بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
كتابخانه ملي فرانسه
تاسيس: 1994
كتابخانه ملي فرانسه در امتداد سمت راست ساحل رودخانه سن در قلب پاريس در ميان سه بناي مهم بورس، باغهاي تويلري، و ساختمان اپرا جايگاه مهمي را به خود اختصاص داده است. اين كتابخانه كه وارث اريخي كهن است، قديميترين مؤسسه فرهنگي در فرانسه است كه با تنوع و كيفيت چشمگيرِ مجموعه خود، در زمره مهمترين كتابخانههاي جهان قرار دارد.
اسلاید 2 :
تاريخچه
هسته اصلي كتابخانه را مجموعه شارل پنجم تشكيل ميدهد كه در سال 1368ميلادي، كتابخانهاي اختصاصي با تقريباً 1000 نسخه خطي را در يكي از تالارهاي ساختمان لوور براي خود داير كرد. در زمان لويي يازدهم (1483-1461) تعدادي نسخه خطي و كتابهاي چاپي مصادرهشده به آن افزوده شد. شارل هشتم و لويي دوازهم نيز به توسعه آن پرداختند و محل كتابخانه با تغيير محل اقامت پادشاهان، از قصري به قصر ديگر تغيير ميكرد. در سال 1523 سرپرستي كتابخانه به «گيوم بوده» دانشمند مشهور علوم انساني واگذار گرديد و محل آن در قصر فونتن بلو تثبيت گرديد.
در سال 1537ميلادي قانون واسپاري به تصويب رسيد و مقرر گرديد كه از هر كتابي كه در كشور منتشر ميگردد يك نسخه به كتابخانه ارسال گردد. بااينحال در سال 1622 كل مجموعه چاپي و خطي كتابخانه فقط 4712 جلد بود. در سال 1692 درهاي آن به روي عموم گشوده شد و در سال 1789 كتابخانه سلطنتي رسماً به نام كتابخانه ملي ناميده شد. همزمان با انقلاب كبير فرانسه، خدمات كتابخانهاي براي مدتي متوقف گرديد و قانون واسپاري به مدت سه سال متوقف ماند، ولي مجموعه منابع آن با دريافت بيش از 3000 سند مصادرهاي از اموال .خاندان سلطنتي و اشراف و خارجيان، غناي بيشتري يافت
اسلاید 3 :
سازماندهي
كتابخانه ملي، نهادي ملي با استقلال مالي و خدمات اجتماعي است كه از 1981 با نظارت وزارت فرهنگ انجام وظيفه ميكند. وظايف، سازماندهي، و نظام مالي آن در 22 مارس 1983 با صدور حكمي قطعيت يافت.
اسلاید 4 :
ساختمان
ساختمان قديمي اين كتابخانه در شهر پاريس در خيابان ريشيليو واقع شده است . در سالهاي 1932 و 1954 و 1971 اجباراً سه ساختمان جديد در شهر ورساي براي كتابخانه ساخته شد. در نتيجه در سال 1988 دولت فرانسه تصميم گرفت ساختمان جديدي براي كتابخانه ملي احداث كند. طرح ساختمان به مسابقه بينالمللي گذاشته شد و طرح «دومينيك پرو» برنده اين مسابقه شد. اين ساختمان داراي 290 هزار متر مربع زيربنا است و از يك محوطه مركزي و چهار برج به شكل كتاب باز (به ارتفاع 80 متر) كه عمدتاً مخازن را دربرميگيرند، تشكيل شده است. اين ساختمان گنجايشي معادل 395 كيلومتر كتاب، و تعداد 2600 محل مطالعه دارد و در دسامبر 1997 به روي عموم گشوده شد. ساختمان خيايان ريشيليو به دليل اهميت تاريخي، همچنان براي حفظ و نگهداري مجموعههاي ويژه و بهعنوان بخشي از كتابخانه ملي فرانسه باقي خواهد ماند.در ضمن شعبههايي از اين كتابخانه كه در خارج از شهر پاريس قرار دارند، عبارتاند از:
- شعبه ورساي كه دربرگيرنده مجموعه نشريات ادواري، نسخههاي تكراري، و برخي از مجموعههايي است كه مراجعهكننده بسيار كمي دارند - شعبه آوينيون كه آثار هنري كتابخانه ملي در آنجا نگهداري ميشوند.
اسلاید 5 :
فعاليتها و خدمات
- جمعآوري و توسعه مواد كتابخانهاي در هر زمينهاي از دانش كه در كشور چاپ و منتشر ميشود و حفظ و نگهداري آنها؛
- اقدام بهعنوان مركز اسناد و امانت بينكتابخانهاي و فعاليتهاي فرهنگي
-تهيه و تدوين كتابشناسي ملي فرانسه.
-خدمات اطلاعاتي پيوسته
- اُپك
- فهرستگانهاي ملي
- خدمات شبكه جهاني وب
- مجموعههاي ديجيتالي
اسلاید 6 :
مجموعهها
مجموعه اين كتابخانه در ساختمان جديد به قرار زيراست:
- منابع چاپي، قفسه باز ، مخازن بسته
-ميكروفيلم و ميكروفيش ، ديجيتاليشده
-مواد چندرسانهاي ، تصاوير ديجيتالي
-مدارك شنيداري ، ويديوگرام
- نشريات ادواري
مجموعه ساختمان قديمي كتابخانه ملي فرانسه در ريشيليو شامل منابع زير است:
قطعه هاي موسيقي
سكه طلا، مدال و اشياي عتيقه
- كتابها و نشريات ادواري
-مدارك در باب هنرهاي تجسمي؛
- نقشه و طرح
- نسخههاي خطي و گراور
- اسناد جغرافيايي، عكس و منابع چاپي
اسلاید 7 :
حوزههاي موضوعي
موجودي كتابخانه ملي فرانسه تنها كتاب و نشريات ادواري نيست، بلكه نسخههاي خطي، نقشه و طرح، منابع چاپي، نقاشي، عكس، سكه، مدال، موسيقي، مواد شنيداري و مواد چندرسانهاي را نيز دربرميگيرد. مجموعه اين كتابخانه از سال 1990 در زمينههاي گوناگون، بخصوص در زمينههاي مربوط به علوم و فناوري، اقتصاد و مواد شنيداري توسعه يافته و مجموعه كتابهاي چاپي و نشريات ادواري، بيشتر موضوعهايي مانند فلسفه، تاريخ علوم، حقوق، اقتصاد و سياست، علوم و فناوري، ادبيات و هنر را شامل ميشود. قديميترين نسخه فارسي موجود در اين كتابخانه متعلق به .حدود سال 509 هجري و در زمينه پزشكي است
اسلاید 8 :
وروديها
كتاب، نشريه، نقشه و طرح، عكس و مواد چاپي، نسخه خطي، سكه و مدال و مواد عتيقه، نوار يا ديسك صوتي، فيلم، مواد ويديويي، مجموعه هنرهاي .نمايشي
اسلاید 9 :
انتشارات
مجله كتابخانه ملي فرانسه ( دو ماه يكبار)
كتابشناسي ملي فرانسه ( دو هفته يكبار )
اسلاید 10 :
همكاريهاي بينالمللي
همكاري با ديگر كتابخانهها و مراكز اطلاعرساني فرانسه و بخصوص شبكههاي اطلاعرساني و مجامع علمي در سطح ملي و بينالمللي؛
-همكاري با ديگر كتابخانهها و مراكز تحقيقاتي در داخل و خارج از فرانسه از طريق شبكههاي اطلاعاتي؛
-. فعاليتهاي علمي و آموزشي در سطح ملي و بينالمللي