بخشی از مقاله

چکیده :
در این تحقیق حاضر به تاثیر خصوصی سازی بر کارایی واحدهای آموزشی در اداره آموزش وپرورش شهرستان بندرماهشهر پرداخته شده است.. به منظور دستیابی به دادههای کمی پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته و برای بدست آوردن دادههای کیفی از تحلیل داده استفاده شده است.

این پژوهش برای جمع آوری دادهها از فرمول کوکران بهره برده است به این صورت که 38نفر از آنها به پرسشنامهها پاسخ دادند. که برای تحلیل دادههای آن از نرم افزار SPSSو آمارهای توصیفی فراوانی و استنباطی بهره برده است .روش جمع آوری داده ها پرسشنامه است وروش آماری تحقیق از نوع استنباطی می باشد،که به منظور سنجش فرضیات از روش همبستگی اسپیرمن استفاده شده واین نتایج بدست آمده است. خصوصی سازی بربهره وری نیروی انسانی وافزایش سرمایه تاثیر داشته ولی بر کاهش هزینه موثر نبوده است.در نهایت این نتیجه حاصل شد، که خصوصی سازی بر کارایی واحدهای آموزشی تاثیر داشته است واین تاثیر معکوس بوده است.

مقدمه :
در شرایطدائماً در حال تغییر ما نیز باید تغییر نمائیم ، و گر نه بهای سنگینی بابت عدم تغییر پرداخت خواهیم کرد. در ایران خصوصی سازی در سال 77 با تشکیل کمیته های کارشناسی، بحثها پیرامون اصل 44 آغاز شد و سرانجام پس ازآن خصوصی سازی در ایران به این معنا، با سرعت کم و بیش به پیش می رود؛ اما شاید اهداف خصوصی سازی، بعضا مطابق با انتظارات و خواستهای مدیریت کلان اقتصاد کشور، پیش نرفته است. در این تحقیق اثرات خصوصی سازی بر کارایی واحدهای آموزشی در اداره آموزش وپرورش شهرستان بندر ماهشهر را مورد بررسی قرار می گیرد

بیان مساله تحقیق :

در سالهای اخیر بر اهمیت خصوصی سازی و نقش آن در اصلاح ساختار اقتصاد ایران و نیز افزایش رشد اقتصادی در بخشهای مختلف اقتصادی در محافل علمی و سیاستگذاری بسیار تاکید می شود.

سازمانهای آموزشی با جامعه و نهادهای آن در تعامل هستند و برای عقبنماندن از تغییر و تحولات علمی و تکنولوژیک، دانش و اطلاعات مدیران و دیگر اعضای آنها باید به روز باشد. یکی از موضوعات مهم، کارایی واحدهای آموزشی می باشد. کارایی موضوع مبتلابه عموم سازمان ها و مؤسسات دولتی و خصوصی می باشد.

شناخت مسئله و مسائل مترتب با آن، کمک خواهد کرد که تاثیر خصوصی سازی بر کارایی مشخص گردد که این امر به نوبه خود با توجه به اثرات کارایی بر بسیاری از عوامل ارائه خدمات، موجبات تاثیر بر عملکرد وکارایی واحدهای آموزشی را در پی دارد. عدم پرداختن به چنین موضوعی و نادیده گرفتن آن موجبات ضرر و زیان سازمان را به دنبال دارد.

اهمیت و ضرورت تحقیق:

در واقع هدف واحدهای آموزشی غیر انتفاعی مینیمم کردن هزینه دستیابی به هدف و حداکثر نمودن استفاده از منابع می باشد. بدین ترتیب می توان گفت که چنین واحدهای آموزشی کارآئی را مدنظر قرار می دهند زیرا یکی از معیار های ارزیابی یک سازمان، درجه کارآئی آن سازمان می باشد. بدیهی است واحدهای آموزشی با سطح کارایی بالا میتوانند به کمک تجربههای با ارزش نیروی انسانی خود همه چیز را به نفع جامعه، محیط کاری و خود تغییر دهند. کارآیی به نسبت کمیت خدمات و تولیدات ارائه شده به هزینه مالی یا نیروی کار که برای ارائه آنها لازم است اشاره دارد. از دلایل دیگر که اهمیت بررسی و مطالعه کارایی را نشان می دهد، این است که سازمان هایی که دارای اعضایی با سطوح بالایی از کارایی هستند،معمولاً از عملکرد بالاتر، اتلاف منابع کمتر و کاهش هزینه بیشتر و بهبود کیفیت ارائه خدمات برخوردار هستند.

پیشینه تحقیق:

کاگلا اوکتان1 درمقاله خود بیان می دارد که پی بردن به اثرات خصوصی سازی بسیار دشوار است. این مقاله اثرات خصوصی سازی را بر کارایی - بازار - مواد و تخصیصی آنها با استفاده از یک مجموعه اطلاعات غنی در رابطه با کارخانجات سیمان خصوصی ترکیه ، مورد بررسی قرار داده است . از آنجا که همه شرکت های سیمان عام - دولتی - خصوصی شده بودند و همه اطلاعات قبل و بعد از خصوصی سازی آنها را در اختیار داشتیم، قادر به ممانعت از بوجود آمدن مشکل درون سیستمی مرتبط با گزینش نمونه بودیم.

در این تحلیل ما تنها به بررسی اثرات خصوصی سازی و کشف چگونگی کار خصوصی سازی، می پردازیم . نتایج ما در رابطه با راندمان و کارایی تخصیصی ، علاوه بر این ، وابسته به تغییرات در محیط رقابتی می باشند. همچنین می دانیم که بعد از خصوصی سازی در حالی که استخدام کاهش می یابد، سرمایه گذاری و نسبت کار به سرمایه افزایش می یابد، یعنی شرکت خصوصی شده در جهت استفاده از تکنولوژی سرمایه بر بعنوان سرمایه تغییر مسیر می دهد،

-سالوا واکینلو2 در مقاله ای کارایی خصوصی سازی را در اخلال ارزیابی عملکرد مالی یک کارخانه تولیدی خصوصی شده بین سال های 1978 تا2001 موردبررسی قرار می دهند. این دوره بازه قبل وبعدازخصوصی شدن کارخانه ی موردبررسی راپوشش می دهد.

خصوصی سازی بعنوان یک عنصرکلیدی جهت ارتقاء بهره وری،کاهش بارمالی وکمک به توسعه بازارسرمایه موردشناسایی واقع شده است به منظور دستیابی به هدف مطالعه، داده های ثانویه درمورد شاخص های عملکرد، ازگزارش های سالانه سازمان جمع آوری شده اند. به هرحال،یافته ها نشان داد که برنامه خصوصی سازی تاثیر ترکیبی قابل توجهی برعملکرد شرکت موردمطالعه داشته است. برنامه همچنین ، تاثیر مثبت درعملکرد مالی شرکت رانشان می دهد، زیرادرسال های تحت مطالعه شرکت نرخ رشد ثابتی دربازگشت سرمایه داشته است بااین تاثیر مخصوصاً دردوره بعدازخصوصی سازی نمود بیشتری داشته است به رغم تاثیر مثبت خصوصی سازی برعملکرد مالی شرکت، دوره ی پس ازخصوصی سازی باافزایش هزینه های عملیاتی ناشی ازنرخ بالای تورم، مانعی جدی برای سرمایه گذاری ورشدصنعتی بوده است بنابراین سیاست گزاری های مهارتورم بایدازتوان لازم جهت افزایش ظرفیت تولید کارخانه برخوردارباشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید