بخشی از مقاله

چکیده

کارافرینی در صنعت قطعه سازی از سابقه و پشتوانه نسبتاً خوبی برخوردار است، لیکن تقویت و توسعه کارآفرینی در صنعت قطعه سازی ، نیازمند شناسایی و تقویت عوامل موثر بر موفقیت کارآفرینان قطعه سازی میباشد. پیشرفتهای قابل توجه در زمینههای مونتاژ، تولید، طراحی و ده ها نوآوری دیگر، همگی بیانگر وجود تجارب و اقدامات ارزشمندی است که در صنعت قطعه سازی شکل گرفتهاست. نوآوریهای که توسط قطعه سازان بکار گرفته شده و بهخوبی عمل کرده، ما را به این سمت هدایت میکند تا به شناسایی عوامل موثر بر موفقیت کارآفرینی در صنعت قطعه سازی بپردازیم.

از سوی دیگر، بازار محصولات صنعتی رقابتی جهانی دارد و کار آفرینان برای بقا به داشتن مزیت های رقابتی نیاز دارند، یکی از این مزیت ها داشتن راهبرد مناسب است. شناخت عوامل موفقیت کار آفرینان آ نها را در به اهداف خود یاری می رساند . در واقع، تجربه و دانش حاصل از کارآفرینی های قبلی، موجب یادگیری و چراغ راهی برای آینده خواهد بود. بالعکس، عدم توجه به آن ها موجب نا کارامدی و پایین بودن نرخ کارآفرینی خواهد شد.

هدف پژوهش دستیابی به راهکار بهبود روش تامین بهنگام قطعات از طریق راهبرد کارآفرینی تولید کنندگان ابرموتور می باشد. سوال اصلی تحقیق این است که: آیا بین راهبرد کارآفرینی تولید کنندگان ابر موتور و تامین بهنگام قطعات رابطه معنی داری وجود دارد؟ فرضیه پژوهش این است که: بین راهبرد کارآفرینی تولید کنندگان ابر موتور و تامین بهنگام قطعات رابطه معنی دارو مثبتی وجود دارد.

روش روش تحقیق پیمایشی همراه با مطالعه میدانی است. ابزار گردآوری اطلاعت پرسشنامه محقق ساخته است که روائی آن با نظر متخصصان حوزه تائید شده است. پایائی پرسشنامه با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ قابل قبول تشخیص داده شد.

جامعه آماری این تحقیق، کارآفرینان صنعت قطعه سازی شاغل در شرکت مگاموتور ساسپا در شهرک های صنعتی تهران، کرج و گلپایگان و تبریز می باشد که تعدا کل آنها 400 نفر در سال 1395 بوده است. حجم نمونه آماری بر اساس جدول کوکران برابر 196نفر محاسبه شد.

از روش AHP برای رتبه بندی عوامل موثر پرداخته شده است نرم افزار های SPSS22 و Expert Choice برای استخراج و تحلیل داده مورد استفادهد قرار گرفت.

نتایج نشان داد که فرضیه پژوهش مورد تائید است و بین راهبرد کارآفرینی تولید کنندگان ابر موتور و تامین بهنگام قطعات رابطه معنی دارو مثبتی وجود دارد. این نتیجه می تواند در صنایع و نهاد های تولیدی مشابه کاربرد مفیدی داشته باشد. پیشنهاد می شود برای دستیابی به نتیجه ای قاطع، پژوهش های مشابهی در سایر صنایع مرتبط انجام پذیرد.

مقدمه
صنعت خودرو، همانطور که پیتردراکر به آن لقب "صنعت صنعت ها" را داده است ، هنوز از صنایع مهم و با اهمیت تلقی می گردد. این صنعت در طی قرن بیستم برای چندمین بار، ایده های انسان را درباره چگونگی ساخت و تولید مصنوعات تغییر داده است . این تغییرات موجب تغییر شیوه کار، شیوه زندگی و حتی شیوه تفکر نیز شده است . محصول اصلی این صنعت از لحاظ نقشهای متعددی که در جامعه ایفا می کند، نقشهایی که مهمترین آن، تسهیل ارتباطات در فعالیتهای حیاتی جامعه است ، بیش از پیش مورد توجه مردم و حکومتها قرار گرفته است . این اهمیت تا بدان حد بوده است که در مواردی درصد برخورداری از خودرو در سطح جهان، بعنوان یکی از ملاک های سنجش و ارزیابی درجه توسعه یافتگی ملل تلقی گردیده است .

در کشور ما نیز سالیان درازی است که صنعت خودرو پایه گذاری شده ولی علیرغم این دوره طولانی، این صنعت نتوانسته از جایگاه مناسبی برخوردار گردد.

در این مطالعه پس از معرفی موضوع تحقیق و اهمیت موضوع تحقیق اشاره ای به مراحل اجراء شده و سپس تاثیرراهبرد کار آفرینی تولید کنندگان ابرموتور در تامین بهنگام قطعات و مجموعه های خودرو در کشور بعنوان یکی از محورهای اساس و عمده این صنعت مطرح و معرفی گردیده است . ابتدا مفاهیم و موضوعات اساسی در شیوه مدیریت تامین کننده در غالب تعریف مدیریت تامینکننده و طبقه بندی صنایع از دیدگاه این نوع مدیریت ارائه میگردد.

الگوهای اصلی و جهانی مدیریت تامینکننده قطعات خودرو شامل دو شیوه اصلی مدیریت :

1- شیوه مدیریت ژاپنی یا منعطف 2- شیوه مدیریت آمریکایی با انبوه مورد بررسی تطبیقی قرار گرفته و نهایتا عوامل تعیین کننده جهت ارزیابی شیوه مدیریت تامین کنندگان و توصیههای کاربردی جهت ایجاد روش مطلوب مدیریت تامین کننده تشریح گردیده است .

در زمینه مدیریت زنجیره تامینکنندگان در نظام تولید بهنگام در ابعاد مختلف مطالعه شده است تاریخچه و عملکرد صنعت تامین قطعات در صنعت خودروسازی کشور، شرکت تامین قطعات مگاموتور بررسی گردیده و با توجه به اینکه شرکت سایپا70درصد خودرو سواری کشور را تامین می کند

الگوی مدیریت شرکت مگاموتور بعنوان تامینکننده اصلی قطعات جهت تعیین شیوه مدیریت تامینکننده قطعات خودرو در کشور مبنا قرار گرفت

. برای این منظور با توجه به عوامل و شاخصهای تعیینکننده شیوه مدیریت تامینکنننده، اقدام به طراحی پرسشنامه و ارسال به سایر تامینکننده گردید. نتایج حاصل از این بررسی میدانی-موردی نشان داد تاثیرراهبرد کار آفرینی تولید کنندگان ابرموتور در تامین بهنگام قطعات و مجموعهها در کشور از شیوه مدیریت ژاپنی فاصله زیادی داشته و به شیوه مدیریت آمریکایی نزدیکتر می باشد.

و این مخالف حرکت جهانی خودروسازان بزرگ میباشد. با شناسایی صنعت قطعهسازی و شیوه مدیریت این صنعت و شناخت الگوی مناسب مدیریت تامینکننده قطعات و مجموعههای خودرو میتوان چنین نتیجه گیری نمود: ایجاد شبکه های تامین قطعات با تکیه بر عنصر مدیریت مشارکتی بین تامینکنندگان قطعات و شرکتهای خودورسازی بعنوان عنصر اصلی ایجاد مدیریت تامینکنندگان قطعات مدنظر گرفته شود.

. مروری بر پیشینه تحقیق - بررسی سوابق موضوع و مرور تحقیقات پیشین -

یافته های تحقیق

تنوع اقلیمی، نیروی کار فراوان، دانش فنی تولید و وجود انرژی ارزان، زمینه های مناسبی برای توسعه واحدهای تولیدی گلخانه ای در ایران می باشند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید