بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
اسلاید 2 :
اسلاید 3 :
اصلاح و تجدیدنظر با پیدایش قاعده آمره جدید
تجدید نظر در حقوق یا تکالیف ثالث
وضعیت خاص معاهدات چندجانبه
آئین اصلاح و تجدید نظر در معاهده با انعقاد موافقتنامه باز
شرایط لازم الاجرا شدن و آثار اصلاح معاهدات
تجدیدنظر در معاهدات با توافق برخی از طرفهای آنها
اسلاید 4 :
هر معاهده مظهر واقعیت های جامعه بین المللی است.
قواعد معاهدات می تواند قراردادی یا غیر قراردادی باشد. نتیجه اینکه پیرامون هر قاعده مجموعه ای از معاهدات قابل اجرا، قواعد عرفی، اصول کلی حقوقی اعمال سازمان های بین المللی وجود دارد در نتیجه میان آنها سلسله مراتب وجود ندارد.
در صورت بروز تعارض باید این اصل را پذیرفت که قواعد قابل اجرا در زمینه حل تعارض معاهدات به سایر منابع حقوق بین الملل نیز قابل انتقالند.
اسلاید 5 :
اصولا هر معاهده از نظر شکل و بنیان از معاهده دیگر مستقل و جداست زیرا هر معاهده تجلی اراده طرف های آن معاهده می باشد در نتیجه هر گاه شرایط اعتبار و لازم الاجرا شدن معاهده ای فراهم گردد، معاهده به وجود آمده و آثار خاص و وابسته به آن به عمل می آید.
اسلاید 6 :
اسلاید 7 :
تعارض در میان معاهداتی صورت می پذیرد که طرف آن واحد است.
مفهوم تعارض معاهدات:
عدم مطابقت یا ناسازگاری محتوای معاهدات، شرط اصلی تعارض است. این تعارض گاه به صورت افقی «هم تراز» و یا به صورت عمودی «سلسله مراتب» است.
اسلاید 8 :
برخی معاهدات چنان قدرتی دارند که می توانند معاهدات دیگر را حتی نسخ یا باطل کنند، که عموماً این معاهدات آمره می باشند.
معاهدات عام یا قانون ساز، هرچند اقتدار این دسته به اندازه دسته اول نمی باشد اما نسبت به معاهدات قراردادی یا خاص در اولویت قرار دارند.
منحصراً منشور سازمان ملل، به موجب ماده 103 منشور در صورت تعارض میان تعهدات اعضای ملل متحد به موجب این منشور و تعهدات آنها بر طبق هر موافقتنامه دیگر، تعهدات آنها به موجب منشور مقدم خواهد بود.
اسلاید 9 :
معاهدات متوالی معاهداتی هستند که از حیث زمان انعقاد تقدم و تاخر دارند.
روش حل تعارض:
بینشهای نظری
حقوق و تعهدات طرفین معاهدات متوالی با موضوع واحد
اسلاید 10 :
بینش ذهنی: روش حل تعارض به قصد طرفها بستگی دارد و اصولا باید با مذاکره مشکل را حل نمود، در صورت عدم حصول نتیجه از طریق مذاکره این روش به بن بست می رسد.
بینش عینی: این روش به دنبال حل تعارض و ناسازگاری در خارج از اراده کشورهاست، در این روش میتوان از روشهای برتر در نظام داخلی الهام گرفت هرچند که ویژگی جامعه بین المللی در سازمان نیافتگی آن است.