بخشی از مقاله

كاربرد فناوري اطلاعات در پزشكي

چكيده

این پروژه با عنوان کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی می باشد.
در پروژه مذكور سعي بر آن شده است تا مجموعه اي كامل مبني بر اينكه كه تمام مسائل پيرامون موضوع مورد نظر‚ مورد بسط و تحليل قرار گيرد لذا از منابع و مواخذ معتبر و به روز استفاده شده و ازتحليل و بررسي در دوره كارداني كمك شاياني گرفته شده است‚ با اين حال هيچ اثري نمي تواند عاري ازعيب و ايراد باشد‚ آن هم براي ما كه در آغاز راه هستيم‚ از شما صاحب نظرعزيز‚ به خصوص استاد مربوطه تقاضا مي شود‚ با نقد علمي


خويش ما را در هر چه بهتر رسيدن به مقصود ياري نماييد.

فصل اول : فناوری اطلاعات و کاربردهای آن

مقدمه

عصر اطلاعات( انقلاب تکنولوژی)


مقایسه انقلاب های تکنولوژی


انقلاب های اطلاعاتی

 

 

فناوری اطلاعات


داده ، اطلاعات ، دانش

 

 

پارادایم فناوری اطلاعات

سواد اطلاعاتی



تعریف فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات عبارتست از کاربرد رایانه‌ها و دیگر فناوری‌ها برای کار با اطلاعات. در اینجا هر گونه فناوری اعم از هر گونه وسیله یا تکنیک مد نظر است. عموماً در فناوری اطلاعات به اشتباه، کار با اطلاعات تنها از طریق فناوری‌های رایانه و ارتباطات و محصولات مرتبط مد نظر قرار گرفته است.
باید توجه داشت که واژه فناوری عبارتست از مطالعه چگونگی استفاده از ساخته‌های بشری در دستیابی به اهداف و مقاصدی مانند ارائه محصولات و خدمات؛ این واژه تنها به خود مصنوعات بشری اشاره نمی‌کند.
IT اصطلاحاتی است كه همه فرم های مختلفی را كه برای ایجاد ، ذخیره ، تبادل و استفاده از اطلاعات در فرمهای مختلف ( اطلاعات تجاری ، مكالمه ، تصاویر ساكن ، سینما ، نمایش های چند رسانه ای و فرم های دیگری شاید هنوز به فكر خطور نمی كند.( این تكنولوژی اغلب انقلاب اطلاعات نامیده می شود.
کاربرد‌های فناوری اطلاعات

▪ سیستم‌های اطلاعات
▪ کار با رایانه به صورت شخصی
▪ علم و پژوهش
▪ کنترل فرایند یا وسیله
▪ آموزش
▪ طراحی با کمک رایانه
▪ هوش مصنوعی

تجارت الکترونیک


 


دولت الکترونیک

 


ساختار و روابط دولت الکترونیک

 


بانکداری الکترونیک

 


آموزش مجازی



فناوری اطلاعات در صنعت

 

سیستم اطلاعات و فناوری اطلاعات

یک سیستم اطلاعات سیستمی برای پردازش، ذخیره، تحلیل، و اشاعه اطلاعات در دستیابی به یک مقصود مشخص است. سیستم اطلاعات حتماً نباید رایانه‌ای باشد یا از دیگر فناوری‌ها استفاده کند اگر چه امروزه استفاده از رایانه در سیستم‌های اطلاعات گریزناپذیر است. یک کابینت نگهداری پرونده‌ها یک سیستم اطلاعات در شکل ابتدایی است. سیستم‌های اطلاعات حوزه‌ای متفاوت از فناوری اطلاعات است اگر چه هر دو با اطلاعات سر و کار دارند.
اگر طبق تعریف سیستم‌های اطلاعات ، فرایندهای جمع‌آوری، سازماندهی، ذخیره، بازیابی و اشاعه اطلاعات مد نظر باشد آنگاه سیستم‌های اطلاعات حوزه‌ای وسیع‌تر از فناوری اطلاعات است چرا که فناوری اطلاعات به نحوه استفاده از فناوری‌ها در انجام فرایندهای فوق معطوف می‌شود در حالیکه سیستم‌های اطلاعات به چیستی و چگونگی، مسائل و ابعاد سیاسی، اقتصادی، فنی و ملاحظات امکانپذیری، طراحی و مدیریت سیستم موردنیاز می‌پردازد. اگر خود را محدود به سیستم های اطلاعات نکنیم آنگاه سیس

تم های اطلاعات و فناوری اطلاعات دو حوزه جدا از هم هستند.
فناوری اطلاعات و علوم رایانه

تفاوت‌های فناوری اطلاعات و علوم رایانه را می‌توان در دو سطح حرفه‌ای و آموزشی به شکل زیر بیان کرد:
سطح حرفه‌ای

 

متخصصان علوم رایانه به ساخت و تعمیم فناوری تمایل دارند در حالیکه فناوران اطلاعات به کاربرد فناوری در حل مسائل واقعی علاقه‌مندند.
متخصصان علوم رایانه معطوف به خود رایانه هستند و اینکه چگونه کار می‌کند در حالیکه فناوران اطلاعات به رایانه به عنوان ابزاری برای حل مسائل نگاه می‌کنند.
فناوران اطلاعات نیاز به فناوری را تعیین می‌کنند در حالیکه متخصصان علوم رایانه فناوری مورد نیاز را تولید می‌کنند.
سطح آموزشی

در علوم رایانه تأکید بیشتری نسبت به فناوری اطلاعات بر برنامه‌نویسی است.
فناوران اطلاعات نرم‌افزارهای کاربردی تولید می‌کنند اما سبک برنامه‌نویسی متفاوت از علوم رایانه است. پروژه فناوری اطلاعات عموماً شامل کنار هم قراردادن اجزاء در محیط برنامه‌نویسی سطح بالا و ایجاد رابط کاربر برای کار با آن اجزاست. نرم افزارهای متخصصان علوم رایانه شامل برنامه‌های بزرگتر است که به شکل سنتی نوشته می‌شوند و تمرکز بر معماری نرم‌افزار و موضوعات الگوریتمی است.
علوم کامپیوتر به ریاضیات بیشتر وابسته است چرا که تعمیم فناوری های تولید شده نیازمند یک پایه ریاضی است.
برنامه آموزشی علوم کامپیوتر عمیق‌تر است از این جهت که پیش‌زمینه‌های بیشتری برای سطوح متوسط و پیشرفته می‌خواهد. فناوری اطلاعات پیش‌زمینه کم‌عمق‌تری می‌خواهد که از این طریق امکان انتقال دانشجویان به رشته فناوری اطلاعات از دیگر رشته‌های اصلی را امکان‌پذیر می‌سازد.

فن آوری اطلاعات

تكنولوژی اطلاعات یكی از فاكتورهای مهم پیشرفت در قرن بیست و یكم می باشد .IT موجب ایجاد دگرگونی و تحول در روش های زندگی ، آموزش ، كار و بازی خواهد شد .پیشرفت های مربوط به محاسبات كامپیوتر و تكنولوژی ارتباطات ، زیر ساخت های جدیدی برای تجارت ، پژوهش های علمی و فعالیت های اجتماعی ایجاد می كند.این زیر ساخت گسترش داده شده ابزارهای جدیدی را برای ارتباط داشتن با سراسر دنیا و كسب علم ودریافت اطلاعات به ما ارائه می دهد . تكنولوژی اطلاعات به ما كمك خواهد كه بدانیم چه طور محیط اطراف

مان را تحت تاثیر قرار دهیم و چطور از آن بهتر مراقبت كنیم .IT وسیله ای برای رشد اقتصاد است .IT محل كار را جذابتر ، كیفیت مراقبتهای پزشكی را بهبود و دولت را مسئولیت پذیرتر و در دسترس تر برای برآوردن نیازهای شهروندان می كند.

تفاوت فن آوری اطلاعات و فن آوری اطلاعات و ارتباطات

چیست

تفاوت فن آوری اطلاعات IT و فن آوری اطلاعات و ارتباطاتICT چیست فناوری اطلاعات Information Technology ؛ عبارتست از کاربرد رایانه‌ها و دیگر فناوری‌ها برای کار با اطلاعات که می تواند شامل تمام دانش ؛ فن آوری و تکنولوژی که به سازماندهی، ذخیره، بازیابی ؛ تحلیل و پردازش اطلاعات منجر شود
اما وقتی علوم مربوط به برق ، الکترونیک و مخابرات و در مجموع فن آوری و تکنولوژی انتقال اطلاعات به مجموعه فن آوری اطلاعات افزوده شود ؛ این فن آوری کمی گسترده تر و توانمند تر می شود به عبارتی می توان علاوه بر جمع آوری ؛ ذخیره ؛ بازیابی و تحلیل اطلاعات به انتقال آن هم دست زد ؛ موضوعی که در اینترنت اتفاق می افتد ؛ یعنی اطلاعات وبلاگ ما در یک جا مانند میزبان سرویس وبلاگ ذخیره می شود پس از بازیابی به صورت طراحی شده پردازش می شود در اینجا اطلاعات برای ما منتقل می شود پس در مجموع فن آوری اطلاعات و ارتباطات ؛ همان فن آوری اطلاعات است تنها با این تفاوت که دارای امکانات و فرصت انتقال اطلاعات است ؛ این نوید را به شما بدهم اگر این دو کلمه را معادل هم به کار ببرید ؛ موردی نیست؛ زیرا در اصل تمام مقالات منظورشان فن آوری اطلاعات و ارتباطات است اما برحسب عادت و کوتاهی جمله از فناوری اطلاعات استفاده می کنند به یاد داشته باشید اطلاعات بدون قدرت و توان انتقال در یک محدود محدود و تقریبا بدون استفاده باقی می ماند
تاثیر فناوری اطلاعات بر اشتغال


فناوری اطلاعات و تغییر در ساختار مشاغل

IT-Base اشتغال در صنایع


مباحث حقوقی اخلاقی در فناوری اطلاعات


محرمانگی

سرقت نرم افزار

 

 

1-کلاهبرداری کامپیوتری

2-جعل کامپیوتری


3-جاسوسی کامپیوتری


4-سابوتاژ کامپیوتری


5-تخریب کامپیوتری


6-دستیابی غیر مجاز


7-شنود غیر قانونی

فصل دوم : کاربردهای فناوری اطلاعات در پزشکی

مقدمه

تعاریف و اصطلاحات

Telehealth اجزای

Telehealth کاربردهای


Telemedicine موانع موجود در

در این میان Telemedicine نقش استفاده کنندگان از

صنعت انفورماتيك و لزوم توسعه آن
انفورماتيك پزشكي را حوزه كاربردي فن آوري اطلاعات و ارتباطات در پزشكي مي توان تعريف كرد ، و به توليد و خدمات فن آوري اطلاعات در حوزه خ

دمات بهداشتي و درماني صنعت انفورماتيك پزشكي اطلاق مي شود . جهت توسعه اين صنعت در داخل كشور نيازمند برنامه ريزي بر اساس فرصت ها و تهديد هاي سر راه و نقاط قوت وضعف خود هستيم . گروهي از موانع عمده و مشهودي كه در سر راه توسعه به حساب مي آيند ، اثر پذير از عواملي هستند كه مربوط به فضاي بيرون از كشور بوده و مديريت آنها كارآساني نيست. تعدادي از اين موانع و چالش ها را در زير بيان مي كنيم :
1- سرمايه گذاري وسيع كشورهاي پيشرفته و رقا

2- به دليل درخواســت بـازار داخـلي با استفاده از پيشرفته ترين محصولات دنيا در ارائه خدمات درماني ، ارائه محصولات در اين عرصه نيازمند توليد محصولاتي در سطح استانداردهاي جهاني است .

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید