بخشی از مقاله

چکیده

از صنایع بسیار با ارزش جوامع می توان از صنعت بیمه جامعه یاد کرد .امروزه در تمامی جوامع توسعه یافته، بیمه را عاملی مهم در توسعه کشورها می دانند زیرا معتقدند بیمه در رشد بخشهای مختلف اقتصادی نقش برجسته ای را ایفا می نماید و با پوشش خسارات ناشی از انجام فعالیتهای اقتصادی وتوسعه ای جامعه، انگیزه های سرمایه گذاری را نیز افزایش می دهد.

یکی از ویژگی های شرکتهای بیمه، محوری بودن آنها در مسایل مالی است که علاوه بر تامین امنیت فعالیتهای اقتصادی از طریق ارائه خدمات بیمه ای، با مشارکت وبکارگیری منابع مالی انباشته شده نزد خود در بازارهای مالی ، می توانند موجب تحرک و پویایی ونیز رشد و توسعه بازارهای سرمایه شوند.

امروزه بازاریابی به عنوان یک فاکتور رقابتی کلیدی در اقتصاد جهانی به شمار می آید. واحدهای بازاریابی در هر سازمان نیز یکی از کلیدی ترین اجزای سازمان به حساب می آیند. هیچ شکی نیست که مشتری از مهمترین دارایی های یک سازمان تجاری به شمار می آید و عموما بسیاری از پیشرفت های سازمان در عصر رقابتی کنونی تحت ویژگی های مشتریان و الگوهای خرید آن ها پنهان شده است.

به همین جهت توسعه سیستم های مدیریت بازاریابی در کسب و کارها، میتواند به بهتر شدن تصمیم گیری، تقویت خلاقیت، و هماهنگ شدن با تغییرات، کمک کند. در این پژوهش به مطالعه تحقیقات صورت گرفته در زمینه بازاریابی بالاخص صنعت بیمه پرداخته و ابعاد و تاثیرات آن را بررسی میکنیم.

.1مقدمه

تقریبا کمتر از ده سال است که بازاریابی وارد بنگاههای اقتصادی ایران شده است. اگر بخواهیم بگوییم که یک کلمه باعث شکلگیری علم بازاریابی شده است بدون شک آن یک کلمه »رقابت« است. طبیعی است در فضای کسب و کار انحصاری که یکی از مشخصههای بارز آن کمبود عرضه و فراوانی تقاضا است نیاز چندانی به علم بازاریابی نیست، اما زمانی که وارد فضای کسب و کار رقابتی می-شویم که یکی از ویژگی های آن فراوانی عرضه نسبت به تقاضاست، اهمیت بازاریابی و مشتری نوازی بیشتر مشخص میشود.

درعصر مازاد ظرفیت تولید و رقابت شدید و فزاینده کنونی، مشکل اصلی شرکت ها جذب مشتریان باالقوه است. هدف هر کسب و کاری برآوردن نیازهای مشتریانش می باشد و کسب و کاری که به این موضوع توجه نکند، در اقتصاد رقابتی امروزه دوامی نخواهد داشت، زیرا مشتریانش به سراغ رقبایش میروند. شرکتهایی که در ارضای نیازهای مشتریانشان خوب عمل میکنند بهترین فرصت را برای رشد و کامیابی در اختیار دارند. اغلب افراد بازاریابی را با فروش و تبلیغات، یکسان در نظر میگیرند.

شرکتها فکر میکنند که مفهوم مدیریت بازاریابی خلاص شدن از محصولات کم حرکت و کم تقاضای شرکت میباشد. واقعیت این است که بازاریابی قبل از این که ایده تولید یک محصول جدید شکل گیرد، آغاز می شود و پس از فروش محصول و مصرف آن توسط مشتریان و حصول اطمینان از رضایت آنها ادامه مییابد. در صورتی که بازاریابی به شیوه مطلوبی انجام شده باشد، فروش محصول با مشکل مواجهه نخواهد شد.

بازاریابی کیفیت و ویژگیهای محصول، قیمت، تشویق و ترفیع و کانال توزیع را مشخص میکند. به طور خلاصه، کار بازاریابی، تبدیل نیازهای در حال تغییر مردم به فرصتهای سود آور است. هدف مدیریت بازاریابی ایجاد ارزش برای مشتریان، با ارایه راه حلهای برتر در مقایسه با رقبا می باشد. ارزش یک شرکت برابر ارزش مادامالعمر مشتریان آن میباشد. وظیفه بازاریابی از چنان اهمیتی برخوردار است که نمی توان آن را منحصر به یک معاونت شرکت دانست، بلکه کلیه کارکنان تصمیماتی را اتخاذ مینمایند که بتوانند بر مشتریان اثر بگذارند. فعالیتهای بازاریابی تنها به بخش بازاریابی محدود نمیگردد، بلکه تمام واحدهایی که در یک سازمان در جهت جذب منابع کمیاب، مانند سرمایه و نیروی انسانی ماهر فعالیت میکنند، در بازار خاص خود، نیاز به مهارت بازاریابی دارند

با توجه به نوسانات شدید تقاضا و افزایش رقابت در بازار ها ، بسیاری از صنایع و سازمان ها کوشیدند تا با استفاده از یک روش جدید تمام اجزای سازمان را یکپارچه کرده ، اطلاعات را در بین کاربران به اشتراک گذاشته و همه کارکنان با مشتریان مرتبط شده و علاوه بر مدیریت بر این روابط در خصوص اطلاعات بدست آمده برای راهبرد سازمان ، دانش مشتریان را به اشتراک گذارند. در 50 سال اخیر فعالیت ها و استراتژی های بازاریابی به صورت چشمگیری افزایش یافته و بازاریابی از طریق ارتباط با مشتری، رشد روزافزونی داشته است

با توجه به بخش بندی های مختلف در کتب مرجع در زمینه بازاریابی، مدلی جهت دسته بندی کردن فضای ارزشی مدیریت بازاریابی برای تقسیم تحقیقات انجام شده طراحی شد که اطلاعات این مدل در شکل 1 نشان داده شده است 

شکل :1 مدل 4 ارزشی بازاریابی

❖    مشتریان ارزش گذاری شده:

این موضوع که مشتری شما چه کسی است از اهمیت بسزایی برخوردار است و برای پاسخ به آن بایستی به شناسایی مشتری از طریق بخش بندی استراتژیک پرداخت.

❖    ارزش به مشتری:

چه چیزی به مشتری ارائه می گردد؟ این موضوع شامل ارزش ارائه شده به مشتری می باشد و فروشنده بایستی فراتر از این موضوع رفته و به جای ارائه صرفاً یک محصول یا خدمات، به ارائه راه حل برای رفع مشکلات مشتری بپردازد. به عنوان مثال می توان شرکت اپل را نام برد که با توجه به گران بودن محصولات آن نسبت به رقبا، بواسطه ارزش هایی که به مشتریان خود ارائه میدهد، از موقعیت بسیار ممتازی در بازار برخوردار است.

❖    ارزش به جامعه:

چه چیزی به جامعه ارائه می شود؟ بازاریابی منافعی را از طریق اطلاع رسانی و آموزش مشتریان به جامعه ارائه می دهد. این موضوع می تواند از طریق قصد و نیت متقاعد سازی صورت گیرد، اما عموماً این موضوع بوسیله نیازهای مشتریان و ارضاء آن نیاز ها شکل می گیرد که نتیجه آن ساخت و بازاریابی محصولات بر اساس نیازهای مشتریان می باشد.در ضمن، بازاریابی شامل اطلاعات کاربردی بیشتری برای کمک به امر خرید شامل آدرس، شماره تلفن، تاریخ تولید، مدت زمان نگهداری و آدرس اینترنتی می باشد که باعث بهینه کردن زمان و منابع مشتری میشود. تصویر نام تجاری و ارزش ویژه برند به مشتریان کمک می نماید تا به برندهای مورد اعتماد تکیه کرده که این قوام و پایداری از وفاداری به نام تجاری نشأت می گیرد. ارزش به جامعه اجازه می دهد که مشتریان از تصمیمات بدون ریسک بالا مطلع باشند.

بازاریابی محصولات کیفی و استاندارد و ایمن، سلامت جامعه را به عنوان یک کل تسهیل می نماید. فروشندگان در بازاریابی تجاری نیازمند تمرکز بر روی محصولات اجتماعی هستند. یک محصول ایمن از لحاظ محیطی، که محیط و جامعه را حفاظت می نماید، بزرگترین دستاورد جامعه در بازاریابی مدرن می باشد.

❖    ارزش به فروشنده:

چه چیزی برای فروشنده به ارمغان می آورد؟ فروشنده، محصول و خدمات را برای حصول به سود ارائه می نماید، که این امر، ارزش نام تجاری و ارزش ویژه نام تجاری و تصویر شرکت را نیز برای فروشنده به همراه خواهد داشت. مزایای ملموس و نامحسوس بدست آمده از طریق محصولات و خدمات، برای ادامه کار و نیز مزیت های رقابتی آن شرکت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در عصر رسانه های اجتماعی، این دارایی های مشهود و نامشهود، نقش بسیار مهمی در موفقیت و یا عدم موفقیت یک سازمان بازی می نمایند 

اهمیت مدل آمیخته بازاریابی چهار ارزشی:

✓    حرکت به سمت بخش بندی استراتژیک

✓    ارزش های تمایز در بخش های متفاوت

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید