بخشی از مقاله

چکیده 

مناطق روستایی کشور در دهههای گذشته از نظر بنیانهای اقتصادی از آسیبپذیری زیادی برخوردار بودهاند. اینگونه تصور می شد که با رشد صنعتی در شهرهای بزرگ به طور خودکار، مناطق روستایی توسعه مییابند. اما افزایش بیکاری، تشدید فقروایجاد شکاف درآمدی بین مناطق شهری و روستایی بیانگر این واقعیت است که، بدون تدبیر وتنها از طریق مکانیزم بازارنمیتوان به گسترشو نشت توسعه به سوی مناطق روستایی امید بست.

یکی از راههای کاهش شکاف و افزایش زمینههای بیکاری و درآمد در مناطق روستایی گسترش فعالیتهایی است که کمتر به محیط و شرایط محیطی وابسته است. کشاورزی در مناطق روستایی کشور به صورت سنتی است و تا حدود زیادی به شرایط محیطی و آب و هوایی بستگی دارد. در این پژوهش سعی شده تا با تاکید بر صنایع روستایی، نقش آن را در بهبود فرصت های شغلی برای روستاییان بررسی گردد. روش انجام تحقیق توصیفی B تحلیلی است.

بخش کشاورزی و صنایع روستایی تأثیر متقابلی بریکدیگر دارند. صنایع مستقر در مناطق روستایی از یک سو با تولید نهاده و تجهیزات کشاورزی، توسعه بخش کشاورزی را به عنوان نهاده مورد فراوری قرار داده و سبب کاهش ضایعات میگردد. مصرف محصولات در تولید و فراوری، تقاضا را در بخش کشاورزی افزایش و درآمد خانوارهای روستایی را بالا میبرد. افزایش درآمد خانوارها، پس انداز در بخش کشاورزی را افزایش و سرمایه برای توسعه کشاورزی را باز تولید میکند.

کشاورزی بدون صنعت نمی تواند منبع حل مسائل و مشکلات فقیران مناطق روستایی محسوب شود ، بویژه برای اشتغال نیروی کار ، مراجعه به صنعت و تحرک بین بخشها ضروری است. اشتغال جمعیت مناطق روستایی در فعالیتهای غیر کشاورزی ، به فرایند صنعتی شدن کشاورزی و مناطق روستایی کمک می کند.

واژگان کلیدی: صنایع روستایی، توسعه کشاورزی، اشتغال، روستاییان.

مقدمه

مناطق روستایی کشور در دهه های گذشته از نظر بنیان های اقتصادی از آسیب پذیری زیادی برخوردار بوده اند. اینگونه تصور می شد که با رشد صنعتی در شهرهای بزرگ به طور خودکار، مناطق روستایی توسعه می یابند. اما افزایش بیکاری ، تشدید فقروایجاد شکاف درآمدی بین مناطق شهری و روستایی بیانگر این واقعیت است که، بدون تدبیر وتنها از طریق مکانیزم بازارنمی توان به گسترش و نشت توسعه به سوی مناطق روستایی امید بست .

یکی از راههای کاهش شکاف و افزایش زمینه های بیکاری و درآمد در مناطق روستایی گسترش فعالیتهایی است که کمتر به محیط و شرایط محیطی وابسته است. کشاورزی در مناطق روستایی کشور به صورت سنتی است و تا حدود زیادی به شرایط محیطی و آب و هوایی بستگی دارد یعنی در هر دوره ای که شرایط اقلیمی متناسب تر بوده وضعیت تولید نیز بهتر و در نتیجه درآمد روستایی نیزافزایش می یافته است. برعکس در دوره های خشکسالی وکم آبی، میزان محصول و درآمد روستایی به شدت کاهش می یافته است.

در چنین شرایطی ، جستجوی فعالیتهایی که وابستگی کمتری به شرایط اقلیمی داشته باشد، از مهمترین اقدام در جهت تقویت اقتصاد روستایی کشور تلقی می شود. یکی از مهمترین فعالیتها در این زمینه ، صنایع روستایی است. صنایع روستایی ، صنایعی هستند که درمناطق روستاییمستقرشده وعمدتاً ازنیروی کار روستایی استفاده می کنند. پیوندهای بازاری این صنایع از لحاظ جغرافیایی محدود است. در واقع این صنایع از مواد خام یا تولیدات محلی - کشاورزی، جنگلی یا معدنی - استفاده کرده معمولاً تولیدات آنها به بازارهای محلی عرضه می شود از صنایع روستایی تعاریف زیادی شده است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید