بخشی از مقاله

چکیده

این تحقیق به بررسی تاثیر اجزای چرخه تبدیل وجه نقد بر عملکرد شرکت، طی سالهای 1394-1390پرداخته است. به این منظور اثر متغیر های مختلف چرخه تبدیل وجه نقد شامل متوسط دوره وصول مطالبات، دوره گردش موجودی کالا، متوسط دوره واریز بستانکاران را برعملکرد شرکت که توسط بازده دارائیها اندازه گیری شده را مورد مطالعه قرار داده ایم. برای تجزیه و تحلیل داده ها وبرای رد یا اثبات هر فرضیه از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد بین متغیر های چرخه تبدیل وجه نقد و بازده دارائیها رابطه معکوس وجود دارد. یعنی اگر دوره وصول مطالبات، دوره گردش موجودی، دوره پرداخت بدهی که در مجموع به عنوان متغییرهای چرخه تبدیل وجه نقد، افزایش یابند منجر به کاهش بازده دارائیها در شرکت خواهد شد و مدیران می توانند با کاهش دوره وصول مطالبات،دوره گردش موجودیها،دوره پرداخت بدهی و در کل چرخه تبدیل وجه نقد به حداقل سطح ممکن یک ارزش مثبت برای سهامداران به وجود آورند.

-1 مقدمه

در فضای اقتصاد چالشی که سازمانهای بین الملی راههای جدیدی را برای رشد و بهبود عملکرد مالی و کاهش ریسک جستجو میکنند، سرمایه در گردش به عنوان منبعی مهم برای بهبود عملکرد مالی به شمار میآید. با این اوصاف مدیریت سرمایه در گردش فعال، نیاز اساسی توانایی برای سازگاری در اقتصاد پرچالش است. فیلیک و همکاران1 هدف مدیریت سرمایه درگردش برقراری تعادل حساس بین حفظ نقدینگی برای پشتیبانی از عملیات روزانه و حداکثر سازی فرصتهای سرمایهگذاری کوتاه مدت است - فیلبک و همکاران،. - 2011 این نویسندگان بیان مینمایند که مدیریت سرمایه در گردش کارا را کلیدی برای رسیدن به جریان نقدی سالم میدانند و اینکه شرکتهایی که دارای استراتژیهای مدیریت سرمایه در گردش ضعیف هستند به مرور زمان مزایای رقابتی و انعطافپذیری خود را از دست میدهند .

مدیریت چرخه تبدیل وجه نقد شامل تصمیماتی در مورد میزان و ترکیب داراییهای جاری و بدهیهای جاری و تصمیمات سرمایهگذاری در داراییها میباشد. ایجاد تعادل در داراییهای جاری و ×بدهیهای جاری از اهمیت خاصی برخوردار است بهطوری که تصمیمگیری در مورد یکی حسابها و اسناد پرداختنی، پیش دریافتها، اعتبارات کوتاه مدت و هزینههای معوق است - نیکومرام و همکاران،. - 1389 اهمیت روزافزون سرمایه در گردش درتداوم فعالیت واحد انتفاعی موجب گردید که راهبردهایی گوناگونی در رابطه با مدیریت سرمایه درگردش مدنظر قرار گیرد. واحدهای انتفاعی با به کارگیری راهبردهای گوناگون در رابطه با مدیریت سرمایه در گردش میتوانند میزان نقدینگی شرکت را تحت تأثیر قرار دهند. این راهبردها میزان خطر و بازده آنها را مشخص میکند. شاید با توجه به تغییراتی که در میزان داراییهای جاری رخ داده است، مدیران مجبور شوند در تصمیماتی که قبلاً برای تامین مالی گرفتهاند تجدیدنظر کنند؛ مثلاً اگر برای تامین مالی داراییهای جاری از مبالغ سنگینی وام کوتاه مدت استفاده شده است، گرفتن وامهای اضافی و تمدید وامهایی که سر رسید میرسند مستلزم صرف وقت و انرژی بیشتر مدیریت شرکت خواهد بود. × این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین مدیریت چرخه تبدیل وجه نقد با عملکرد سعی در جمع آوری اطلاعات و کمک به مدیران مالی، سرمایه گذاران، و وام دهندگان میباشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید