بخشی از مقاله

چکیده :

هدف از پژوهش حاضر به بررسی تاثیر مثبت اندیشی بر کیفیت زندگی ورزشکاران سالمند بالای 65 سال - مطالعه موردی شهرستان دلفان - می باشد . در این تحقیق ،روش پژوهش ،از لحاظ دسته بندی تحقیقات بر حسب نحوه گردآوری داده ها ،توصیفی از نوع همستگی بوده و ویژگیهای جامعه آماری ،شرایط موجود چگونگی ارتباط بین آنها را توصیف می نمایدجامعه آماری ما در این پژوهش شامل کلیه سالمندان ورزشکار بالای 65 سال شهرستان دلفان می باشند جامعه آماری پژوهش حاضر 139 می باشد 98. نفر مرد و 41 نفر خانم می باشند . روش نمونه گیری نیز به صورت تصادفی طبقه ای بود که 60 نفر از مرد و40 نفر از خانم بر اساس جدول تعیین حجم نمونه مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند . در پژوهش حاضر از پرسشنامه محقق ساخته 25 ساله با طیف 5 گزینه ای لیکرت استفاده شده است .

واژگان کلیدی : مثبت اندیشی ، کیفیت زندگی ، ورزشکار ، سالمند

مقدمه :

برای اینکه مثبتاندیش باشید، باید یاد بگیرید که چطور به درستی افکارتان را تحلیل کنید تمرکز بر جریان سیال ذهن کار سختی است، مخصوصاً اگر خیلی اهل استنطاق کردن نباشید. وقتی با موقعیتی چالشانگیز روبهرو میشوید، سعی کنید بفهمید که چطور درمورد آن اتفاق فکر میکنید. آیا شروع به مکالمه منفی با خودتان میشوید؟ یا در ذهنتان از خودتان و دیگران انتقاد میکنید؟ این تفکر منفی یک مانع اصلی است اما شناسایی این افکار اولین قدم برای غلبه بر آنهاست.برخی از انواع متداول تفکر منفی شامل فقط تمرکز کردن بر جنبههای منفی یک مسئله میباشد. مثلاً تصور کنید که روز پرمشغلهای را سر کار داشتهاید. یک سخنرانی داشته اید و کارهای مختلفی را جلوتر از برنامه به اتمام رساندهاید اما فراموش کردید یک تلفن مهم را انجام دهید. آن شب متوجه میشوید که با وجود موفقیتهایی که در آن روز کسب کرده اید، فقط به آن اشتباه کوچک فکر میکنید و نگران هستید که چه تاثیری بر کارتان خواهد داشت.

به جای فکر کردن به مثبتها و درک منفی، همه مثبتها را نادیده گرفته و منفی کوچک را بسیار بزرگ کردهاید. تغییر چرخه منفی فکر کار بسیار سختی است و فرایندی است که نیازمند زمان است. شایانذکر است که تکرار کلیشههایی که معمولاً توسط کتابها پیشنهاد میشود - مثل »من به اندازه کافی خوب هستم! من خیلی باهوشم! مردم من را دوست دارند! - در واقعیت میتواند تاثیری منفی بر تصور شما از خودتان داشته باشد. مثبتاندیشی این نیست که عینکی به چشمهایتان بزنید که همه جا را خوشرنگ نشان میدهد و همه چیزهای منفی که در زندگی با آنها روبهرو میشوید را نادیده بگیرید. این رویکرد به همان اندازه نادیده گرفتن مثبتهای زندگی ویرانگر است. تعادل، با مقدار سالمی واقعگرایی، رمز کار است.

بیان مساله :

کیفیت زندگی در سالمندان می تواند به راحتی مورد تهدید قرار گیرد . از این رو اطلاع از کیفیت زندگی سالمندان و عوامل مؤثر بر آن منجر به اتخاذ تدابیری جهت افزایش کیفیت زندگی آنان می شود . کیفیت زندگی یکی از مهمترین مسائل پیش روی جهان امروز و از مباحث اساسی در تکوین سیاستگذاری اجتماعی محسوب میشود که موضوعاتی چون رفاه، ارتقاء کیفیت زندگی سلامتمحور، رفع نیازهای اساسی، زندگی رو به رشد و رضایتبخش، نوعدوستی و ازخودگذشتگی در میان جماعات را دربرمیگیرد.جمعیت جهان بسرعت در حال سالمند شدن است امروزه در اکثر جوامع، سالمندی به عنوان یک مساله مهم مطرح است. عوامل فردی مانند سن، جنس، نژاد و ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی در زمان و میزان آن تاثیر گذارند. در پژوهشی که در آسایشگاه سالمندان صادقیه اصفهان بر روی 100 سالمند 50 نفر ورزشکار و 50 نفر غیر ورزشکار - صورت گرفت نتایج حاکی از آن است که در مورد شاخصه، میل به زندگی تفاوت چندانی در گروه دیده نمی شد یعنی سالمندان معیار میل به زندگی را برپایه عوامل دیگر قرار دادند . اما در مورد 4 شاخص دیگر باید بیان کرد، سالمندان ورزشکار به طرز قابل توجهی صبور، مثبت اندیش و دارای خلق و خوی مناسب هستند.لذا مساله اساسی که ما در این پژوهش پیش رو داریم این است که مثبت اندیشی چه تاثیری بر کیفیت زندگی ورزشکاران بالای 65 سال شهرستان دلفان دارد ؟ آیا مثبت اندیشی می تواند باعث امید به زندگی بالا در بین سالمندان باشد ؟

هدف کلی :

بررسی تاثیر مثبت اندیشی بر کیفیت زندگی ورزشکاران سالمند بالای 65 سال - مطالعه موردی شهرستان دلفان -

اهداف فرعی :

تاثیر سلامت روانی و فعالیت بدنی سالمندان ورزشکار تاثیر فعالیتهای جسمانی بر کیفیت زندگی سالمندان ورزشکارتاثیر مثبت اندیشی بر روحیه سالمندان ورزشکار

فرضیه اصلی :

بین مثبت اندیشی و کیفیت زندگی ورزشکاران سالمند بالای 65 سال - مطالعه موردی شهرستان دلفان - رابطه وجود دارد .

فرضیه های فرعی :

بین سلامت روانی و فعالیت بدنی سالمندان ورزشکار رابطه وجود دارد . بین فعالیت های جسمانی و کیفیت زندگی سالمندان ورزشکار رابطه وجود دارد . بین مثبت اندیشی و روحیه سالمندان ورزشکار رابطه وجود دارد .

مثبت اندیشی :

مثبت اندیشی را می توان استفاده کردن از تمامی ظرفیت های ذهنی مثبت، نشاطانگیز و امیدوار کننده در زندگی، برای تسلیم نشدن در برابر عوامل منفیِ ساخته ذهن و احساس های یأس آورِ ناشی از دشواری ارتباط با انسان ها و رویارویی با طبیعت، دانست.

مثبن اندیش کسی است که از واقعیت ها و رفتار دیگران، تفسیر بدبینانه به ذهن خود راه نمی دهد و افکار منفی و خیال بافی را از خویش دور می سازد. چنین فردی از شخصی سازی مشکلات خود و گوشه نشینی، پرهیز نموده، نگاهی امیدوارانه به آینده دارد و از زندگی اظهار رضایت می کند

عوامل موثر بر کیفیت زندگی عبارتند از:

- 1 مشخصات فردی، شامل متغیر های دموگرافیک.

- 2 شاخص های عینی کیفیت زندگی، که شرایط محیطی را شامل می شوند و متغیرهای مربوط به رفاه عمومی، بهداشت محیط و تحرک، فرهنگ و مذهب، محیط طبیعی، سیاست ها را نیز در بر می گیرد.

- 3 شاخص های ذهنی کیفیت زندگی، که با مفاهیمی چون احساس رضایتمندی از زندگی، رفاه و آسایش جسمی و روانی و شادکامی توصیف می شود. از طرفی نیز چهار متغیر خانواه، وضعیت جسمانی، وضعیت اقتصادی اجتماعی و وضعیت روحی/ روانی می توانند مستقیم یا غیر مستقیم بر روی کیفیت زندگی اثر گذار باشند. کیفیت زندگی را در این ابعاد می توان مورد بررسی قرار داد.

بعد فیزیکی: این بعد بیشتر از تعبیر ابعاد، معیارهای اندازه گیری نتایج را نشان می دهد. سئوالات مربوط به بعد فیزیکی شامل: سئوالات درباره قدرت، انرژی، توانایی برای انجام فعالیتهای روزمره و خود مراقبتی می باشد.

بعد اجتماعی: احساس بهتر بودن از لحاظ اجتماعی اشاره بر این دارد که کیفیت ارتباطات افراد با خانواده ، دوستان ، همکاران و اجتماع چگونه است

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید