بخشی از مقاله

چکیده

اختلالات افسردگی یکی از طبقه های اختلالات روانشناختی بر اساس DSM-5 است. که نرخ شیوع آن به حدی است که هر انسانی در طول عمر خود ممکن است به آن مبتلا گردد که اهمیت توجه به آن را نشان می دهد.

این اختلال ممکن است تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون عوامل نوروبیولوژیک، ژنتیک، نورو شیمیایی، نوروآندوکرین و ... به وجود آید و دو نوع رویداد : فقدان و شکست میتواند در فعال شدن رگه های آن به شدت نقش داشته باشد. در تبیین و حتی بعد درمان آن نظریه های مختلفی وجود دارد؛ از جمله: نظریه های سایکودینامیک، رفتارگرا، شناخت گرا و نظریه هایی بر اساس مدل پزشکی و نظریات جامعه شناختی. در واقع می توان ابراز داشت که افسردگی ی مسئله بین رشته ای است که علل آن هم می تواند در روان انسان یافت شود، هم در محیط و اجتماع و هم در آناتومی و فیزیولوژی مغز و بدن انسان.

لذا باید با دیدی همه جانبه مورد بررسی قرار گیرد و به آن توجه شود. در این پژوهش مروری بر این اختلال شد و نمونه هایی از پژوهش های انجام شده در این حوزه نیز آورده شد.

در واقع هدف از این مقاله مروری نگاهی کلی و اجمالی بر افسردگی بود تا اهمیت و ضرورت توجه مستمر و بیشتر به این اختلال را یادآوری کند. چرا که امروزه در جوامع انسانی به خصوص در کشور ما ایران میزان آن رو به افزایش است. لذا توصیه می شود پژوهش های کاربردی و بنیادی در این زمینه انجام بگیرد، عوامل آن توسط مسئولین شناسایی و بر طرف شود و از بعد فردی خدمات روانشناختی ساده تر در دسترس همگان قرار بگیرد.

مقدمه

هر انسانی در مقاطع متفاوتی از سن خود ممکن است افسردگی را تجربه کند. این بیماری می تواند سلامت جسمانی، احساسات، رفتار و سلامت روحی انسان ها را تحت الشعاع قرار دهد . علائمی مانند غم و اندوه، احساس بی ارزشی، دشواری در تمرکز، عدم توانایی در اندیشیدن، احساس گناه، بی خوابی، احساس شکست و بسیاری از نشانه های خطرناک دیگر در انسانهای افسرده قابل مشاهده است.

تمامی افراد بعضی از اوقات احساس گرفتگی یا ناراحتی میکنند. اما این احساسات معمولاً گذرا هستند و در خلال چند روز فراموش می شوند. ولی زمانی که شخص آشفتگی و بی نظمی افسرده کننده ای دارد این افسردگی در زندگی و فعالیت های معمولی وی تأثیر می گذارد. و با بی نظمی و اختلال باعث رنج و زحمت فرد و کسانی می شود که با او در ارتباط هستند . افسردگی معمول و عادی به نظر می رسد اما بیماری جدی و مهمی است و بیشتر کسانی که آن را تجربه می کنند برای بهبود یافتن به مداوا و درمان نیاز دارند. بسیاری از افراد که بیماری افسردگی دارند به دنبال راه درمان آن نمی گردند.در صورتیکه اکثریت کسانی که حتی دارای شدیدترین افسردگی می باشند با معالجه و درمان بهبود می یابند

توسعه و پیشرفت داروها، رواندرمانی و روشهای جدید برای درمان افرادی که مبتلا به این بیماری ناتوان کننده هستند ثمره ی تحقیقات متمرکز روی این بیماری است . افسردگی اشکال مختلفی دارد که عبارتند از: افسردگی اساسی ، که با ترکیبی از علایم مشخص می شود و باعث اختلال در توانایی های فرد از قبیل کار کردن، خوابیدن، مطالعه کردن ، غذا خوردن ، و یا انجام فعالیت های لذتبخش می شود. افسردگی اساسی ناتوان کننده است و فرد را از کار کردن و فعالیت به صورت عادی باز می دارد. این نوع افسردگی ممکن است فقط یکبار در طول زندگی فرد رخ دهد اما اغلب ادامه دار است و در زندگی فرد تکرار می شود .افسردگی دیستاسمی که افسرده خویی نیز نامیده میشود، در طولانی مدت 2 - سال یا بیشتر - مشخص می شود. اما علایم شدید کمتری دارد که ممکن است فرد را ناتوان نسازد اما باعث این می شود که فرد به صورت عادی فعالیت نکند یا احساس خوبی نداشته باشد .

افراد دارای افسردگی دیستاسمی ممکن است در طول زندگی خود یک یا چند بار افسردگی عمده را تجربه کنند .بعضی از اشکال افسردگی با اندکی علایم متفاوت نسبت به افسردگی اساسی و دیستاسمی ظاهر می شوند و یا ممکن است تحت شرایط خاص توسعه پیدا کند - حسینی و مهدی زاده اشراقی، . - 1390 در واقع هدف این پژوهش این است تا نگاهی اجمالی و کلی به مبحث افسردگی داشته باشد چرا که در جامعه کشور ما در حال حاضر میزان وجود این اختلال روانشناختی و رگه های آن بسیار بالا و رو به فزونی است. بنابراین انجام پژوهش در این حوزه می تواند اهمیت این مسئله را به همه یادآوری کند تا به دنبال راه حل هایی برای کاهش آن باشند.

نمونه پژوهش های انجام شده در این حوزه

مقاله بررسی تأثیر مکمل های امگا3 بر درمان افسردگی

اختلال افسردگی یکی از شایع ترین و ناتوان کننده ترین سندرم های روان پزشکی است. درمان های دارویی متعددی برای درمان این اختلال وجود دارد که اغلب با عوارض جانبی متعددی همراه می باشند و از آنجا که در سال های اخیر توجه خاصی به منابع امگا-3 در درمان بسیاری از بیماری های روانی به ویژه افسردگی صورت گرفته است برآن شدیم تا در یک مطالعه مروری سیستماتیک تأثیر مصرف مکمل امگا-3 بر درمان افسردگی را مورد بررسی قرار دهیم.

امگا-3 یکی از اسیدهای چرب غیر اشباع با چندباند دوگانه و بلند زنجیر - LC-DUFA - می باشد که در فسفولیپیدهای غشایی سلولی به ویژه مغز وجود دارد و شامل ALA - آلفانوییک اسید - , DHA - دوکوزاهگزاانوییک اسید - و - EPAایکوزاپنتاانوییک اسید - می باشد.

روش پژوهش حاضر مطالعه مروری از نوع سیستماتیک است. در نهایت 37 مقاله یافت شد که از میان آن ها 13مقاله مرتبط براساس معیارهای پژوهش انتخاب و مورد استفاده قرار گرفت.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید