بخشی از پاورپوینت
اسلاید 3 :
بررسي ارتباط بين فنوتیپ هاي مختلف چاقی شکمی و خطرِ بروز بیماری مزمن کلیوی در پيگيري 12ساله
اسلاید 4 :
عناوین:
بیان مساله
دلایل انتخاب موضوع و ضرورت اجرای طرح
بررسی متون
اهداف و فرضیات
هدف کلی اهداف فرعی واهداف کاربردی
فرضیات
جدول متغیرها
مواد و روشها
نوع مطالعه
حجم نمونه ونحوه انتخاب افراد
روش اجرای تحقیق
تجزیه وتحلیل آماری
محدودیت هاومزیتهای مطالعه
جداول تو خالی
اسلاید 5 :
بیان مساله
اسلاید 6 :
براساس گزارشات سازمان بهداشت جهاني(WHO) شيوع چاقي از سال 1980 به بيش از دو برابر افزايش يافته است.در سال 2014 بيش از 39% از افراد بالاتر از 17 سال دچار اضافه وزن بودند و 13% اين افراد (11% مردان و 15% زنان) چاق بودند(14).
طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت شیوع چاقی در ایران در سال 2008 میلادی 19.4% (12.4% در مردان و 26.5% در زنان) بوده است و روند افزایشی آن از سال 1996 میلادی و به خصوص در زنان شدت گرفته است(15).
ضرورت انجام تحقيق
اسلاید 7 :
سندرم متابوليك ( كارديومتابوليك)مجموعه اي از عوامل خطر قلبي-عروقي است كه شيوع ان بر اساس تعاريف مختلف متفاوت است و اكثر تعاريف نشاندهنده شيوع بالاي ان در كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه ميباشد(16).
در ايران سندرم متابوليك در 34.7 % جمعيت بالغين گزارش شده است.(17)
اسلاید 8 :
همراه با اپیدمیِ چاقی ، اختلالات متابولیکیِ توام با آن، افراد چاق را در معرض ریسک بیشتری برای بیماری و مرگ و میر درآینده قرار می دهند. ترکیب چاقی و مولفه های متابولیکی، منجر به تکامل فنوتیپ های چاقی مختلف می گردد که می تواند خطرات گوناگونی برای پیش آمدهای بهداشتی آتی نظیربيماريهاي قلبي- عروقي(CVD) ، ديابت نوع دو و بیماری مزمن كليوي (Chronic Kidney Disease) ایجاد نماید.(1)
اسلاید 9 :
بيماري مزمن كليوي(CKD) يك نگراني مهم جهاني با شيوع بالا و افزايش يابنده و در ارتباط با ESRD و ابتلا و مرگ و مير قلبي- عروقي ميباشد(2).
شيوع ان در كشورهاي مختلف، متفاوت بوده و در امريكا 13.1%،استراليا 11.2%،سنگاپور و كشورهاي جنوب اسيا 10.1%،ژاپن 18.7% و در ايران 18.9% گزارش شده است(18).
اسلاید 10 :
مطالعات اخير نشاندهنده ارتباط چاقي و سندرم متابوليك( فنوتيپهاي چاقي ) با بروز CKD ميباشد(2) و در این زمینه "چاقی باوضعيت متابوليك سالم" (Metabolically Healthy Obese) در مرکز توجهات است و تناقضاتی در ماهیت خوش خیم این نوع فنوتیپ چاقی وجود دارد. در حالی که تعدادي از مطالعات نشان می دهد که MHO در مقایسه با فنوتیپ متابوليك ناسالم نسبتا خوش خیم است(2،3)، مطالعات دیگر نشان می دهد که ممکن است اینگونه نباشد(4،5) و در پیگیری های طولانی تر، این اصطلاح "چاقی خوش خیم"، زمانی که با افراد غیر چاق و سالم از نظر متابولیکی مقایسه گردد، دیگر خوش خیم نباشد(4)
اسلاید 11 :
انتخاب یک شاخص آنتروپومتریک مناسب برای تعریف چاقی یک مانع در مشخص کردن افراد MHO ميباشد(6). اگر چه تمام مطالعات انجام شده در این زمینه، از شاخص توده بدن (BMI) استفاده كرده اند (2،3،4،5،7)،و هيچ يك از مطالعات از مقیاس های چاقی شکمی مانند دور کمرWaist Circumference)) برای این منظور بهره نبرده اند،بنظر ميرسد، افزایش خطرات سلامتی در "افراد چاق دارای متابوليك سالم " و همچنین "افراد غیر چاق دارای متابوليك ناسالم" که در برخی از مطالعات مشاهده شده است، تا حدی به سبب افزایش دور کمر یامیزان چاقی شکمی بالاتر در این گروه ها باشد.
اسلاید 12 :
شواهد نشان می دهد که افزایشBMI و WC هر دو به شدت با مرگ و میر در طولانی مدت مرتبط هستند(8،9)، اما برخی معتقدند که اندازه گیری چاقی شکمی می تواند CKD و سایر پی آمدهای سلامتی را در مقایسه با BMI ، بهتر برآورد کند (10،11،12). از سوی دیگر، چاقی احشایی و مقاومت به انسولین ممکن است نیروی محرکه برای سایر اختلالات متابولیکی بوده و می توانند باعث پیش راندن روند پیشرفت سندرم متابولیک گردند(13) از این رو استفاده از مقیاس های چاقی شکمی (برای مثال WC) یک رویکرد منطقی است که درک عمیق تری از ماهیت فنوتیپ های چاقی مختلف فراهم می کند.
اسلاید 13 :
با توجه به تناقضات فوق، ما با استفاده از شاخص WC و مولفه های سندرم متابولیک و همچنین مقاومت به انسولین برای طبقه بندیِ فنوتیپ های چاقی شکمی در یک مطالعه ی کوهورت آینده نگر مبتنی بر جامعه در ایران به بررسي ارتباط بين بروز CKD و فنوتیپ های چاقی شکمی "سالم" و "ناسالم" در طول 12 سال پیگیری خواهيم پرداخت.
اسلاید 14 :
بررسی متون
اسلاید 18 :
اهداف و فرضیات
اسلاید 19 :
هدف كلي) (Main Objective:
تعیین ارتباط بين فنوتیپ های مختلف چاقی شکمی و خطر بروز بيماري مزمن كليوي
اسلاید 20 :
تعیین شیوع فنوتیپهای مختلف چاقی شكمي بر اساس معیارهای متابولیک در زنان فاقد بيماري مزمن كليوي
تعیین شیوع فنوتیپهای مختلف چاقی شكمي بر اساس معیارهای متابولیک در مردان فاقد بيماري مزمن كليوي
تعیین شیوع فنوتیپهای مختلف چاقی شكمي بر اساس وجود یا عدم وجود مقاومت به انسولین در زنان فاقد بيماري مزمن كليوي
تعیین شیوع فنوتیپهای مختلف چاقی شكمي بر اساس وجود یا عدم وجود مقاومت به انسولین در مردان فاقد بيماري مزمن كليوي
تعیین بروز بيماري مزمن كليوي درهر کدام از فنوتیپها چاقی شکمی بر اساس معيارهاي متابوليك در زنان
اهداف اختصاصي طرح (Specific Objectives)