بخشی از مقاله
چکیده
هدف از این مقاله رابطه بین نوآوری استراتژیک با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی ، به لحاظ روش همبستگی و از نظر شیوه جمع آوری داده ها پیمایشی است. در این پژوهش از پرسشنامه نوآوری استراتژیک جعفری - 1392 - و پرسشنامه کیفیت خدمات سروکوآل پاراسورامان و همکاران - - 1988 استفاده شده است. داده های جمع آوری شده بوسیله نرم افزار SPSS از طریق آزمونهای آماری ، ضریب همبستگی پیرسون ، آزمون تحلیل مسیر و آزمون کلموگروف اسمیرنوف مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین متغیر کیفیت خدمات و متغیر نوآوری ارزشی همبستگی با ضریب 0/657 وجود دارد. بین متغیر کیفیت خدمات و متغیر بازار جدید همبستگی با ضریب 0/417 وجود دارد. بین متغیر کیفیت خدمات و متغیر نوآوری ورود همبستگی با ضریب 0/442 وجود دارد . بین متغیر کیفیت خدمات و متغیر شکستن رقابت همبستگی با ضریب 0/482 وجود دارد. بین متغیرها در مدل ساختاری پژوهش رابطه معنادار وجود دارد. بین سن ، جنست و میزان تحصیالت با نوآوری استراتژیک رابطه معنادار وجود ندارد - معناداری بزرگتر از 5 صدم - . بین سن ، جنسیت و میزان تحصیالت با کیفیت رابطه معنادار وجود ندارد - معناداری بزرگتر از 5 صدم - .
واژگان کلیدی : نوآوری استراتژیک ، کیفیت خدمات ، اداره ورزش
مقدمه
افزایش مهیج رقابت جهانی همراه با تغییر جهت به اقتصاد بر مبنای دانش، تاکید مجدد برای نوآوری را ایجاد می کند. تغییرات سریع در محیط رقابتی، جهان جدید رقابت را ایجاد می کند. این اقتصاد جدید توسط آنهایی که نوآور هستند خالقند ، دانش را ایجاد می کنند یا آن را به محصوالت و خدمات و روش های جدید تبدیل می کنند سریع تر از سایر رقبا هدایت می شود. نوآوری در راس همه چیزهایی که توسط اقدام کارآفرینانه پشتیبانی می شود قرار دارد و هدفش ایجاد ارزش از طریق کاربرد دانش می باشد. بنابراین ارزش ممتاز برای مشتری از طریق نوآوری در سازمان ها منتقل می شود. نواوری شرط اصلی رقابت است رقابت فزاینده ، تالطمات شدید محیطی، تغییرات فن آوری که عدم اطمینان های محیطی سازمانها را مجبور به پذیریش نوآوری به عنوان بخش اصلی استراتژی آنها کرده است - فارل و همکاران ، 1 - 2013
نوآوری به طور فزاینده ای به عنوان یکی از عوامل کلیدی موفقیت بلند مدت سازمانها در بازار های رقابتی امروزی به حساب می آید - باکر و همکار ، 2 - 2012 اما نوآوری استراتژیک چیست ، نو آوری به این ترتیب تعریف می شود : پذیرش یک ابزار سیستم سیاست برنامه فرایند محصول یاخدمت جدید که می تواند در داخل سازمان ایجاد شود و یا از بیرون خریداری شود و برای سازمان جدید باشد - هالت و کتچن ، 3 - 2010 براساس ادبیات مطالعه نمونه های موردی و تجزیه و تحلیل داده های کمی چهار عامل که نوآوری استراتژیک در بردار عبارتند از: نوآوری ارزشی ، ایجاد بازار جدید ، نوآوریه ورود به بازار ، شکستن رقابت.
-1نو آوری ارزشی :این بعد نوآوری استراتژیک ارائه ارزش به مشتری ممتاز و به طور هم زمان به مشتری نو می باشد .
-2ایجاد بازار جدید : نوآوری استراتژیک ایجاد بازار جدید است .نوآوران استراتژیک روی بخش هایی از بازار که مشابه رقبایشان است تمرکز نمی کنند بلکه به دنبال جذب انواع جدیدی از مشتریان هستند.
-3نوآوریه ورود به بازار: نوآوری ورود به بازار سبب می شود نوآوران استراتژیک از روش قبلی که آنها به مشتریانشان خدمت می کردند منحرف گردند -4شکستن رقابت : عنصر نهایی نوآوری استراتژیک مجبور است با این حقیقت روبه رو شود که نوآوران استراتژیک مطلق به گروه های استراتژیک موجود نیستند و بدین وسیله تعادل موجود بین رقبا را آشفته می سازند.
کیفیت خدمات
از ویژگی های بارز جوامع بشری در دنیای امروز که متاثر از پیشرفت و توسعه سریع است. پیچیده تر شدن مسائل و معضالت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. ثبات،حفظ بقاء، پیشرفت و توسعه این جوامع نیز تنها از طریق رفع معضالت با بهترین روش ممکن میسر است . در دنیای امروز اصل رقابت ایجاب می کند که توجه مدیران سازمان ها معطوف به باالبردن خشنودی مشتریان کاهش هزینه های تولید و ارائه خدمات با سطح باالی کیفیت در کار باشد - روستا ، . - 1390 کانو1 در سال 1996و لدهاری2 در سال 2009بیان کردند که هر سازمان سعی می کند که بهترین کیفیت را برای مشتریان به وجود آورد - سرایی و امینی، - 2012 کیفیت خدمات ویژگی هایی از جمله ناملموس بودن ، غیر همگن بودن و تجربه ناپذیری را داراست .پرکاربردترین ابزار برای سنجش کیفیت خدمات دارای ابعا قابلیت اعتماد ، پاسخگویی ، اطمینان خاطر ، همدلی و عوامل ملموس است - یی 3 و همکاران ،201
سازمان های خدماتی از جمله سازمان هایی هستند که ملزم به اندازه گیری عملکردشان هستند. بر این اساس ، مدیران سازمان از راه فراهم کردن رهنمون ها ، مسیرها و حمایت مناسب برای کارمندان تراز اول ، عالوه بر فراهم نمودن این این رهنمون ها از راه ارتباط شخصی شان با مشتریان و بررسی چشم انداز آتی سازمان ، نقش محوری در اجرای استراتژی های سازمان در سطح بازار دارند. در چنین زمینه های خدماتی ، جهت گیری های استراتژیک تنها از راه ارتباطی که مدیران سازمان و کارمندان در تماس با ارباب رجوع ، متوجه آن ها شده ، آن ها را نشر و تقویت کنند.
اهداف مقاله هدف کلی
هدف تحقیق حاضر رابطه بین نوآوری استراتژیک با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری میباشد.
اهداف ویژه
-1بررسی رابطه بین نوآوری ارزشی با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری. -2بررسی رابطه بین ایجاد بازار جدید با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری. -3بررسی رابطه بین نوآوری ورود با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری. -4بررسی رابطه بین شکستن رقابت با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری. -5بررسی ارتباط متغییرها با توجه به ویژگیهای دموگرافیک
فرضیه های پژوهش
-1 بین نوآوری ارزشی با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری رابطه معناداری وجود دارد. -2 بین ایجاد بازار جدید با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری رابطه معناداری وجود دارد. -3 بین نوآوری ورود با کیفیت خدمات در اداره کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری رابطه معناداری وجود دارد.