بخشی از مقاله

چکیده

تحقیق حاضر به بررسی تاثیر هوش هیجانی بر از بین بردن آزردگی عاطفی کارکنان می پردازد. به این منظور، بعد از مرور مبانی نظری تحقیق و بررسی مدلهای مطرح شده، تعداد پنج فرضیه بر مبنای مدل مفهومی تدوین گردید. ابزار اصلی مورد استفاده در تحقیق، پرسشنامه استاندارد حاوی 16 سوال برای آزردگی عاطفی و 20 سوال برای هوش هیجانی می باشد.

ضریب پایانی پرسشنامه هوش هیجانی./938 و ضریب پایانی پرسشنامه آزردگی عاطفی/802 به دست آمد و چون آلفای کرونباخ هر دو پرسشنامه بیش از 0/70 می باشد، بنابراین هر دو پرسشنامه از پایایی لازم برخوردار بودند.

حجم نمونه آماری مورد نظر با استفاده از جدول "کرجسی و مورگان" تعداد 235 نفر انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته است. جهت تعیین نرمال بودن داده های بدست آمده، از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شد. با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن، فرضیه های تحقیق و میزان همبستگی بین متغیرها مورد آزمون قرار گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از تایید کلیه فرضیه های تحقیق و وجود رابطه معنادار منفی بین هوش هیجانی و آزردگی عاطفی سازمانی در این سازمان می باشد.

مقدمه

توسعه روز افزون و گسترش فراگیر سازمان ها چنان ابعاد و جنبه های گوناگون زندگی انسان ها را تحت الشعاع خود قرار داده است که برخی از اندیشمندان، جامعه معاصر را جامعه ی سازمان ها نامیده اند و سرنوشت انسان معاصر را گره خورده به سرنوشت و تحولات سازمان ها فرض نموده اند.بنابراین مفاهیم سازمان و سازمان یافتگی جزیی لاینفک از اجرای زندگی روزمره ی انسان ها محسوب می شوند براین اساس، می توان سازمان را پدیده ای اجتماعی در نظر گرفت که به طور آگاهانه هماهنگ شده و دارای حدود و مرزنسبتاً مشخصی است و برای تحقق هدف یا اهدافی براساس یک سلسله مبانی دائمی فعالیت می کند .

عبارت" به صورت آگاهانه هماهنگ شده " دلالت بر مدیریت دارد "پدیده اجتماعی " دال براین معنا است که سازمان از افراد یا گروه هایی که با هم در تعاملند، تشکیل شده است.در نتیجه، تعریف ما از سازمان به طور صریحی نیاز به هماهنگی در الگو های تعاملی بین افراد را مسلم می داند

در مباحث سازمانی،باید برای نقش نیروی انسانی اهمیت بیشتری قائل شد .چرا که سازمان ها به دست انسان طراحی و اداره می شوند. یکی از مسائلی که امروزه در سازمان ها فراوان به چشم می خورد، شکل گیری حالت آزردگی عاطفی در کارکنان سازمان هاست .آزردگی عاطفی به تدریج در افراد ظاهر می شود .کارکنان بی تفاوت نسبت به موفقیت های سازمان بی توجه هستند.

در نظر آن ها گذشته، حال و آینده فرقی با هم ندارند .سطح کاری آن ها در حدی است که مانع از اخراج آن ها از سازمان شود .کارکنان در این حالت هیچ تمایلی برای ارتقا در سازمان ندارند.بروز این پدیده، در یک سازمان، اثر مستقیمی بر روی بهره وری سازمان برجای خواهد گذاشت کارکنان با هوش عاطفی بالا میزان عملکرد بالاتری دارند و دلایلی برای تلاش بیشتر و نعهد بیشتر در سازمان دارند

شرکت ایران نوین در رقابت با دیگر سازمانها به دنبال بروز آزردگی عاطفی است تا بتواند ارایه کننده محصولات و خدمات بهتری به مشتریان باشد تا ازین طریق به وفاداری مشتریانش بیافزاید و ازین جهت به نتیجه رسیدن تاثیر هوش هیجانی بر آزردگی عاطفی برای ایران نوین از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیان مساله

در سازمانهای امروزی رفتارهای کارکنان از جمله عوامل بسیار مهم و اثرگذار بر کیفیت خدمات می باشد.در واقع این فعالیت های کارکنان درون سازمان است که سازمان را با مشتریانش پیوند می دهد. آزردگی عاطفی می تواند نقش بسیار مهمی در کیفیت ارائه کالا و خدمات سازمان داشته باشد.هوش هیجانی مقوله نسبتاً جدیدی است که به عنوان یکی از ویژگی های مهم درون فردی توجه بسیاری از صاحبنظران علم روانشناسی و سایر علوم را به خود جلب کرده است. شرکت ایران نوین به عنوان بزرگترین شرکت تبلیغاتی در ایران فعالیت می کند. این شرکت به طور پیوسته در ارائه انواع گوناگون تبلیغات پیشگام بوده است. برای بهبود ارائه خدمات ، از بین بردن آزردگی عاطفی در بین کارکنان این شرکت را از دیگر سازمان ها بیشتر متمایز می کند.

مبانی نظری تحقیق

هوش هیجانی
مطالعه تفاوتهای فردی با بررسی و سنجش هوش آغاز شد. اولین کسانی که در این زمینه به فعالیت پرداختند گالتون1 و کتل2 بودند، ولی وکسلر3 کارهای آنها را مورد انتقاد قرار داد و سیر جدیدی از فعالیتها شکل گرفت. در سال 1985 وکسلر هوش را یک مفهوم کلی تلقی کرد که شامل تواناییهای فرد برای اقدام هدفمندانه و تفکر منطقی برخورد مؤثر با محیط است.

اکثر انسانها بیشترین وقت از زندگانی خود را در محیطهای کاری و در تعامل با دیگران سپری می کنند. به منظور برقراری تعاملات مؤثر با دیگران و لذت بردن از زندگی در میان آنها، نیاز به مهارتهای ارتباطی و اجتماعی میباشد که علاوه بر این موارد اخیراً هوش هیجانی نیز مورد توجه اکثر دانشمندان قرار گرفته است و در عین حال هنوز اغلب مردم هنگام شنیدن این موضوع با تعجب میپرسند:

هوش هیجانی چیست؟ ویسینگر در پاسخ به این سؤال میگوید، هوش هیجانی استفاده هوشمندانه از عواطف است. به این صورت که شما آگاهانه از عواطف خود استفاده میکنید و رفتار و تفکرات خود را در جهت اهداف خود هدایت میکنید تا به نتایج جالب توجهی دست یابید

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید