بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
- مواد معدنی عناصری هستند که وجود آنها برای حیات و بیشتر فعالیت های سوخت و ساز بدن دام ضروری است .
- تقریبا 60 تا 65 درصد وزن بدن یک دام را آب ، 30 تا 35 درصد را کربوهیدرات ها و پروتئین ها و چربی و 5 درصد باقی مانده را مواد معدنیو ویتامین هاتشکیل می دهند.
- به طور کلی مواد معدنی مورد نیاز دام14 عدد می باشد که به دو دسته پرنیاز و کم نیاز تقسیم می شوند.
- موادمعدنی پرنیاز شامل کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم ، کلر و گوگرد است که مقدار نیاز آنها بیشتر از 100 میلی گرم در کیلوگرم جیره است. معمولا نیاز به آنها به شکل درصد بیان می شود.
- مواد معدنی کم نیاز شامل آهن ، منگنز ، مس ، روی ، ید ، سلنیم و کبالت هستند که مقدار نیاز آنها کمتر از 100 میلی گرم در کیلوگرم جیره است. معمولا نیاز به آنها به شکل میلی گرم در کیلوگرم بیان می شود.
- پژوهش های سال های اخیر بیان گر آن است که وجود عناصری مانند فلوئور ،کروم ، نیکل ، قلع ، وانادیم و سیلیس در جیره ضروری است .
- معمولا مواد معدنی کم نیاز توسط استفاده از مکمل های مواد معدنی (Premix)که در کارخانجات مکمل سازی تولید می شود، تامین می گردد.
اسلاید 2 :
- The low productivity in animals is mainly due to nutritional factors out of which more than 40% could be attributed to the mineral imbalances (Animal Health Year Book of FAO/WHO).
اسلاید 3 :
- یکی از چالش های مهم در تغذیه گاوهای شیری در ایران استفاده از یک فرمول عمومی مکمل معدنی در تغذیه گاوهای کل کشور است. این فرمول که تنها فرمول مکمل دامی مصوب سازمان دامپزشکی بوده و به نام فرمول 90 گرم فسفر معروف است ، جنبه درمانی داشته و برای مقاصد تولیدی مناسب نیست. زیرا نمی تواند نیاز تولید را برطرف نماید و به خصوص مقادیر ویتامین E و سلنیم موجود در این فرمول چندین برابر کمتر از نیاز گاوهای شیری می باشد. در صورتی که نیاز گاوها به مواد معدنی بسته به مقدار تولید، حالت فیزیولوژیکی ، نوع ماده خوراکی مصرفی ، مواد مغذی موجود در جیره و آب و هوا متفاوت خواهد بود و توصیه بر آن است که برای هر گله مکمل های معدنی خاص همان گله فرموله و مورد استفاده قرار گیرد تا بتوان نیاز های گاوها را بهتر تامین نموده و تولید را اقتصادی تر نمود.
اسلاید 4 :
- چالش دیگری که در حال حاضر دست به گریبان صنعت گاو شیری کشور است ، استفاده از مواد اولیه با کیفیت نامطلوب در مکمل های معدنی است. این مواد اولیه به سه دسته معدنی (inorganic) و آلی(organic) و هیدروکسی (Hydroxy) تقسیم نمود.
اسلاید 5 :
Alfalfa 30%
Concentrates 60%
Calcium chloride 95%
Calcium carbonate 75%
اسلاید 6 :
Forages 64%
Concentrates 70%
Monoammonium phosphate 80%
Monocalcium phosphate 80%
Dicalcium phosphate 85%
Bone meal 80%
اسلاید 7 :
- Metal amino acid complex (Methionine, Lysine, Glycine)
- Metal amino chelate
- Metal proteinate
- Metal polysaccharide complex
- Metal Hydroxy
اسلاید 8 :
- No antagonism with other minerals
- Form of mineral more important
- Stimulate biological processes
- Enter different pools in the body
- Cost is higher than mineral salt
اسلاید 9 :
- Provide 25 to 33% of the added trace minerals in the ration
- Embryo transfer
(donors and recipients cows) - Environmental and disease stressed cows
- Dry, close up, and early lactation cows
اسلاید 10 :
- چالش مهم دیگر وجود مقادیر بالای عناصر سنگین مانند سرب ، آرسنیک ، کادمیوم و جیوه در مکمل های معدنی است که با مصرف آنها در جیره گاوها ،مقادیر این عناصر در شیر و گوشت افزایش یافته و سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد.