بخشی از مقاله

چکیده

هدفاصلی پژوهش حاضر، تبیین تأثیر ITC بر بهبود فرآیند مدیریت - مدیران متوسطه مقطع شهرستان لارستان - بود. روش پژوهش براساس چگونگی بهدست آوردن دادهها، توصیفی از نوع همبستگی بودو جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیهمدیران ومعاونان مدارس متوسطهدوره ٔ دوم شهرستان لارستان در سال تحصیلی ٫-96٫95، به تعداد٫100 نفر بود کهتمامی آنها بهعنوان نمونه انتخاب شدند...ابزار گردآوری دادهها،پرسشنامههای فناوری اطلاعات و ارتباطات و مقیاس فرآیند مدیریت بود.پایایی آن از طریق آلفای کرونباخبرای پرسشنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات - 0.73 - برای پرسشنامه فرآیند مدیریت - ٫ - .869 برآوردگردیدو دادههابا استفاده از نرم افزارآماییSPSS نسخه ٫23دردوسطح آمار توصیفی و آمار استنباطی با آزمونکولموگروف مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد فناوری اطلاعات و ارتباطات بیشترین میانگین تاًثیر بربعد - کاهش هزینه و صرفهجویی در وقت - وکمترینمیانگینتاًثیر بر بعد - تسهیل وگسترش حیطه ٔ کنترل و نظارتی - دارد.همچنینبین فناوری اطلاعات و ارتباطات و فرآیند مدیریتمدیران رابطه مثبت معنادار وجود دارد و تأثیرگذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات بر فرآیند مدیریت مدیران بهطورکلی در مدارس در حد بالایی است.

-1  مقدمه

امروزه با ورود فناوریهای نوین آموزشی و بهخصوص دسترسی به اینترنت در بین جامعه فراگیر در مدارسو تاًثیر پذیری آنها از فرهنگهای جهانی و غیربومی، موقعیتی به وجود آمده است که آموزشوپرورش ناگزیر است تا کارکردهای نوینی را متناسب با نیازهای زمان برای خود برگزیند. گزینش و دستیابی به کارکردهای نو مستلزم نگاهی نو بهنظام آموزشوپرورش است آنچه تلقی از نظامهای نوین آموزشی را بهعنوان /1فنّاوری مدرن آموزشی و نه بهعنوان یک چالش در نظامی آموزشی به ما میشناساند، تاًثیر این فناوریها در بهکارگیری این وسایل کمکآموزشی در کلاس درس برای قوت بخشیدن به یادگیری فراگیران مدارس است که در تحقیقات مکرر به اثبات رسیده است.همچنینکاربرد فناوریهای جدید اطلاعات و ارتباطات، تغییرات شگفتانگیزی در فرآوردهها و فعالیتهای کار وزندگی مردم به وجود آورده است. فناوری اطلاعاتی وارتباطی بهسرعت ساختار اجتماعی و شیوههای زندگی مردم را در جهان تغییر میدهند و برای ایجاد جامعه اطلاعاتی که در آن تولید اطلاعات و دانش علمی هدف است، رو به گسترشاند.جوامع اطلاعاتی زبان وادبیات جدید و خاص خود رادارند که بهکلی با ادبیات و مهارتهای عصر کشاورزی و صنعت متفاوت است. در این عصرکه به قولی آن را عصر دانایی هم گفتهاند، جوامع برای توسعه خود به تولید و عرضه اطلاعات و دانش علمی میپردازند. در چنین جوامعی، فناوری اطلاعات و ارتباطاتنفوذ و تاًثیر بسیار چشمگیری در فناوری آموزشی، فنون و روشهای آن بهمنظور کسب دانش، برنامهریزی آموزشی و اجرای آن بر عهدهدارند،بهطوریکه روزبهروز اولویتهای آموزشی سنتی را بهسرعت تغییر میدهند. به دیگر سخن، دانش و مهارتهای رسمی بهتدریج کمرنگ میشوند و اولویتهای جدید مانند رشد عمومی و یادگیری خود – کنترلشده، ضرورت و اهمیت بیشتری مییابند. در حقیقت در همه فعالیتها و زمینهای آموزشی، تاًثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بسیار مهم، مثبت و کارآمد است همچنین با در اختیار داشتن فناوری اطلاعاتی وارتباطی مختلف و پیشرفته، امکان برقراری سریع ارتباط و تبادلسریع اطلاعاتبیشازپیش میسر گردیده است. افراد در هرکجا که باشند میتوانند آخرین اطلاعات موردنیاز خود را در هر زمینهای دریافت کنند. - صیف، بیرانوند، . - 1387آگاهی مدیران و دبیران و آموزگاران از قابلیتهای فناوری در عرصه ٔ آموزش و یادگیری باعث شده است هنگام استفاده از فناوریها، از مناسبترین و مرتبطترین آنها بهره بگیرند و ازاتلاف وقت و انرژی در مصرف فناوری نامناسب جلوگیری شود.کسب آگاهی، تحصیل دانش و اتصال اطلاعات، مهارت آموزشی، تجدیدنظر در نگرش را با استفاده از نظامهای اطلاعات معاصر تسهیل و تسریع کرده است. نفوذ رایانه در زندگی بشر، جهانیشدن آموزش، تبدیل اقتصاد سنتی به اقتصاد اطلاعاتی و دانشمحور را در آینده بسیار نزدیکی نوید میدهد.مبادله اطلاعات در فرآیند مدیریت آموزشی مرزهای جغرافیایی را از بین برده و جهان پهناور را باآنهمه تضاد و شگفتی به هم نزدیک کرده است.دراین قرن اطلاعات و ارتباطات به حدی گسترشیافته که علاوه بر وجود چشماندازهایی نظیر آموزش مشاغل با چالشهایی مانند مدارس مجازی و کاهش نیاز به نیروی انسانی را در پی داشته است 

-2  فرضیات تحقیق
فناوری اطلاعات و ارتباطات برسیال تر شدن فرآیند مدیریت مدیران مدارس متوسطه دوره دوم تأثیر دارد.

-1 استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطاتموجبافزایش سرعت کاهش هزینه و فواید منحصربهفردی برای افراد در مدارس متوسطه دوره دوم شهرستان لارستان میگردد.

-2استفاده از فناوریاطلاعات و ارتباطات موجب تقویت ساختار آموزشی و سبک تصمیمگیری در مدارس متوسطه دوره دوم شهرستان لارستان میگردد.

-3استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب بهبود روابط انسانی در مدارس متوسطه دوره دوم شهرستان لارستان میگردد.

- 4 استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب افزایش حیطه کنترل و نظارت مدیران در مدارس متوسطه دوره دوم شهرستان لارستان میگردد.

5 -استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب بهبود کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوره دوم شهرستان لارستان میگردد.

-3  فناوری اطلاعات و ارتباطات

فناوری اطلاعات عبارت است ازفرایند تولید،ذخیرهسازی،پردازش،نشر،دستیابی،انتقال وتبادل اطلاعات از طریق ظرفیتهای مخابراتی ورسانههایی از قبیل رادیو وتلویزیونوفنهایی مانند رایانه ارتباط تلفنی که استفاده از آنها برقراری عدالت در دسترسی استفاده عموم از منابع اطلاعاتی وامکان تعامل با سایر گروهها را ممکن میسازد.

فنآوری اطلاعاتٌیا فناوری اطلاعات و ارتباطاتٍ:
به مفهوم امروزی آن عبارتاند از: مجموعه ابزارها و روشهایی که با بهرهگیری از رایانه و شبکههای ارتباطی برای تولید و نشر، ذخیره، سازماندهی، مبادله، دسترسی و بازیابی و اشاعه اطلاعات بکار میرود - نبوی، . - 1386ادغام فناوری اطلاعات با ارتباطات به فناوری اطلاعاتو ارتباطات میانجامندکه هدف آن دسترسی به اطلاعات از طریق ابزارها و فنون ارتباطات است.در فناوری اطلاعات و ارتباطات پنج فرایند نهفته و درونی است - اول تولید، دوم پردازش، سوم ذخیره، چهارم بازیابی و پنجم انتقال اطلاعات - که در ابتدا و قبل از حضور ارتباطات امروزی و با نبود مبحث انتقال اطلاعات تنها فناوری به فناوری اطلاعات مرسوم بود. همگرایی بین کامپیوتر و ارتباطات، فناوری اطلاعات و ارتباطات را شکل میدهد، در فناوری اطلاعات و ارتباطاتتأکید و محوریت بر جنبه ارتباطی هست، بهگونهای که ارتباطات بهمنزله یک »باید« مطرح بود که فناوری بدون وجود آن امکان ارائه سرویسها و خدمات را دارا نیست.جامعهای که در آن دانایی و میزان دسترسی و استفاده مفید از دانش، دارای نقش محوری و تعیینکننده است. گستردگی کاربرد و تاًثیر آن در ابعاد مختلف زندگی امروزی و آینده جوامع بشری به یکی از مهمترین مباحث روز جهان مبدل شده و توجه بسیاری از کشورهای جهان را به خود معطوف کرده است  از منظر بستر پیادهسازی، فناوری اطلاعاتو ارتباطات را میتوان به پنج بخش: -1 نرمافزار و برنامههای کامپیوتری -2 سختافزار - کامپیوتر، دیسک و ... - -3 سختافزار ارتباطی - تلفن خدمات مخابراتی و -4 - ... نیروی انسانی - کاربر و ... - -5 دادهها و منابع - مواد اولیه و اطلاعات خام ... - تقسیم نمود. توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطاتدر برنامههای آموزشوپرورش گامهای مؤثر و ماندگاری است که میتواند تحول کیفی اهداف برنامهها، روشها و شیوهها ودرنتیجه اثربخشی مدیران را به دنبال داشته باشد. مهمترین خصوصیات و ویژگی فناوری اطلاعات و ارتباطاتَ تکیهبر تولید، اشاعه و پردازش اطلاعات و در دسترس قرار دادن آن برای همگان در کمترین زمان ممکن، با حداقل هزینهها در همه زمانها و مکانهاست - به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات به افزایش دانش و آگاهیهای کارکنان و نیز غنیتر شدن محتوای مشاغل میانجامد. دانش کارکنان موجب تسلط حرفهای آنها بر سازمان میشود و اگر جمله معروفدانش، توانایی است رابپذیریم، آنگاه میتوانیم ادعا کنیم در سازمانهایی که فناوری حاکم میشود، کارکنان از قدرت و توانایی بیشتری برخوردارند.  بسیاری از متخصصان فناوری اطلاعات بر این باورند که تنها بخشی از اطلاعات سازمان در فرآیند تصمیمگیری استفاده میشود و بسیاری از آنها به علت فقدان متخصصان فنآوریهمچنان بیاستفاده باقی میماند، 

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید