بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
رويكردها نسبت به چيستي و چرايي سخنان مقام معظم رهبري
بايكوت و عدم انعكاس موضوع و يا تخفيف بيانات رهبر معظم انقلاب
برخورد مصداقي با سخنان مقام معظم رهبري
جريانشناسي در فضاي سياسي و فرهنگي كشور و تبديل مباحث به گفتمان و تنوير افكار عمومي
اسلاید 2 :
چگونگي به سلطنت رسيدن شاه سلطان حسين
شاه سلطان حسين، نهمين پادشاه سلسله صفويه بود. بنابر نقل مشهور، شاه سليمان پدر شاه سلطان حسين به درباريانش گفته بود اگر طالب آسايش هستند، بعد از وي پسرش حسين ميرزا را به سلطنت برگزينند و اگر جوياي نام و تعالي و افتخار ميباشند فرزند ديگرش ميرزا مرتضي را بر تخت بنشانند.
پس از مرگ شاه سليمان، امراي مرعوب و مقهور، راحتطلب و منفعتجو پادشاه ضعيف و زبون را بر يك فرمانرواي كاردان و سلحشور ترجيح دادند، چرا كه حسين ميرزا را باب طبع خود ميديدند و بر اين اساس وي را در سال 1105 هجري قمري به سلطنت برگزيدند.
شاه سلطان حسين همچون ديگر شاهزادگان دست پروده زنان حرمسرا و غلاملان دربار بود و تا آن هنگام (بيست و شش سالگي) از حرمسراي شاهزادگان بيرون نيامده بود. وي پس از به سطنت رسيدن، ميدان سياست و اداره كشور را به وزيران و امرا سپرد. يعني هماناني كه مطابق طبع خويش، وي را برگزيده و او را بر برادر كاردانش ارجح دانسته بودند.
اسلاید 3 :
نتيجه به سلطنت رسيدن حاكم ضعيف النفس و ترسو
و احاطه وي توسط مشاوران، وزيران و امراي بيكفايت و مقهور
به هم ريختگي اوضاع داخلي كشور و شورش «ازبكان» و «ابداليهاي افغان» از خراسان و كرمان و تصرف پايتخت شيروان توسط «لزگيها»
آگاهيبيگانگان از نابساماني كشور و ضعف سلسله صفوي :
- امپراتوري روسيه به رهبري «پطر كبير» در شمال
- «سلطان محمد عثماني» در غرب
- كشورهاي استعمارگر اروپايي از جمله انگليس را در جنوب
اسلاید 4 :
طغيان «محمود افغان»
محمود پس از فتح كرمان با بيست و پنج هزار جنگجوي افغان، به سوي اصفهان حركت كرد. شاه سلطان حسين ابتدا خواست او را با پانزده هزار تومان منصرف كند، اما محمود افغان پيشنهاد شاه مفلوك را نپذيرفت.
هنگامي كه لشگريان محمود افغان تا «گلون آباد»، دو فرسخي اصفهان، پيشروي كردند، شاه سلطان حسين لشگري مشتمل بر پنجاه هزار جنگجو و بيست عراده توپ به مقابله با افغانها فرستاد. لشكر شاه سلطان حسين با لباس هاي فاخر، اسبهاي لجام طلا و ركابهاي زرين، در مقابل سربازان گرسنه و برهنه افغان كاري از پيش نبردند و به تأسي از امرا و وزيران مقهور و بيكفايت دربار، شكست را پذيرا شدند.
محمود پس از تسخير «فرحآباد» و «جلفا»، اصفهان را محاصر كرد.
اسلاید 5 :
مردم اصفهان عليرغم اينكه دچار قحطي و مرگ و مير شده بودند گروهي از قشون افغان را كشتند و شاه و درباره را نيز به جنگ ترغيب و تحريك كردند. اما امرا و وزيران خود فروخته كه وعد مقام و منصب دريافت كرده بود مانع از مقابله با قشون افغانها شدند و حتي يكي از امراي كه از خود رشادت نشان داده بود را نيز مسموم كردند.
سرانجام و در حالي كه هفت ماه از محاصر اصفهان ميگذشت شاه سلطان حسين ذليلانه به اردوي محمود افغان رفت و وي را به عنوان فرزند خود خطاب كرد و سپس با دست خود تاج سلطنت را از سر برداشت و بر سر محمود افغان نهاد. فرداي آن روز محمود با قشون خود وارد اصفهان شد و شهر را به تصرف در آورد و بر اريكه سلطنت صفوي جلوس كرد و بدين سان شاه سلطان حسين و امراي او انحطاطي كه از مدتها پيش به منصه ظهور رسيده بود را به انقراض واقعي اين خاندان مبدل ساختند.
اسلاید 6 :
تبيين چرايي و چيستي موضوع شاه سلطان حسين
فرآيند انتخاب و انتصاب
پس از مرگ شاه سليمان، خواص از سر حب جاه و مقام و همچنين راحتطلبي، از بين گزينه عدم پايداري و انفعال و گزينه تعالي و افتخار، حسين ميرزا را به عنوان نماد گزينه اول انتخاب كردند و با انتصاب وي به عنوان نهمين پادشاه صفوي، مسير تاريخ را به سوي انقراض سلسله صفوي هرج و مرج در كشور و از دست رفتن منافع ملي سوق دادند؛ بنابراين بايد علاوه بر بيكفايتي شاه سلطان حسين به فرآيند انتخاب وي و نقش خواص و جريان مقهور و واداده طرفدار او و تصميمسازي آنان نيز توجه بيشتري مبذول كرد.
اسلاید 7 :
انطباق اين رخداد تاريخي بامسائل سياسي كشور
فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامي در دانشگاه علم و صنعت بر اهميت موضوع انتخابات به عنوان مهمترين و سرنوشتسازترين رخداد سياسي كشور تأكيد دارد و از سويي ديگر ناظر بر اهميت كيفيت انتخاب ميباشد.
همچنين ايشان نقش جريانهاي سياسي و رسالت تاريخي و انقلابي خواص را گوشزد كردهاند، چراكه آنها نقش تعيينكنندهاي در موضوع انتخابات و جهتگيري افكار عمومي (كيفيت انتخابات) ايفا ميكنند.
اسلاید 8 :
انطباق اين رخداد تاريخي بامسائل سياسي كشور
بر اين اساس ايشان فرمودند:
"اگر روزي در ميان مسئولان كشور مسئولان بيجرات و ضعيفي همچون شاه سلطان حسين پيدا شوند، حتي اگر در ميان مردم نيز شجاعت و آمادگي وجود داشته باشد، كار مملكت و جمهوري اسلامي تمام است، چرا كه مسئولان ترسو و مقهورف ملت هاي شجاع را نيز به ملتهاي ضعيف تبديل مي كنند."
اسلاید 9 :
مانيفست جريانشناسي و شناخت شاه سلطان حسينها
با بهرهگيري از منويات ايشان و شاخصهاي ذكر شده در اين سخنراني، ميتوان شاه سلطان حسينها را شناسايي كرد و آگاهانه و به صورت فعال نه منفعل به استقبال مهتمرين رخداد سياسي كشور يعني انتخابات رياست جمهوري رفت.
مقام معظم رهبري در بخشي از سخنانشان به هويت حقيقي نظام اسلامي اشاره و تاكيد كردند كه هويت حقيقي نظام در حكم روح، معنا و مضمون نظام است كه حفظ ساخت حقوقي جمهوري اسلامي(اركان و دستگاههاي نظام) بدون حفظ اين هويت حقيقي فايدهاي ندارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي سپس مولفههاي هويت حقيقي نظام اسلامي را برشماري كردند.
اسلاید 10 :
1- اخلاق اسلامي و حفظ ارزشها و كرامت انسان
2- عدالتخواهي و سعي براي ايحاد برابري و برادري
3- مردمي بودن مسئولان
4- كار و تلاش مخلصانه و خدمت به مردم و فداكاري براي آنان
5- سادهزيستي و اجتناب از اشرافيگرايي مسئولان و در سطح توده مردم بودن
6- ايستادگي قاطع در مقابل طمعورزي و سلطه بيگانگان
7- طلب پويايي علمي بيوقفه
8- دفاع شجاعانه از حقوق ملي
9- تكريم جهاد و شهادت
10- اعتماد به مردم و اعتقاد عميق به مشاركت آنها
11- برخورداري از شجاعت و اعتماد به نفس
12- حمايت از ملتهاي مسلمان از جمله ملت مظلوم فلسطين