بخشی از مقاله

چکیده

در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات، بانکداری الکترونیکی با سرعت روز افزون در حال پیشرفت و توسعه است. لذا یکی از عوامل موثر بر جذب منابع مالی و ارتقاء سپرده های بانکی، سرعت در ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی استمعمولاً. در فعالیتهای بانکی، جذب منابع مالی از اهمیت بسزایی برخوردار است. موفقیت در این زمینه میتواند عاملی برای موفقیت در سایر زمینهها باشد، جذب منابع مالی در سیستم بانکی به عوامل برون گرا و درون گرا سازمانی بستگی دارد.

لذا شناخت این عوامل و بررسی میزان تاثیرگذاری هر کدام از آنها برای موفقیت در این زمینه، مهم و اساسی است. پژوهش حاضر به بررسی میزان تاثیر سرعت در ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی بر ارتقاء سپرده های بانک سپه می پردازد. روش تحقیق توصیفی-پیمایشی و جامعه آماری مشتریان شعبات بانک سپه غرب استان تهران بوده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 385 نفر، و داده های استخراج شده از پرسشنامه های تکمیلی با استفاده از نرم افزار آماری spss تجزیه و تحلیل شده است.

نتایج نشان می دهد که بین سرعت در ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی و ارتقاء سپرده های بانکی، بین کیفیت خدمات و ارتقاء سپرده های بانکی، بین راحتی بانکداری الکترونیکی و ارتقاء سپرده های بانکی، رابطه مثبت، مستقیم و معناداری وجود دارد.

مقدمه

در قرن بیست و یکم فناوری اطلاعاتی و ارتباطی با سرعت بیشتر پیشرفت و توسعه خواهد کرد. پیشرفتهای به وجود آمده در فناوری اطلاعات و ارتباطات در اواخر قرن بیستم باعث شکلگیری تجارت الکترونیکی شده است. تجارت الکترونیکی انقلابی عظیم در شیوه تجارت و کسب و کار بوجود آورده است

از ویژگی های قرن حاضر، توسعه اعجاب آور تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات و بکارگیری آن برای افزایش سرعت و کیفیت در ارائه خدمات می باشد. ضمن این که بخش خدمات در حدود بیست درصد کل تجارت جهانی را تشکیل میدهد. این پیشرفت، رشد سریع بانکداری را نیز تحت تأثیر شدید خود قرار داده و باعث تغییرات عمدهای در این صنعت گردیده است.

با توجه به پیشرفتهای فناوری روزمره و شتابان, جوامع به جوامعی مبتنی بر دانش و آگاهی تبدیل شدهاند. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات به مؤسسات و سازمانها این امکان را میدهد که فعالیتهای تجاری و مبادلات خود را با سرعت و انعطافپذیری انجام دهند. تجارت الکترونیکی و به تعبیر وسیع تر کسب و کار الکترونیکی شیوه و نحوه زندگی کردن انسان ها را نیز متحول می سازد . کشورهای پیشرفته چندین سال است که تجارت الکترونیکی را آغاز کردهاند و کم کم مسائل و مشکلات آن را تجربه کردهاند.

بنابراین تا حدودی بسترهای فناوری، قانونی و سرمایه های انسانی و مادی لازم برای توسعه و گسترش آن را فراهم ساخته اند و در آستانه تحول اساسی و کامل در شیوه کسب و کار و زندگی هستند، که در آن به میزان وسیع از فناوری اطلاعات و ارتباطات استفاده خواهد شد

علاوه بر کشورهای پیشرفته، کشورهای در حال توسعه نیز بمنظور ایجاد زیرساختها و بسترهای لازم برای تجارت الکترونیکی, در حال برنامهریزی و تلاش هستند. در کشور ما هم تلاشهای پراکندهای صورت گرفته است. ولی این تلاشها تاکنون اثربخش نبوده است. زیرا از یک طرف از انسجام و یکپارچگی لازم برخوردار نمیباشد و از طرف دیگر فاقد سرعت مناسب هستند. تحولات در زمینه فناوری اطلاعاتی و ارتباطی بحدی زیاد و مؤثر بوده که بعضیها عصر حاضر را عصر اطلاعات و تحولات را به انقلاب اطلاعاتی تعبیر مینمایند.

انقلاب اطلاعاتی سبب ایجاد شیوههای نوین و بیسابقه در تولید, پردازش و انتقال اطلاعات میگردد. شیوههای جدید به علت اینکه موجب افزایش کارایی، بهرهوری، اثربخشی و بالا بردن سرعت در برقراری ارتباطات, و کاهش هزینهها شده است، از طرف شرکتها و سازمانهای تجاری با استقبال زیادی مواجه گردیده است و در عرصه نوین رقابت, مزیتهای رقابتی زیادی را برای آنها به همراه خواهد داشت - موسویان ، . - 1381 ویژگی برجسته سیستمهای انتقال الکترونیکی وجوه سرعت بالای آن میباشد. با قاطعیت میتوان گفت که سیستمهای پرداخت الکترونیکی از سیستمهای پرداخت سنتی خیلی سریعتر است. زیرا در سیستمهای پرداخت و انتقال الکترونیکی وجوه، انتقال وجوه در اکثر مواقع به صورت پیوسته صورت میپذیرد. بعبارت دیگر وجوه به صورت پیوسته از حساب فرستنده به حساب دریافتکننده منتقل میشود

بیان مسئله
سرعت توسعه صنعت بانکداری باعث ایجاد تغییرات عمدهای در شکل پول و سیستمهای انتقال منابع در عرصه بانکداری گردیده و مفاهیم جدیدی از بانکداری تحت عنوان بانکداری الکترونیکی ظهور یافته است. از دیدگاه خدماتی، تجارت الکترونیکی عبارت است از یک ابزاری که بوسیله آن شرکتها و مؤسسات، مشتریان و مدیریت, هزینههای خدمات را کاهش میدهند، کیفیت کالاها را بهبود میبخشند و سرعت ارائه خدمات را افزایش میدهند.

با پیشرفت سریع تکنولوژی در عصر حاضر، بانک به عنوان یک نهاد اقتصادی بسیار مؤثر و بازوی قدرتمند اقتصاد کشور، سعی درهمگامی با تغییرات رو به رشد دارد. گسترش خدمات بانکداری و رقابت بانکهای دولتی و خصوصی و امتزاج حیرت انگیز بانکداری سنتی و الکترونیک و حس نیاز در رسیدن به ماشین شتاب زده تجارت جهانی؛ میل به تغییر در روند اجرایی بانک ها، به جهت پاسخگو بودن به تنوع نیازهای مشتریان و البته افزایش سرعت در ارائه خدمات بانکی و ذخیره اطلاعات با سبک و سیاقی به غیر از ابزار کاغذی و از همه مهمتر، متمایز شدن در عرصه عمل را در مدیران ارشد افزایش داد؛ و آنها را خیلی زود به این نتیجه رساند که: بقا در محیط ناپایدار و پیچیده هزاره سوم، مستلزم تفاوت در عملکرد و بهبود کیفیت خدمات و جلب رضایت هر چه بیشتر مشتری است. در عصر حاضر تجارت الکترونیک که در نهایت به افزایش نرخ مشتریان برای سازمانها می انجامد، یکی از تبعات مهم مدیریت ارتباط با مشتری به صورت الکترونیک قلمداد می گردد.

افزایش جذب مشتری با توجه به تجارت الکترونیک میتواند موجب کاهش هزینههای بازاریابی و افزایش تقاضای بیشتر مشتریان گردد - آکر و جاکوبسن2، . - 1994 با توجه به اهمیت این موضوع در بقای کسب و کارها یکی از اولویتهای اساسی سازمانها تبدیل گشته است. در محیط رقابتی و پر چالش امروزی، سازمان ها بیش از هرچیز، بر ایجاد روابط پایدار و سودآور با مشتریان تأکید می کنند

در حقیقت، لازمه بقا در گردونه رقابت و بازارهای اشباع شده کنونی نه تنها جذب و راضی ساختن مشتریان بلکه ایجاد روابط بلند مدت با آنان است - لوئونتسین4، . - 1996 این مسئله در دنیای برخط که با رقابت فزاینده همراه است و مشتریان قادرند تنها با فشردن دکمه ای به مقایسه محصولات و خدمات رقبا بپردازند، که از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و رمز دستیابی به مزیتهای رقابتی است

تجارت الکترونیکی کوشش می نمایند فرآیند اجرایی مبادلات مؤسسات و کسب و کار را بر روی شبکههای گوناگون, قانونی نموده و تعمق ببخشد. توسعه این فرآیندها می تواند باعث عملکرد کارا تر - کیفیت بهتر، رضایت بیشتر مشتریان و تصمیمگیری بهتر در سطح مؤسسات و سازمانها - ، کارایی اقتصادی بیشتر - هزینههای کمتر - و مبادلات سریعتر - سرعت بالاتر، پرشتاب، یا مبادلات پیوسته - گردد.

بطور خاص تجارت الکترونیکی اجرای تبادل اطلاعات بین دو یا چند بخش - مؤسسات، سازمانها، اشخاص - را با استفاده از ارتباطات شبکهای میسر میسازد. این شبکهها میتوانند ترکیبی از سیستم تلفن معمولی 6 - POTS - ، تلویزیون کابلی، خطوط اجارهای و بی سیم باشند. مبادلات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات در حقیقت راه جدیدی برای انجام امور کسب و کار و حتی انواع جدید کسب و کار را بوجود آورده است. به همین علت اخیراً مفهوم کسب و کار الکترونیکی بطور گستردهای مورد استفاده قرار گرفته است

فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش بانکداری، نوآوریهای جدید مانند پول الکترونیکی، پایانههای فروش و دریافت و پرداخت اتوماتیک، بانکداری، مجازی و بانکداری اینترنتی تحول عظیمی را در این بخش ایجاد کردهاند و باعث ارتقای کارآیی، بهرهوری، سرعت در برقراری ارتباطات و کاهش هزینههای عملیاتی برای بانکها شدهاند - طباطبایی، . - 1395 با توجه به مطالب مذکور هدف ما در این تحقیق پاسخگویی به این سئوال است که آیا سرعت در ارائه خدمات بانکداری الکترونیکی باعث ارتقاء سپرده های بانک سپه شعب غرب استان تهران می شود؟

اهمیت موضوع

یکی از اهداف اصلی بانک ها عبارتست از: جذب منابع، تخصیص منابع و ابزار اجرایی جهت سیاست گذاری پولی بانک مرکزی، که میتوان گفت بانک ها، مؤسسات مالی و اعتباری هستند که واسطه بین وجوه سپرده گذاران و استفاده کنندگان از این تسهیلات میباشند بنابراین با توضیحات داده شده مشخص گردید که بانک ها جهت اجرای مأموریت خود در موارد 2 و3 نیازمند اجرای سیاستگذاری مناسب در بند 1 می باشند.

همواره مشتریان بدنبال بانکها و موسساتی هستند که علاوه بر تأمین امنیت سرمایه آنها، جایگاه مناسبی جهت افزایش ارزش افزوده آنها و نیز دارای شرایط سهل و آسان برای دستیابی به امکاناتی باشند که رفاه آنها و نیز خدماتی با کیفیت و کاهش تلاش آنها را در میان سایر رقبا به همراه داشته باشند. بنابراین مساله زمانی نمود پیدا کرده است که بانک بواسطه غفلت از یک فناوری، که رقبا به نحو احسن از آن استفاده نمودهاند

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید