بخشی از مقاله
چکیده:
این مقاله در رابطه با راههاي پیشگیري از ناهنجاریهاي اجتماعی در مدارس کشور تدوین شده است. با توجه به بررسی هاي به عمل آمده در خصوص ناهنجاریهاي اجتماعی که شامل: پدیده فرار دختران، سرقت، خشونت ، خودکشی، کودکان خیابان و اعتیاد می باشد؛ مشخص گردیده که دشمنان نظام جمهوري اسلامی با اشاعه فساد و اعتیاد و استعمار فرهنگی و جنگ روانی و ناامنی به جنگ ملت و کشور ما آمده اند. لذا پیشنهاد می گردد:
- به دانش آموزان اجازه داده شود تا احساسات خود را ابراز نمایند.
- شخصیت دانش آموزان مورد تکریم قرار گیرد.
- فراگیران به انجام ورزش و تفریحات سالم تشویق شوند.
- مدارس به دانش آموزان بیاموزند که فرار از مشکل راه چاره نیست.
- خانواده ها در راستاي چگونگی ایجاد رفتار درست با فرزندان خود مانند توانایی »نه« گفتن و یادگیري مهارت هاي زندگی اقدام کنند.
مقدمه:
در هر جامعه یکی از مسئولیت هاي دولت فراهم کردن زمینه رفاه اجتماعی براي آحاد جامعه می باشد و داراي مؤلفه هاي متعددي است که از آن جمله؛ »امنیت« می باشد که مقوله پیچیده اي بوده و یکی از وجوه آن »امنیت اجتماعی« است.احساس نیاز به »امنیت اجتماعی« از زمان حیات بشري تاکنون در تمامی زمان ها و در تمامی جوامع یکی از محوري ترین نیازهاي اساسی مردم بوده است. بررسی کلی نشان از رشد آمار خشونت و سرقت در کشور دارد - رجوع شود به صفحه حوادث روزنامه ها - که در این زمینه عوامل متعدد اقتصادي، اجتماعی، فرهنگی دخیل هستند، این در حالی است که زحمات شبانه روزي نیروهاي انتظامی و امنیتی قابل تحسین است اما باید پذیرفت که نمی توان براي ایجاد »امنیت اجتماعی« در جامعه صرفاً از یک سازمان و نهاد انتظار داشت.
گسترش فقر، سوء مصرف مواد مخدر، بیکاري، مهجور ماندن، توجه به سلامت روان مردم، عدم فراگیر بودن آموزش مهارت هاي زندگی و استعمار فرهنگی غرب و... برخی از عوامل تأثیر گذار در افزایش آمار خشونت و سرقت، اعتیاد1 و فساد و فحشا هستند. دنیاي کنونی نسبت به گذشته با معضلات اجتماعی بسیاري روبروست. می توان گفت که عصر ارتباطات با تمام محسنات و جاذبه هایش پیامدهاي ناخوشایندي را از جمله ایجاد »آسیب هاي اجتماعی« متنوعی چون سوء مصرف2مواد مخدر می گردد.
تغییر نوع ماده مصرفی و نیز ایجاد تنوع در شکل و سایز3 جاذبه هاي دیگر این مواد براي مصرف کنندگان و غیر مصرف کنندگان یکی از ترفندهاي اعمال شده از طرف سوداگران مرگ براي بازاریابی و نیز ایجاد بازار پررونق و دائمی می باشد. بدیهی است جوامع از آنچه که در دنیاي اطرافشان می گذرد به خوبی آگاه بوده و براي هر تغییر زبان بار جدیدي هوشیارانه پاسخ مناسب می دهند راه حلی را جستجو می کنند و پیوسته می اندیشند - نو شدن، از اندیشه ها آغاز می شود - همواره نسبت به سایرین صدها قدم جلوتر هستند و نیز موفق تر ند.
مسلماً داشتن اطلاعات و آمار دقیق پیش از انجام هر اقدام پیشگیرانه در زمینه هاي آگاه سازي و اطلاع رسانی کاملاً ضروري و منطقی به نظر می رسد و پر واضح است که آگاه سازي اولین قدم در سطح اول پیشگیري در جامعه است. یکی دیگر از آسیب هاي اجتماعی »پدیده فرار« است. این پدیده زشت و کریه که در سال هاي اخیر رشد فزاینده اي داشته است، یک معضل بزرگ اجتماعی محسوب می شود. که زمینه بسیاري جرایم و انحرافات اجتماعی چون؛ بدحجابی، فساد، اعتیاد، قاچاق مواد مخدر، سرقت، شیوع بیماریهاي رقابتی و ... می باشد. براي پیشگیري از ناهنجاري هاي اجتماعی نیاز به مشارکت همه مردم است.
1 -اعتیاد یعنی وابستگی به مواد،وابستگی یعنی تمایل شدید فرد به ادامه مصرف یک ماده مخدر
-2سوء مصرف بدین معناست که اگر چه فرد نسبت به مود اعتیاد ندارد ولی آنرا مصرف می کند.
-3 یکی از کارشناسان مراکز خود معرف می گفت اکثر کسانی که براي ترك به این مرکز مراجعه می کنند دیگر معتادان به تریاك و هروئین نیستند، بلکه معتادان صنعتی هستند، مصرف کنندگان کراك و شیشه اخیراً ماده اعتیاد آور جدیدي به نام »پان« از طریق مرزهاي شرقی وارد ایران شده است.