتی دور است. همچنین دستگاه گیرنده در این سامانه، تلویزیون نام دارد. امروزه در ایران، به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده برنامههای تلویزیونی، سیما گفته میشود. از جان لوگی برد دانشمند و مخترع اسکاتلندی به عنوان مخترع تلویزیون یاد میشود، گرچه دانشمندان و مخترعان بسیار دیگری مانند پائول نیپکو، بوریس روزینگ، ولادیمیر زورکین و فیلو فارنزورث از اواخر سده 19 میلادی تاکنون در توسعه و تکمیل فناوری تلویزیون نقش موثر داشتهاند. موضوع تحقیق نقش و اهمیت تلویزیون در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان گچساران بود. هدف از تحقیق بررسی و اثر برنامه های تلویزیون در بالا یا پایین بردن سطح آموزش- عادات صحیح به وجود آوردن در کودکان و همچنین پرورش روحیه کنجکاوی و اجتماعی در دانش آموزان بیان شده است از روش توصیفی. آماری و داده ها را با تهیه و تنظیم جدول توزیع فراوانی و درصد به دست آوردیم جامعه آماری ما 10 مدرسه - دختر و پسر - بود. در این تحقیق دو سوال و دو فرضیه مشخص شده است که نتایج به شرح زیر است ،تماشای تلویزیون باعث افزایش سطح معلومات دانش آموزان می شود و تماشای تلویزیون باعث حس کنجکاوی دانش آموزان می گردد .
کلمات کلیدی :
تلویزیون ،کنجکاوی ، کیفیت تحصیلی
مقدمه در عصر حاضر هر روز ما شاهد تغییر و تحولاتی در سطح جهان هستیم که این تغییرات بر روی افراد آن جامعه اثر می گذارد.
افراد می خواهند به نوعی، از تغییر و تحول جهان خود آگاه شوند که در این راستا رسانههای گروهی می توانند به ما کمک بنمایند و از طریق این رسانه ها بسیاری از اطلاعات را بدست آوریم یکی از این دسته رسانه ها تلویزیون میباشد که هر روز بیشتر و بیشتر جای خود را در میان باز کرده است. کمتر خانه ای را شاهد هستیم که در آن تلویزیون نباشد و افراد خانواده از برنامه های آن استفاده نکنند.
در میان بییندگان و تماشاکنندگان تلویزیون فرزندان خانواده بیننده پر و پا قرص تلویزیون هستند تلویزیون می تواند اثرات بسیاری را بر روی دانش آموزان بگذارد که در بین دختران و پسران و همچنین سنین مختلف متفاوت است. اما چگونگی استفاده از این رسانه و کیفیت برنامه های تلویزیون می تواند موضوع مهمی باشد مسئولین سینما نیز در نظر دارند با بالا بردن کیفیت برنامه های خود اطلاعات مفید و مناسبی در گروههای سنی مختلف بر جای بگذارند، اما گاه با زیاده روی در تماشای این وسیله و استفاده نامطلوب، آثار منفی را بر جای میگذارد این آثار میتواند دانش آموزان را از انجام تکلیف و یا به موقع خوابیدن باز دارد و بچه ها نتوانند در دروس خود موفقیت حاصل کنند.
در این تحقیق که کنکاشی است پیرامون »تأثیر تماشای تلویزیون بر کیفیت تحصیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی سعی شده است واقعیات موجود، بدون تعصب و اظهارنظر شخصی مورد مداقه قرار گیرد.
باید اذعان نمود که کار مذکور خالی از اشکال نخواهد بود ولی حداقل توجهی است به این موضوع که میتوان مسائل را با برخورد علمی و پژوهشی مورد بررسی قرار داد.
عنوان تحقیق:
» تأثیر تماشای تلویزیون بر کیفیت تحصیلی دانش آموزان چهارم و پنجم ابتدائی پسرانه و دخترانه ناحیه 2 یزد.« -2 تعریف و تحدید موضوع تحقیق نظر به اینکه تلویزیون یک رسانه گروهی است که اکثر مردم کشور ما و بخصوص کودکان از آن استفاده می کنند لذا بر آن شدیم تا تأثیراتی که این رسانه مهم در کیفیت تحصیلی دانش آموزان دارد، در کلاسهای چهارم و پنجم ابتدایی ناحیه 2 یزد - دخترانه و پسرانه - بررسی کنیم.
تعریف مسئله مورد پژوهش تلویزیون به عنوان یکی از وسایلی است که تا به حال توانسته تعداد زیادی از افراد را به خود جلب نماید و اثرات مثبتی بر جای بگذارد اما به نظر می رسد در کنار آن مشکلاتی را هم ایجاد نموده است از قبیل - انجام دادن تکالیف در حین تماشای تلویزیون - تماشای مداوم تلویزیون - کم تحرکی - دیر خوابیدن - پس برآنیم تا این مسئله بررسی شود.
-1 برنامه زمانی دانش آموزان را به گونه ای تنظیم نمود که حتی المقدور ساعات اختصاص یافته مثل برنامه کودکان را تماشا کنند و بقیه ساعات را به کارهای دیگر خود بپردازند.
-2 این تحقیق میتواند موجب کنجکاوی و روحیه جستجوگری و اجتماعی دانش آموزان را تقویت کند.
-3 از طریق این تحقیق می توان به آنها فهماند که بسیاری از اطلاعات را میتوان از طریق تلویزیون کسب کرد. هدف تحقیق -1 عادت دادن و ملزم کردن دانش آموزان به دیدن برنامه های مخصوص خود -2 بررسی و اثر برنامه های تلویزیون در بالا بردن سطح آموزش دانش آموزان -3 بررسی و اثر برنامه های تلویزیون در پایین آوردن سطح آموزش دانش آموزان -4 پرورش روحیه کنجکاوی و اجتماعی در دانش آموزان. -5 بررسی مسائل و مشکلات دانش آموزان که در اثر تماشای مداوم تلویزیون ایجاد شده است از قبیل - کم تحرکی - دیر خوابیدن - بی دقتی در تکالیف - فراوانی: