بخشی از مقاله

چکیده

هدف از انجام این پژوهش تاثیریکپارچگی اطالعات و تکنولوژی ارتباطات بر روی توسعه محصول جدید - مطالعه موردی – شرکت نانوالوند - است. متغیر های مستقل این تحقیق تسهیم اطالعات و به اشتراک گذاری دانش و تصمیمات همراستا و متغیر وابسته توسعه محصول جدید می باشد. در این تحقیق از روش توصیفی پیمایشی برای بررسی فرضیات و پاسخگویی به سواالت تحقیق استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران و کارکنان شرکت نانو الوند می باشد. حجم نمونه آماری این تحقیق 175 نفر است. این تحقیق در شرکت نانوالوند انجام گرفته است. برای جمع آوری داده های مورد نیاز در این تحقیق از پرسشنامه استاندارد برگرفته از مقاله بیس استفاده شده است. در این تحقیق از آزمون تحلیل عاملی تاییدی و سپس از مدل معادالت ساختاری استفاده شده است.جهت تحلیل داده های جمع آوری شده و بررسی فرضیات تحقیق از نرم افزار Lisrel استفاده شده است. یافته های این تحقیق نشان داد که تسهیم اطالعات و به اشتراک گذاری دانش بر توسعه محصول جدید تاثیرگذار است و همچنین تصمیمات همسو بر توسعه محصول جدید تاثیرگذار است.

.1مقدمه

به منظور دست یابی به مزیت رقابتی و ماندن در این وضعیت، بسیاری از سازمان ها نیاز دارند که محصوالت و خدمات خود را توسعه دهند. طراحی و ساختار این محصوالت باید به گونه ای باشد که انتظارات مشتریان را برآورده کند و هم اینکه بازده مالی قابل قبولی را برای سازمان داشته باشد. به طور کلی توسعه محصول جدید، مجموعه فعالیت ها و راهکارهای ایجاد رشد - فرآیندی - است که در مراحل مختلف تولید محصول، منجر به تغییر و اصالحات جزئی یا کلی در بازار فعلی خواهد شد. موفقیت این فرآیند را می توان با تعریف شاخص هایی که نشان دهنده ی میزان این موفقیت یا عدم موفقیت است، اندازه گیری کرد. اصطالح توسعه محصوالت جدید، هم در مورد محصوالتی که به طور کلی در دنیا جدید هستند و هم در مورد اعمال حداقل بهبود و تغییر در محصوالت موجود به کار می رود. امروزه عمر بازار محصوالت در حال کاهش است و پیش بینی می شود که نرخ توسعه ی محصوالت در هر پنج سال دو برابر شود. در نتیجه، محصوالت جدیدی که نیازها و خواسته های مشتریان را برآورده سازند و از آن فراتر روند، عاملی کلیدی در حفظ و بهبود مزیت رقابتی به شمار می روند. چنین موفقیتی در مورد توسعه محصوالت جدید حاصل نمی شود مگر اینکه رویکرد شرکت، یک رویکرد بازارگرا و مشتری مدارانه باشد و همچنین بر تاثیریکپارچگی اطالعات و تکنولوژی ارتباطات نیز تاکید شود . با توجه به موارد ذکر شده در این تحقیق به دنبال بررسی تاثیریکپارچگی اطالعات و تکنولوژی ارتباطات بر روی توسعه محصول جدید هستیم که این مطالعه به صورت موردی در شرکت نانوالوند انجام می شود.در ابتدا به صورت خالصه مقدمه ای بر تحقیق بیان می شود و سپس به صورت خالصه به بیان مساله تحقیق پرداخته می شود. در بخش اهمیت تحقیق به ضرورت و اهمیت تحقیق پرداخته خواهد شد. در مرحله بعدی اهداف، فرضیات و سواالت تحقیق ارائه می شوند. سپس متغیر های تحقیق معرفی و ابعاد متغیر ها معرفی می شوند.

.2 چارچوب نظری تحقیق

با توجه به تغییر ذائقه وسلیقه مصرف کنندگان و همچنین تحوالتی که در شرایط رقابت و تکنولوژیک پیش می آید ، یک شرکت نمی تواند و نباید منحصرا به کاالهای تولیدی فعلی خود متکی باشد - کوهلی1،. - 2010 مشتریان خواهان کاالهای جدید وکاالهای پیشرفته تر هستند و این همان چیزی است که رقبا مترصد آن هستند محصوالت جدید از ضروریات شرکتهای امروزی به شمار می روند - روکرت2، - 2012 .درحقیقت محصوالت جدید پاسخی به بزرگترین مشکالت سازمان هاست توسعه محصول جدید، بخش مهمی ازهر تجارت است و فرصت های رشد و مزیت رقابتی را برای شرکت ها فراهم می کند متغیر بودن قوانین رقابتی در دنیای کسب و کار، فرآیند ارائه محصول جدید به بازار را با اهمیت خاصی جلوه داده است - کارا و همکاران3، . - 2005 اکثر سازمانها امروزه بیش از هر زمان دیگری دریافته اند کهصرفاً تکیه و اعتماد به اهرمهای رقابتی سنتیمثلِ افزایش کیفیت، کاهش هزینه و تمایز در ارائه محصوالت و خدمات کافی نیست و درعوض مفاهیمی مثل سرعت و انعطاف پذیری در رقابت نمود قابل توجهی پیدا کرده اند و گرایش به سمت ارائه محصوالت و خدمات جدید به بازار، خود دلیل موجه این تغییر نگرش است - هیوسمن4، . - 2010 طی بررسی که در سال 1891 در مورد 777 شرکت امریکایی صورت پذیرفته است، نتایج حاکی از آن است که حدود یک سوم از سود این سازمانها به واسطه محصوالت جدیدی بوده است که عرضه کرده اند و این آمار در حالی است که این بررسی در سال 1877 ، مقدار یک پنجم را نشان داده بود - کاندمیر و گارسیا5، . - 2006 با توجه به اهمیت و جایگاه توسعه محصوالت جدید در سازمان و نیز کاربردی بودن آن و از همه مهمتر اعتقاد و توجه مدیران به افزایش استفاده از این رویکرد ، ضرورت چنین مبحثی احساس می شود .

مشخص است که توسعه محصوالت جدید به عنوان ابزار توسعه دانش جدید نتایجی را به سیستم تولید سازمانها نیز تزریق می نماید و همچنین منابع سازمانها را در جهت کارآمدی این ابزار برای افزایش بهره وری مجاب می نماید تا از طریق بررسی های دقیق، از آزمون وخطاهای بی مورد جلوگیری شود و منابع مالی صرف هزینه های بی مورد نگردد و سبب اتالف وقت و هدر دادن نیروی انسانی و سایر منابع نشود. از طرفی ضمن تغییر گرایش و روند ، عملکرد شرکت به جهت انطباق سازمان با مشتری حرکت می نماید ، به کارآیی و انجام موفق وظایف و اختیارات کمک نموده و موجب ایجاد مزیت رقابتی برای شرکت می گردد. در عصر حاضر ،ارائه محصول جدید موفق ، مبنا و اساسی برای موفقیت شرکت است . توسعه محصول جدید ، در حقیقت آشکار کردن راهبرد شرکت و یکی از مهم ترین روشهایی است که شرکت ها راهبرد خود را عملی می کنند. با توجه به موارد فوق و با توجه به اهمیت محصول جدید و توسعه آن و نقش و تاثیر آن بر پیشرفت و موفقیت هرسازمان، این ضرورت احساس شده که تحقیقی در این زمینه و با عنوان بررسی تاثیر تاثیریکپارچگی اطالعات و تکنولوژی ارتباطات بر توسعه محصول جدید به صورت موردی در شرکت نانو الوندانجام پذیرد.همچنین باید اشاره نمود که در قلمرو زمانی که این تحقیق در حال اجرا خواهد بود، تحقیقی صورت نمی پذیرد که این مورد نیز به ضرورت انجام تحقیق در این قلمرو زمانی اشاره دارد. همچنین کاربرد هایی که این تحقیق در جهت بهبود توسعه محصول جدید در شرکت شرکت نانو الوند خواهد داشت و در نتیجه موجب بهبود وضعیت توسعه محصول جدید در این شرکت می شود نیز بر ضرورت انجام این پژوهش می افزاید.

.3 هدف یا هدفهای کلی تحقیق

هدف اصلی تحقیق:

·    تاثیریکپارچگی اطالعات و تکنولوژی ارتباطات بر روی توسعه محصول جدید. اهداف فرعی تحقیق:

·    تسهیم اطالعات و به اشتراک گذاری دانش بر  توسعه محصول جدید.

·    تصمیمات همسو بر توسعه محصول جدید.

4.    فرضیات تحقیق

فرضیه اصلی تحقیق:

·    یکپارچگی اطالعات و تکنولوژی ارتباطات بر توسعه محصول جدید تاثیرگذار است. فرضیات فرعی تحقیق:

·    تسهیم اطالعات و به اشتراک گذاری دانش بر  توسعه محصول جدید تاثیرگذار است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید