بخشی از مقاله

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید درب و پنجره پی وی سی پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه

اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .


فصل اول
کلیات

مقدمه :
محصول مورد نظر، در و پنجره هاي پي وي سي (Poly Vinyl Choloride) مي باشد كه يك واحد توليدي در اين زمينه، علاوه بر محصولات فوق مي تواند به توليد سقف هاي كاذب، پارتيشن و ....)از جنس پي وي سي( اقدام نمايد.همچنين لازم به ذكر است كه اين در و پنجره هاي توليدي به همراه شيشه ميباشد . چرا كه سيل كردن در و پنجره هاي پي وي سي بسيار با اهميت مي باشد لذا مي بايست اين محصولات به همراه شيشه توليد گردند.


همانطور كه قبلاٌ نيز اشاره شد، محصول مورد نظر در و پنجره هايي از جنس PVC مي باشد كه در اين قسمت به تشريح بيشتر اين محصول پرداخته خواهد شد. چنانكه مي دانيم پنجره يكي از عوامل مهم در توليد بار سرمايشي و گرمايشي ساختمان است. انرژي انتقالي توسط پنجره از نوع انتقال هدايتي، تشعشعي و نفوذ هواي خارج مي باشد. روش هاي جديد ساخت پنجره عوامل شرح داده شده فوق را تحت كنترل در آورده و نتيجتاً از اتلاف انرژي بي مورد ساختمان جلوگيري مي نمايد. نكته مهم در انتقال نور در حد شفافيت آن همراه با صرفه جويي در انتقال حرارت محيط خارج و داخل و همچنين زيبايي آن است. پنجره ها عمدتاٌ با ضريب انتقال حرارت اكتسابي و مقدار نفوذ هوا از درزها مشخص مي شوند.


ساير مشخصات پنجره ها از جمله جنس قاب و ساخت آن نيز در مرغوبيت پنجره مهم مي باشد. نقش پنجره در بار سرمايشي به مراتب بيشتر از بار گرمايشي است چون در بار گرمايشي انتقال حرارت توسط پنجره صرفاً از نوع انتقال هدايتي است در صورتي كه در بار سرمايشي انتقال حرارت علاوه بر نوع هدايت آن شامل انتقال تشعشعي نيز مي شود. پنجره هاي بسيار جديد قادرند كه با تغيير وضعيت خود انرژي اكتسابي تشعشعي را در فصول سرد به داخل محيط خانه انتقال و در نتيجه در انرژي مصرفي ساختمان ها صر فه جويي به عمل آورند . اين پنجره ها علاوه بر اينكه در صرفه جويي انرژي مؤثر هستند باعث مي شوند كه ديگر احتياجي به نصب وسايل گرم كننده در زير پنجره جهت جلوگيري از كوران، نفوذ هواي خارج به داخل و انتقال هواي سرد از جدار شيشه به داخل نباشد.


به طور كلي پنجره ها به صورت يك، دو و سه جداره توليد مي شوند. در كشورهاي صنعتي پنجره دو جداره بيشترين مصرف را دارد و در ساير كشورها عمدتاٌ پنجره ها از نوع يك جداره مي باشند كه امروزه در كشور ما نيز جهت صرفه جويي انرژي مطابق اعلام سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور می بايست از شيشه هاي دو جداره استفاده گردد . چرا كه بين دو جداره شيشه اي معمولاٌ با گاز آرگون پر مي شود كه علاوه بر بهبود مسائل انتقال حرارتي از كدر شدن شيشه ها ناشي از اختلاف دماي دو طرف شيشه ها جلوگيري به عمل مي آورد.

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید درب و پنجره PVC

محل اجرا :


مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

دلایل انتخاب طرح :
صنعت توليد پروفيل هاي ساختماني از جنس پي وي سي براي مصرف در و پنجره از چهل سال پيش در اروپا مرسوم گرديده و سپ س با پيشرفت تكنولوژي در اين زمينه مصرف آن افزايش يافته است . مصرف اين نوع محصولات در ايران به قبل از سال ١٣٥٧ بر مي گردد كه به صورت بسيار محدود شروع شد )مانند ١٣٧٥- شركت پي وي سي ايران ( و بعد از سال ١٣٥٧ اين صنعت تعطيل گرديد و سپس در سال هاي ١٣٧٠ مجدداٌ توليد آن آغاز گرديد . از سال ١٣٨٠ با حمايت و پشتيباني سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي و دستورالعمل هاي دولت )وزارت مسكن و شهرسازي( در ارتباط با مبحث ١٩ مقررات ملي ساختمان كه دستورالعمل صرفه جويي انرژي در ساختمان مي باشد، استفاده از اين محصول روز به روز بيشتر گرديد.


وزارت مسكن و شهرسازي بر اساس ماده ١٢١ قانون برنامه سوم توسعه و ماده ٢٧ آيين نامه اجرايي آن برنامه، در كميته مربوطه برنامه بلند مدت صرفه جويي در مصرف انرژي در ساختمان هاي بخش غير دولتي را به تفكيك گروه بندي استان ها از نظر ميزان مصرف انرژي تصويب نموده است ، در اين آيين نامه ،
ساختمان هايي كه طبق برنامه ارايه شده، ساخته مي شوند بايد در مقابل اتلاف انرژي مقاوم گردند و استفاده از عايق هاي حرارتي، پروفيل هاي در و پنجره و شيشه هاي دو جداره متناسب با اين امر را اجباري نموده اند.


اميد است كه با اجباري كردن جلوگيري از اتلاف انرژي توسط سازمان هاي ذيربط صرفه جويي در انرژي در ساختمان ها مورد توجه بيشتري قرار گيرد زيرا صرفه جويي در انرژي در رشد اقتصادي كشور نيز تأثير بسزايي دارد.


اهميت دارد زيرا با ازدياد جمعيت و بزرگ شدن pvc علاوه بر آن مسأله عايق صوتي بودن در و پنجره هاي شهرها، ايجاد عا يق هاي صوتي در ساختمان جهت سلامت رواني جامعه مهم مي باشد كه اين مسأله در مورد در و پنجره هاي پي وي سي با استفاده از شيشه هاي دو جداره صادق است . در ايران تاكنون بيشترين استفاده از در و پنجره هاي آلومينيومي، آهني و چوبي مي شود كه طي اين سال ها هزينه زيادي بابت اتلاف انرژي به دليل كاربرد اين نوع در و پنجره صورت گرفته است.


امروزه هم قيمت آلومينيوم در جهان رو به افزايش است و هم توليد آن مشكل مي باشد. بنابراين به مرحله اي رسيده ايم كه استفاده از آن براي در و پنجره صرف نمي كند و در ضمن در حين استفاده نيز تغيير فرم مي دهد و در نتيجه اتلاف انرژي آن بيشتر مي شود.


همانگونه كه گفته شد با اجباري شدن آيين نامه بخش ١٩ مبحث مقررات ملي ساختمان در مورد راهكارهاي كاهش مصرف انرژي و تشويق هاي لازم در مورد ساختمان هايي كه موارد فوق را بكار مي گيرند)كاهش ماليات(فعاليت هايي در جهت بكارگيري عايق هاي حرارتي و صوتي در ساختمان ها انجام مي گيرد.


به طور كلي به نظر مي رسد با وجود اين آيين نامه، وزارت مسكن و شهرسازي و سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي در جهت توسعه اقتصادي اجتماعي كشور و همچنين حمايت همه جانبه از اين صنعت (توليد در و پنجره هاي پي وي سي)تمامي تلاش خود را داشته اند.

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 64 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
نام و کد محصولات


در و پنجره هاي پي وي سي طبق كدبندي ISIC جزء محصولات لاستيك و پلاستيك و در اين دسته بندي جزء محصولات پلاستيكي ) ٢٥٢٠ ( محسوب مي شود . بر اين اساس كد كامل ISIC در و پنجره هاي پي وي سي با شماره ٢٥٢٠١٣٣٨ مشخص شده است.

شماره تعرفه گمركي
در حال حاضر متاسفانه شماره تعرفه مجزايي براي صادرات و واردات در و پنجره هاي پي وي سي تعريف نشده است و اين كالا مطمئنا با كد تعرفه محصولات مشابه ديگر مبادلات آن انجام مي شود. از آنجا كه اين محصول با پايه PVC مي باشد، قطعا در كد تعرفه ٣٩٢٠٤٣ كه مربوط به كالاهاي ساخته شده از PVC مي باشد، قرار دارد. طبق مذاكرات انجام شده با كارشناسان گمرك علاوه بر اين كد تعرفه ، احتمال اينكه اين محصول با كدهاي ديگري نيز وارد يا صادر شده باشد وجود دارد.

شرايط واردات
طبق قوانين و مقررات واردات جمهوري اسلامي ايران، كالاهاي وارداتي به سه گروه زير تقسيم بندي مي شوند:
١- كالاي مجاز: كالايي است كه ورود آن با رعايت ضوابط نياز به كسب مجوز ندارد.
٢- كالاي مشروط: كالايي است كه ورود آن با كسب مجوز امكان پذير است.


٣- كالاي ممنوع : كالايي است كه ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام (به اعتبار خريد و فروش يا مصرف( و يا به موجب قانون ممنوع گردد.
در رابطه با محصول اين طرح، در و پنجره هاي پي وي سي جزء گروه اول اين دسته بندي قرار دارد و با رعايت ضوابط مشكلي به لحاظ واردات آن در حال حاضر وجود ندارد. هر كالايي كه وارد كشور مي شود بسته به ماهيت آن محصول داراي مقررات و ضوابط خاص خود مي باشد و تعرفه هاي گمركي براي حمايت از توليد كنندگان و مصرف كنندگان داخلي براي محصولات مختلف متفاوت مي باشد . در اين رابطه چنانچه يك محصول وضعيت توليد كنندگان داخلي را به مخاطره بياندازد مسلما حقوق گمركي آن محصول بالا خواهد بود و بر عكس چنانچه محصولي به هر دليلي در كشور توليد نشود يا اينكه نياز كشور از توليد آن محصول بيشتر باشد به علت جلوگيري از مسائل تورم تا حد ممكن از حقوق گمركي آن محصول كاسته شده است.


همانطور كه در بند قبل نيز اشاره شد، تعرفه گمركي مجزايي براي در و پنجره هاي پي وي سي وجود ندارد و اين محصول با تعرفه محصولات ديگر وارد كشور مي شود. لذا با توجه به كد تعرفه مشابه اين محصول ( حقوق گمركي آن در حال حاضر ٤ درصد مي باشد)

بررسي و ارائه استاندارد
در ها و پنجره هاي پي وي سي از پروفيل هايي تشكيل يافته اند كه اين پروفيل هاي پلاستيكي از طريق روش اكستروژن و ماشين اكستروژن به طور پيوسته و ممتد توليد مي شوند . بنابر نحوه بكارگيري پروفيل ها و استفاده از يك، دو يا سه شيشه در و پنجره و ديگر تمهيدات مورد نياز، اين پروفيل ها به شك ها، ابعاد و سطح مقطع هاي متفاوتي توليد مي شوند.
با توجه به نحوه اتصال اين پروفيل ها به ديوار كه مي تواند روي يك چارچوب كاملاٌ تراز شده فلزي و يا روي سطوح بتني كاملا تراز شده و به كمك پيچ انجام شود لذا لازم است درون اين پروفيل هاي آلومينيومي مرغوب و برخي از ورق هاي نازك فولادي گالوانيزه استفاده مي كنند . البته بايد اشاره داشت كه اين پروفيل هاي فلزي به سطح داخلي پروفيل پلاستيكي نچسبيده و آزادي حركت دارد.


در جدول شماره ١ خصوصيات فيزيكي انواع پروفيل هاي ساخته شده از پي وي سي جهت مصارف گوناگون از قبيل در و پنجره هاي پي وي سي آورده شده است.

از جمله ساير ويژگي هاي در و پنجره هاي پي وي سي مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:
- پروفيل هاي مورد استفاده به دليل شكل هندسي خاص داراي استحكام بالا مي باشد.
- تعبيه پروفيل فلزي در داخل فضاي خالي پروفيل پي وي سي ضمن افزايش مقاومت، باعث جلوگيري از تغيير شكل آن شده، در كاهش سر و صدا نيز میباشد. به طوري كه عايقي صوتي در مقابل انتقال صوت با شدت ٣٤ تا ٧٠ درجه دسي بل مي باشند.


- با بكارگيري يراق آلات وجود قفل هاي مربوطه در در و پنجره ها امنيت لازم را فراهم مي نمايد.
- جبران هزينه هاي انجام شده در مدت زمان كوتاه به دليل صرفه جويي در مصرف انرژي و عدم نياز به سرويس هاي بعدي )نقاشي، تعويض قطعه و.... (
جلوگيري از نفوذ گرد و غبار و تبادل سرما و كاهش استهلاك سيستم سرمايش و گرمايش تا ميزان ٤٥ تا ٧٥ درصد )با توجه به تعبيه شيشه هاي دو جداره(


جهت كاربرد ورق هاي پي وي سي در موارد مختلف معمولاً نياز به انجام يك سري عمليات مكانيكي بر روي اين ورق ها مي باشد. انواع پروفيل هاي پي وي سي دار اي اين ويژگي هستند كه اعمال مكانيكي مختلفي را بر روي آنها انجام داد. اين فرايندها عبارتند از :
• (Punching) سوراخ كردن
• (Cutting) بريدن
• (Sawing) اره كردن
• (Drilling) سوراخ كردن
• (Milling) پرداخت كردن


• (Screen printing) چاپ عكس
• (Laminating) لايه گذاري
• (Painting) رنگ آميزي كردن
• (Digital printing) چاپ ديجيتالي
• (Thermal forming) شكل دادن حرارتي
• (Welding) جوش دادن

بررسي و ارائه اطلاعات لازم در زمينه قيمت توليد داخلي و جهاني محصول
با در نظر گرفتن تنوع و گستردگي در و پنجره هاي پي وي سي، اساساٌ در نظر گرفتن يك قيمت براي محصولات ميسر نمي باشد، زيرا قيمت يك در يا پنجره پي وي سي به پارامترهاي مختلفي از قبيل نوع و طرح ، ابعاد، نوع يراق آلات مصرفي و ... بستگي دارد . بنابراين قيمت در و پنجره با در نظر گرفتن پارامترهاي مذكور بسيار متفاوت مي باشد. از طرفي نيز جهت مقايسه قيمت محصولات به ناچار بايد يك قيمت متوسط به ازاي هر متر مربع در دست داشت تا بتوان مقايسه قابل قبولي ارايه نمود.

بايد اشاره داشت كه متوسط قيمت هر متر مربع در و پنجره هاي پي وي سي در داخل ٥٠٠٠٠٠ ريال مي باشد و به نظر مي رسد قيمت آن در مقايسه با محصولات جايگزين آن بالاتر و نسبت به قيمت محصولات مشابه اروپايي )با كيفيت مناسب ( كمتر مي باشد كه در جدول ذيل مقايسه اي بين متوسط قيمت هر متر در و پنجره با جنس هاي متفاوت انجام شده كه بيانگر توضيحات فوق مي باشد

توضيح موارد مصرف و كاربرد
از بدو ورود در و پنجره هاي پي وي سي به بازار جهاني، قابليت هاي مطلوب پروفيل هاي پي وي سي در ساخت و نصب، تنوع رنگ، صرفه اقتصادي با در نظر گرفتن تمام ي جوانب )انرژي، نصب، نگهداري و (... و مقاومت در شرايط متنوع آب و هوايي دست به دست هم داده و به تدريج چوب و فولاد و آلومينيوم را از صحنه اين صنعت خارج مي سازد. رشد عظيم توليد در و پنجره هاي پي وي سي در بسياري از كشورهاي )كشورهاي پيشرفته ( جهان و رواج كار برد آن در صنعت ساختمان مؤيد اين گفته است . دليل اين رواج، برتري هاي متعدد و مزاياي آشكار )در ادامه بدان اشاره خواهد شد ( اين محصول در قياس با انواع ديگر در و پنجره هاست.

 

با توجه به مزاياي ذكر شده، در و پنجره هاي پي وي سي در موارد زير كاربرد دارند :
- دماهاي كاربردي ٦٢ - تا ٨١ + درجه سانتيگراد
- در توليد انبوه ساختمان سازي و به صورت درق و پنجره هاي پيش ساخته
- مكان هايي كه نمي خواهيم انتقال حرارت و برودت يا انتقال صوت زيادي داشته باشيم ( كليه ساختمان هاي با تلفات حرارتي زياد و ساختمان هاي واقع در مناطق پر سر و صدا )
- مكان هايي كه نمي خواهيم از طريق درزها هيچگونه هوايي به داخل يا خارج نشت كند و جهت حذف آلودگي هاي هوايي نظير اطاق هاي تميز، اطاق هاي جراحي، آزمايشگاه ها و امثالهم - به دليل تنوع در رنگ هاي مختلف و به خاطر وجود روكش هاي بسيار زيبا، در كاربرد هاي لوكس و ساختمان هاي شيك و مدرن
- استفاده در محيط هاي داراي مواد شيميايي و خورنده، به دليل مقاومت نسبت به اينگونه محيط ها و مواد


- در اكثر كشورهاي صنعتي در ساختمان هاي صنعتي و مسكوني به طور عمده مصرف مي شود.
- استفاده در مناطقي كه داراي رطوبت بالا مي باشند )به دليل جذب رطوبت ناچيز(


همچنين لازم به ذكر است كه اين محصول می تواند در بيشتر بخش هاي تجاري، از قبيل ساختمان هاي صنعتي، كارخانه ها، هتل ها، بيمارستان ها، مدرسه ها، دانشگاه ها و ساختمان هاي مسكوني و .... مورد استفاده قرار گيرد . اما استفاده از پنجره هاي معمولي پي وي سي براي بعضي مصارف مناسب نيستند مثل دارند، در اين صورت بايد طراحي (Windload) ساختمان هاي بسيار بلند كه احتياج به بادگيري هاي مقاوم ويژ هاي از نظر قالب و پروفيل جهت اين نوع كاربرد صورت پذيرد.


ضمناٌ در مورد آينده كاربرد در و پنجره هاي پي وي سي بايد اشاره داشت كه چون استفاده از مواد پي وي سي در اين نوع محصول بجاي استفاده از چوب مي تواند مطرح باشد، لذا از طرف سازمان هاي حافظ محيط زيست به دليل جلوگيري از تخريب جنگل ها از يك طرف و به دليل كاهش تلفات حرارتي و برودتي و متعاقباً كاهش آلودگي هوا از طرف ديگر بسيار مورد توجه قرار گرفته و روز به روز بر اجباري نمودن استفاده از اين مواد تأكيد مي شود.


همچنين استفاده از اين مواد به جاي آلومينيوم كه فلزي با ارزش و با كاربردهاي بسيار زياد مي باشد و در توليد آن نيز همه كشورها با محدوديت هايي مواجه هستند، مي تواند دليل ديگري بر آينده روشن در استفاده از مواد پي وي سي در ساخت پروفيل هاي در و پنجره و .... باشد.
در كشور ما نيز هم از طريق وزارت مسكن و شهر سازي و هم از طريق سازمان حفاظت از محيط زيست و سازمان بهينه سازي مصرف سوخت كشور به طور جدي پيگير استفاده از اين مواد )پي وي سي ( در در و پنجره مي باشند.

 

بررسي كالاي جايگزين و تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول
در ساختمان سازي از در و پنجره هاي گوناكوني از قبيل آهني، فولادي، چوبي و آلومينيومي استفاده مي شود كه در سال هاي اخير در و پنجره هايي از چوب پليمر و كامپوزيتي )به طور نمونه ( استفاده شده است كه در ادامه به بررسي هر يك از اين نوع در و پنجره ها خواهيم پرداخت.
- در و پنجره هاي آهني يا فولادي كه نياز به رنگ آميزي به هيچ وجه از نظر تلفات انرژي راندمان ندارند و از نظر وزني نيز داراي وزن زيادتري بوده و از نظر زلزله براي ساختمان ها يك عامل منفي محسوب مي شوند.


- در و پنجره هاي چوبي كه علاوه بر نياز به روكش نمودن يا رنگ آميزي به دليل نفوذ رطوبت و يا بيد زدن و تأثير پذيري در قبال ساير عوامل جدي عمر چنداني نداشته و پس از مدتي از تلرانس هاي اوليه خارج شده و درزهاي عبوري هوا در آن غير قابل درزگيري به طور كامل مي باشد . ضمناٌ در صورت استفاده از چوب هاي بسيار مرغوب، هزينه هاي ساخت بسيار بالا خواهد رفت.


- در و پنجره هاي آلومينيومي كه گرچه از نظر وزني مناسب تر هستند ولي در صورتي كه از آلومينيوم هاي مرغوب استفاده شود، هزينه بالاتري به خود خواهد گرفت و در صورتي كه از آلومينيوم هاي نامرغوب و با ضخامت هاي نازك در ساخت آن استفاده شود، گرچه هزينه پايين می آيد ولي از عمر و استقامت كافي برخوردار نخواهد بود . همچنين به هيچ وجه از نظر تلفات انرژي راندمان ندارند.


- در و پنجره هاي چوب پليمر كه امروزه كالاي جايگزيني پي وي سي مي باشد.
در دو الي سه سال اخير پروفيل هاي چوبي خاصي ارايه شده كه از پلي پروپيلن و خاك اره ساخته مي شود. اين نوآوري در تمام دنيا پخش شده است . اما هنوز با پي وي سي قابل مقايسه نيست . هنوز نم يتوان از كامپوزيت هاي چوبي پنجره هاي خوبي س اخت، يكي از بهترين تلاش ها را در اين زمينه شركت است كه مطالعه و توسعه پلي پروپيلن و خاك اره بوده است . زيرا اين مواد در آينده مورد استفاده در صنعت ساختمان هستند . به دلايل مختلف، در درجه اول قيمت و ديگر نماي چوبي آن، اين شركت توانسته است با كيفيت بسيار خوبي به پروفيل هاي با ٨٠ درصد خاك اره و ٢٠ درصد پلي پروپيلن برسد. البته استفاده از اين پروفيل ها هنوز در مرحله ابتدايي قرار دارد.


- در و پنجره هاي كامپوزيتي نيز كه در كشور ما به ندرت ساخته مي شوند، از هزين ه هاي بسيار بالايي برخوردار هستند . يكي از معايب كامپوزيت ها اين است كه اصولاٌ گران می باشند، زيرا آنها نيروي كار متمركز و فشرده اي را به خدمت گرفته و اغلب ماشين آلات پيچيده و گراني براي ساخت آنها مورد نياز مي باشد.


در انتها پس از مقايسه كلي محصول مورد نظر با كالاهاي جايگزين، در جدول ذيل به مقايسه موردي بين در و پنجره هاي پي وي سي و در و پنجره هاي آلومينيومي، چوبي و فلزي پرداخته شده است.

شرايط صادرات
همانطور كه اشاره شد، اين محصول داراي كد تعرفه مجزايي نمي باشد تا قوانين صادرات و واردات آن مشخص باشد. با توجه به محصولات مشابه اين محصول، سود گمركي براي اين محصول ٤ درصد مي باشد. با مذاكرات انجام شده با توليد كنندگان داخلي، اغلب بازارهاي داخلي را پوشش مي دهند و در اين زمينه با توجه به محصولات تركيه، نفوذ در بازارهاي هدف صادراتي به آساني امكان پذير نيست . در حال حاض ر توليد كشور تقريبا با نياز كشور همسان مي باشد ولي با راه اندازي واحدهاي جديد و استفاده از تكنولوژي هاي برتر و حمايت هاي دولتي، امكان دسترسي به بازارهاي منطقه امري دور از ذهن نخواهد بود.

بررسي عرضه و تقاضا
بررسي ظرفيت بهره برداري و روند توليد
بررسي امكانات توليد داخلي
در اين قسمت به ترتيب به بررسي واحدهاي توليد كننده در و پنجره پي وي سي، ميزان توليد داخل محصول، بررسي امكانات توليد فعلي و آتي محصول و در نهايت به برآورد توليد آتي محصول پرداخته مي شود.

ليست توليد كنندگان داخلي
با تو جه به اينكه توليد در و پنجره هاي پي وي سي تاكنون در كشور چندان به طور جدي دنبال نشده است، لذا در اطلاعات مربوط به مجوزهاي صادره از وزارت صنايع اين توليد كنندگان به طور مجتمع و در يك طبقه بندي از محصولات قرار ندارد و اكثر توليد كنندگان در و پنجره هاي پ ي وي سي در كشور، اين محصول را در كنار ساير محصولات پي وي سي توليد مي نمايند. از اين رو تفكيك ليست توليد كنندگان و ميزان ظرفيت اسمي آنه ا بسيار دشوار مي باشد و همچنين آمار دقيقي از ميزان توليد و تعداد كارخانجات و ظرفيت توليد اين محصول در دسترس نمي باشد.


ذكر اين نكته حائز اهميت است كه نظر به خاصيت صرفه جويي در مصرف انرژي توسط اين محصول، سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي، اطلاعات بهتري نسبت به ساير نهادهاي اجرايي در اختيار دارد .


به همين دليل اطلاعات مربوط به توليد كنندگان پنجره هاي پي وي سي با توجه به تماس هاي مكرر با اين واحدها به دست آمده است . در جدول شماره ٨ ليست توليد كنندگان پنجره هاي پي وي سي و ظرفيت اسمي آنها )با توجه به تماس هاي برقرار شده ( با توجه به اظهار نظر كارشناسان واحدهاي توليدي آورده شده است.

با توجه به اطلاعات كسب شده علاوه بر واحدهاي فوق، واحدهاي ديگري نيز وجود دارند كه از ميزان ظرفيت اسمي آنها اطلاعي در دست نمي باشد.)يا امكان برقراري ارتباط با آنها وجود نداشته و يا از دادن اطلاعات امتناع ورزيده اند( نام اين واحدهاي توليدي به همراه استان مربوطه در جدول شماره ٩ آمده است.

بررسي امكانات توليد فعلي و آتي محصول
يكي از عمده ترين امكانات توليد محصول ماده اوليه آن مي باشد. با توجه به اينكه مهمترين و عمده ترين ماده اوليه توليد در و پنجره هاي پي وي سي ، پلي وينيل كلرايد يا همان پي وي سي مي باشد و اين ماده از جمله مواد پتروشيمي است و در كشور نيز به دليل وجود گاز و صنايع پتروشيمي داخلي در اين زمينه مزيت نسبي وجود دارد . گريد پي وي سي توليدي ح ال حاضر پتروشيمي هاي ايران چندان مناسب توليد در و پنجره هاي پي وي سي با كيفيت مطلوب نيست و براي توليد در و پنجره هاي پي وي سي مطابق استانداردهاي جهاني است. اما در حال حاضر پتروشيمي ايران با توجه به اينكه نياز به گونه خاصي از پي وي سي می باشد لذا متقاضي اين گونه خاص چندان زياد نبوده واحدهايش را به سمت توليد اين گونه پي وي سي سوق نداده است . اما چنانچه روند مصرف در و پنجره هاي پي وي سي افزايش يابد آن وقت بايد پتروشيمي به توليد اين گونه از پي وي سي بپردازد.

 

ميزان توليد در پنج سال گذشته
همانطور كه قبلاٌ نيز اشاره شد ، از يك سو به دليل تنوع محصولات پي وي سي و عدم تفكيك سازندگان در و پنجره هاي پي وي سي از ساير محصولات و از سوي ديگري عدم وجود در و پنجره پي وي سي در آمار مربوط به محصولات منتخب وزارت صنايع، آمار دقيقي از ميزان توليد اين محصول طي سال هاي گذشته در دست نمي باشد.


از طرفي با توجه به جدول شماره ٨ ظرفيت اسمي واحد توليد كننده در و پنجره پي وي سي ١١٥٤٤٧٠ متر مربع مي باشد در صورتي كه براي توليد كنندگاني كه ظرفيت توليد خويش را ارائه ننموده اند )جدول شماره ٩( و يا امكان تماس با آنها فراهم نشده است حداقل ظرفيت توليدي يعني حدود ٥٠٠٠٠ متر مربع را ٩ واحد توليدي وجود دارد كه ظرفيت آنها ) در نظر بگيريم و از آنجايي كه با توجه به جدول شماره ٩ ) مشخص نمي باشد، لذا ميز ان ٤٥٠٠٠٠ متر مربع مي توان به عدد فوق اضافه نمود . بنابر اين ميزان كل ظرفيت اسمي اين واحدها ١٦٠٤٤٧٠ متر مربع در سال مي باشد.


از آنجايي كه معمولاٌ واحدهاي موجود در كشور قادر به توليد با ظرفيت اسمي خود نمي باشند، لذا مي بايست درصد توليد واقعي واحد را با تو جه به نظر كارشناسان تخمين زد . از سوي ديگر با توجه به اطلاعات به دست آمده واحدهاي توليدي ذكر شده درصد عمده اي از ظرفيت خود را براي توليد محصولاتي از قبيل پانل ها و شيت هايي از جنس پي وي سي اختصاص داده اند و تمامي اين ظرفيت ذكر شده ١٦٠٤٤٧٠ مترمربع) اختصاص به توليد در و پنجره هاي دو جداره پي وي سي ندارد . از اين رو با تماس هاي برقرار شده با كارشناسان شركت هاي متعدد به خصوص شركت اورامان يكي از بزرگترين توليد كنندگان محصولات پي وي سي آنان بر اين عقيده هستند كه حدود ٣٦ درصد ظرفيت اسمي واحدهاي توليدي موجود در كشور در سال ١٣٨٥ به توليد در و پنجره پي وي سي اختصاص داشته كه با توجه به ميزان كل ظرفيت اسمي، ميزان توليد داخل در و پنجره هاي پي وي سي در سال ١٣٨٥ حدود ٥٧٦٠٠٠ متر مربع مي باشد.

برآورد تقاضاي فعلي و آتي بازار
با توجه به اينكه ميزان نياز به توليد در و پنجره با ساخت و ساز ارتباط مستقيم دارد لذا براي برآورد تقاضا مي بايست از آمار مساحت زيربناي ساخت استفاده شود . از طرفي نيز براساس معيار سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي، حدود ١٠ الي ١٥ درصد زير بناي ساخت را می توان به عنوان مساحت مورد نياز پنجره در نظر گرفت . همچنين بر اساس برنامه ده ساله وزارت مسكن شهرسازي، ميزان نياز به پنجره هاي داراي خاصيت صرفه جويي در مصرف انرژي با استفاده از شاخص سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي انجام

شده است . بنابراين با اخذ نظر از كارشناسان به نظر مي رسد حدود ٢٠ درصد از زير بناي مساحت را مي توان به در و پنجره اختصاص داد. در اين بخش از گزارش جهت برآورد دقيق تقاضاي در و پنجره از دو روش استفاده شده است. در روش اول تقاضا برحسب تعداد پروانه هاي ساختماني صادر شده و با توجه به تعداد واحد مسكوني برآورد گرديده است اما در روش دوم با توجه به مصوبه وزارت مسكن و شهرسازي، ميزان تقاضاي در و پنجره هاي با خاصيت صرفه جويي در انرژي )در و پنجره هاي مورد بحث در گزارش( در سال هاي آتي برآورد شده است.


از اين رو جهت برآورد تقاضا به ر وش اول به دليل نوع ويژگي هاي مطلوب اين نوع در و پنجره و اينكه در كشورمان فرهنگ مصرف اين نوع در و پنجره در بين واحدهاي مسكوني چندان باب نشده است و تنها ٥ درصد از كل پنجره هاي مصرفي از نوع پي وي سي مي باشد. لذا لزوم فرهنگ سازي بسيار با اهميت می باشد اما در حال حاضر برخي از انبوه سازان مبادرت به استفاده از اين نوع در و پنجره ، جهت صرفه جويي هرچه بيشتر انرژي نموده اند كه البته تعدادشان محدود مي باشد. اما اين چنين به نظر مي رسد كه با توجه حمايت هاي سازمان بهينه سازي مصرف سوخت و انرژي از انبوه سازان )در زمينه استفاده از در و پنجره هاي دو جداره جهت صرفه جويي انرژي ( عمده تقاضاي واقعي اين نوع محصول تا رايج شدن فرهنگ مصرف آن بين عموم مردم در اين بخش مي باشد. چرا كه تعداد زيادي از انبوه سازان تمايل به استفاده از اين نوع در و پنجره جهت برخورداري از تسهيلات سازمان سازمان بهينه سازي مصرف سوخت، نشان داده اند.


از اين رو با استناد به مركز آمار ايران و سالنامه آماري سال ١٣٨١ تعداد پروانه هاي ساختماني صادر شده براي احداث ساختمان مسكوني بر حسب تعداد واحد مسكوني در نقاط شهري در جدول ذيل طي سال هاي گذشته آورده شده است.

مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان و تاسیسات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه تولید بخش سازمان صنایع صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذيرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسيس فعاليتهای صنعتی و تكميل پرونده توسط مديريت سازمان سازمان صنایع شهرستان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهای سرمايه گذاری در واحد صدور مجوز مديريت سازمان صنایع .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضی .
4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تيپ و تجربيات كارشناسی و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .

شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقی
- تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم

2- اشخاص حقوقی
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهی تاسيس و آگهی آخرين تغييرات در روزنامه رسمی كشور

مدارك مورد نياز:
1- ارائه درخواست كتبی به مديريت سازمان سازمان صنایع شهرستان.
2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن
3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازی
4- تصوير مدرك تحصيلی و سوابق كاری مرتبط با درخواست
5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء
6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلی و تكميلی
7- پوشه فنردار

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید