بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

—«و الفتنة اکبر من القتل و لايزالون يُقاتلونكم حتی يَرُدُّوكُم عَنْ دينِكُم إن استطاعُوا».  (بقره/217)

—در اين آيه مقارنة زيبايي بين فتنه و جنگ دائمي دشمنان دين با دينداران برقرار شده است. اين جنگ دائمي بسته به موقعيت‌هاي زماني و مکاني و شرايط فرهنگي و علمي شکل و شمايل خاص خود را پيدا مي‌کند.

 

اسلاید 2 :

 

انواع جنگ

—جنگ‌ها با توجه به معيارهاي مختلف به انواع متفاوتي تقسيم مي‌شوند. مثلاً بر اساس توازن قوا، به جنگ عادلانه و غير عادلانه، بر اساس مقياس‌هاي جغرافيايي به جنگ‌هاي محلي، منطقه‌اي، فرامنطقه‌اي و جهاني، با توجه به نوع تاکتيک، به منظم (کلاسيک) و نامنظم (چريکي)؛ بر اساس نوع سلاح به هسته‌اي‌ و غيرهسته‌اي تقسيم مي‌شوند.

—در يک تقسيم کلي و با توجه به ابزارهاي به کار گرفته در جنگ و همچنين هدف اصلي از آن، مي‌توان جنگ‌ها را به سه نوع تقسيم کرد: جنگ‌هاي سخت (Hard War)، جنگ‌هاي نيمه‌سخت (Simi hard war) و جنگ‌هاي نرم (Soft War).

اسلاید 3 :

تعريف جنگ نرم

—پرفسور حميد مولانا در کتاب «اطلاعات عالمگير و ارتباطات جهاني» در سال 1986 قدرت نرم را به قدرت بر شکل‌دهي و تغيير ايده‌ها و ترجيحات طرف مقابل تعريف کرد.

—جوزف ناي: قدرت نرم را به «توانايي شکل‌دهي ترجيحات ديگران» تعريف کرد. جوزف ناي قدرت سخت را به «قدرت براي اجبار» و قدرت نرم را به «قدرت براي جذب و اقناع» تعريف مي‌کند.

—«جنگ نرم، استفاده دقيق و طراحي شده از تبليغات و ديگر اعمالي است كه منظور اصلي آن تاثيرگذاري بر عقايد، احساسات، تمايلات و رفتار دشمن، گروه بي طرف و يا گروه‌هاي دوست است به نحوي كه براي برآوردن مقاصد و اهداف ملي پشتيبان باشد»

 

اسلاید 4 :

واژه‌هاي هم افق

—در اصطلاحات نظامي و سياسي، اصطلاحاتي از قبيل «جنگ رواني»، «عمليات رواني»، «انقلاب مخملي»، «انقلاب رنگي» و «جنگ رسانه‌اي» همگي از اشکال و انواع جنگ نرم و بعضاً به صورت ناشيانه‌اي به عنوان مرادف جنگ نرم به شمار مي‌روند. در همة اين موارد هدف اين است که اراده و خواست مهاجمان بدون استفاده از ابزار و وسايل نظامي بر ديگران تحميل شود.

اسلاید 5 :

عدم کارايي جنگ سخت عليه ايران

žمارک پالمر در گزارشي با عنوان «ايران-آمريکا، رهيافت جديد» به سياستمداران غربي مي‌گويد: «ايران به لحاظ وسعت سرزميني،‌ کميت جمعيت، کيفيت نيروي انساني،‌ امکانات نظامي، منابع طبيعي سرشار، و موقعيت جغرافيايي ممتاز در منطقة خاورميانه و نظام بين‌الملل، به قدرتي کم‌نظير تبديل شده است که ديگر نمي‌توان با يورش نظامي، آن را سرنگون کرد.» وي تأکيد مي‌کند تنها راه مبارزه با ايران، مبارزة نرم است. بايد دکترين‌هاي جنگ نرم را عليه ايران به کار گرفت. وي در گزارش خود از سه دکترين «مهار»، «نبرد رسانه‌اي» و «ساماندهي نافرماني‌هاي مدني»، (موسوم به طرح دلتا) که عليه اتحاد جماهير شوروي به کار گرفته شد، ياد مي‌کند.

اسلاید 6 :

علت تقابل اسلام و غرب

—جورج شولتز (1920- )، استراتژيست‌ معروف آمريکايي که در سالهاي 1981 تا 1988 وزير دارايي و خزانه‌داري آمريکا در دولت ريگان بود، مي‌گويد: «انقلاب اسلامي خطرناک‌ترين دشمن مشترک تمدن غرب، در سراسر تاريخ آن است»

—ريچارد نيکسون (1913-1994)، که از سال 1968 تا 1974 رئيس جمهور آمريکا بود، در کتاب پيروزي بدون جنگ مي‌گويد: «اسلام خميني و بنيادگرايي اسلامي براي ما، خطرناک‌تر از تهديد کمونيسم و شوروي است»

—سؤال: علت تقابل اسلام و غرب چيست؟ چرا دنياي غرب اين همه عليه اسلام و به ويژه تشيع و جمهوري اسلامي فعاليت مي‌کند؟

اسلاید 7 :

قطع دست غربيان از منابع کشور

—پاسخ اول: انقلاب اسلامي موجب شده است دست غربي‌ها از منابع و ذخاير مادي و زيرزميني کشور قطع شود.

—اين پاسخ در جاي خود بخشي از حقيقت است. فرهنگ حاکم بر مردم غرب فرهنگي منفعت‌طلبانه و سودگرايانه است؛ معيار آنها در تعاملات و تقابلاتشان، منافع خودشان است. آنان ساليان سال کنترل کامل منابع و ذخاير نفتي و ملي کشور ما را در اختيار داشته‌اند.

—اما حقيقت آن است که اين پاسخ، پاسخي سطحي است. مشکل ما و غرب مشکل چهارتا چاه‌ نفت و ده ‌تا معدن ذغال‌سنگ و مس و فولاد نيست.

اسلاید 8 :

پاگذاشتن به حريم دانشهاي ممنوعه

—پاسخ دوم: جمهوری اسلامی با پيشرفت‌های علمی و فناوری خود آينده اقتصادی و سياسی و نظامی غرب را تهديد می‌کند. زيرا به وادی‌هايی گام نهاده است که در آن وادی‌ها غرب يکه تازی می‌کرده است. برخي از نمايندگان مجلس ششم (127نماينده) در 31 ارديبهشت 1381 و اعضاي تيم مذاکره کنندة هسته‌اي جمهوري اسلامي با کشورهاي اروپايي در دوران اصلاحات واقعاً و به طور جد چنين اعتقادي داشتند!‌

اسلاید 9 :

تهديد منافع و دوستان غرب

—پاسخ سوم: علت اصلی مخالفت‌های غرب با جمهوري اسلامي، تهديد دوستان امريکا از سوي جمهوري اسلامي است: چون جمهوري اسلامي از حزب الله و حماس دفاع مي‌کند و اين گروه‌ها با اسرائيل مخالف‌اند پس غرب با ايران مخالفت مي‌کند. اين راه‌حل برخي از کانديداهاي رياست جمهوري دورة دهم براي تنش زدايي با غرب بود!

اسلاید 10 :

تقابل دو نوع ايدئولوژي

—پاسخ درست: مشکل ما و غرب، مشکل تقابل دو نوع ايدئولوژي و دو نوع جهان‌بيني است. نوع نگاه جمهوري اسلامي به جهان و انسان و سياست و امنيت و معنويت و سعادت و اخلاق و اقتصاد و رفاه و عدالت کاملاً با نوع نگاه غربيان متفاوت است.

—رابطة ايران اسلامي و آمريکا و اروپاي ليبرال، رابطة گرگ و ميش است. يعني رابطة دو نظام با دو ماهيت کاملاً متمايز و متفاوت است. هرگز آشتي نمي‌پذيرند.

—در اينجا به طور اجمال به مباني فرهنگ جديد غرب و مقايسه آنها با مباني اسلامي و مردم‌سالاري ديني اشاره مي‌کنيم.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید