بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
مقدمهای بر مطالعات تطبیقی در مدیریت
در یک تعریف کلی مدیریت تطبیقی،مطالعه وجوه اشتراک و افتراق میان سیستمهای مدیریت از ابعاد و جنبههای گوناگون است.چنین مطالعاتی میتواند میان سازمانهای مختلف مانند سازمانهای انتفاعی و غیر انتفاعی،تولیدی و غیر تولیدی، بزرگ و کوچک،موفق و ناموفق در کشورها و جوامع گوناگون انجام پذیرد.
اسلاید 2 :
در این مقاله دو دیدگاه به صورت ترکیبی در مطالعه تطبیقی توصیه میشود: دیدگاه اول نظرگاه کلیگرا یا نگرش سیستمی است که در سطح کلان به مطالعه تطبیقی مینگرد و دیدگاه دوم مطالعه سازمان در سطح خرد میباشد.موضوع مطالعه در دیدگاه اول محیطهای گوناگونی است
اسلاید 3 :
که سازمانها را احاطه کردهاند و در دیدگاه دوم خود سازمان و عوامل متشکله آن اعماز عوامل ساختاری یا رفتاری مورد بررسی واقع میشوند.در نگرش نظامگرا عواملی چون محیط فرهنگی و ارزشی،زمینههای سیاسی و اجتماعی،نظام قانونی،نظام اقتصادی،دانش فنی،ارتباطات و ساختار صنعتی مدنظر قرار میگیرند.در نگرش سازمانی یا سطح خرد،سبک مدیریت،نگرشها،ساختار سازمانی،فرآیند عملکردهای سازمان و سیاستهای آن به محک آزمون تطبیقی نهاده میشوند.
اسلاید 4 :
آغاز سازمانها و تشكيلات غير انتفاعي را، اعمال بشر دوستانه و خير خواهانه تعيين نمود مانند وجود مكانهايي براي سرپرستي از كودكان يتيم.بسياري از اين سازمانها در اندازه كوچك در حد خانواده تشكيل مي شود مانند جمع آوري پول و كمك های غير نقدي برای خانواده های نيازمند ، نگهداري كودكان بی سرپرست و پرستاري از سالمندان.
اسلاید 5 :
با پيشرفت وسايل ارتباط جهاني سازمانهاي خيريه و غير انتفاعي اهداف و ابعاد بسيار بزرگتري پيدا كردند و به طور چشمگيري به تعداد آنها افزوده شد. مبارزه با فقر، بيماري و بيسوادي در سطح جهاني و همچنين برگزاري همايش هاي كوچكتر براي بهبود بخشيدن به سلامت فرد و جامعه و ارائه خدمات درماني و رفاهي در محيطهاي محدودتر مانند محله ها، همه نمونه بارزي از چنين سازمانهايي به شمار مي آيند . مقدار زيادي از اين سازمانها موفق شده اند تا از حمايت گسترده مردم جهان بهره مند شوند.
اسلاید 6 :
بعضي از كارهاي اصلي سازمانهاي غير انتفاعي عبارت است از فرستادن هيئتهاي آموزشي به مناطق محروم، تهيه وتوزيع كمك های مردمي و دربعضی موارد رسيدگي به موقعيتهای متفرقه مانند آتش سوزي و شيوع بيماري كه براي رسيدگي به آنها دستور العمل هایی وجود دارد و يا مواردي كه در آن مشكل ايجاد شده بزرگتر از حد پيش بيني شده است مانند طوفان سونامي.
سازمان يك پديده اجتماعي است كه از تجمع افرادي كه قادر به همكاري و ايجاد روابط گوناگون براي رسيدن به اهداف بالاتر همكاري كنند تشكيل شده است .
اسلاید 7 :
الف ) سازمانهای انتفاعي که براي كسب سود ايجاد شده اند ويك مالك و چندين صاحب سرمايه دارند. بيشتر مؤسسات تجاري جزء اين سازمانها محسوب مي شوند .
ب ) سازمانهای غيرانتفاعي : اين سازمانها معمولاً به جاي كسب سود با اهداف اجتماعي ، فرهنگي ، مذهبي ، سياسي تشكيل ميشوند مانند انجمن مذهبي صنوف كارگر ي ، سازمانهاي دولتي ، مؤسسات خيريه
اسلاید 8 :
3 تفاوت هاي عمده ميان شركت هاي دولتي و موسسه هاي دولتي
برابر قانون محاسبات عمومي ، مؤسسه هاي عمومي وابسته به دولت ، شامل مؤسسه هاي دولتي و شركتهاي دولتي است . نظرقانونگذاراين بوده است كه فعاليتهاي غيرانتفاعي دولت به صورت " مؤسسه ي دولتي " در حالي كه فعاليتهاي انتفاعي وبازرگاني دولت بصورت " شركت سهامي " اداره شود وهر كدام تابع قانون و نظام هاي خود باشند.
اسلاید 9 :
همچنانكه در قانون محاسبات عمومي ، ( وزارت خانه و مؤسسه هاي دولتي ) با هم آمده و لذا از لحاظ بودجه ، نگهداري حسابها و اداره ي دارائي ها ، تابع نظام يكساني هستند در حالي كه شركتهاي دولتي جدا منظور شده واز استقلال و آزادي عمل بيشتر برخوردارند.
اسلاید 10 :
با توجه به اين مقدمه تفاوت هاي عمده ميان شركت هاي دولتي و موسسه هاي دولتي عبارتند زا :
1.ساختار سازماني و امور استخدامي
سازمان شركتهاي دولتي ، برابر با الگو و طرح تشكيلاتي شركتهاي درج شده در قانون بازرگاني طرحريزي شده و تصويب آن با مجمع عمومي و يا هرمرجعي است كه اساسنامه ي آنها تعيين كرده است درحالي كه سازمان موسسه هاي دولتي تابع شكل تشكيلات عمومي كشوراست و سازمان اموراداري و استخدامي كشور برآنها نظارت تام دارد .