بخشی از مقاله

چکیده

به دلیل افزایش هزینه ها، روند جهانی شدن، محدودشدن منابع، کوتاهترشدن دوره عمر کالاها و زمان سریعترپاسخ به مشتریان، توجه به سمت سیاستهای قیمت گذاری جلب شده است. اندازه سفارش قیمت فروش را در یک دوره تعیین می کند و بخاطر غیر قطعی بودن تقاضا، میزان فروش محصولات یک عملگر تصادفی از قیمت را دارد.. در گذشته سیاستهایکنترل موجودی و قیمتگذاری به ترتیب در بخشهای مختلف عملیات و بازاریابی صورتگرفته است. امروزه دیگر نمیتوان به مدلهای سنتی و قدیمی اکتفا کردو بهتراست، از مدلهای ترکیبی برای رسیدن به حداکثرسود استفاده کرد.

قیمتگذاری که یکی از عاملهای مهم موثر بر سطح و نوع تقاضا که یک زنجیره تأمین با آنروبرو است، زمانیکه کالا فسادپذیر باشد، اهمیت بیشتری مییابد. با راهکارهای مناسب قیمتگذاری، میتوان تقاضای اقلام فسادپذیر را تاحدزیادی مدیریت نموده و مانع از اتلاف سرمایه به دلیل فاسد شدن کالا شود. به دلیل افزایش هزینه ها، روند جهانی شدن، محدودشدن منابع، کوتاهترشدن دوره عمر کالاها و زمان سریعترپاسخ به مشتریان، توجه به سمت سیاستهای قیمت گذاری جلب شده است. اندازه سفارش قیمت فروش را در یک دوره تعیین می کند و بخاطر غیر قطعی بودن تقاضا، میزان فروش محصولات یک عملگر تصادفی از قیمت را دارد. در ادامه به ارائه مدل و به حل آن میپردازیم.

-2 مقدمه

در این مقاله، مدل تعادل عرضه و تقاضا برای محصولات فصلی، فاسد شدنی و همچنین محصولاتی با چرخه زندگی کوتاه بررسی می شود. با استفاده از قیمت-گذاری در مورد میزان سفارش و همچنین قیمت فروش تصمیم گرفته میشود،به شرطی که تقاضای مورد انتظار تابعی از قیمت فروش باشد. مدل قیمتگذاری فروش برای محصولات فصلی و همچنین محصولات با چرخه زندگی کوتاه قابل اعمال است، زمانی که واحدهای حمل شده در محفظههایی که دارای سن یکسان هستند، نگهداری شوند.

پژوهش در زمینه کالاهای فسادپذیر با کارویتین در سال1957آغازشد. کارویتینکالاهای مد که در انتهای یک دوره منسوخ میشوند، را درنظر گرفته بود. بحث فساد اقلام در قالب یک مدل ریاضی راقارو اسکرودردر سال 1963برای اولین بار ارائه کردند، آنها مدل مقدار سفارش اقتصادی را برای اقلام فسادپذیر با نرخ فساد ثابت مورد مطالعه قراردادند. دردهه 90 گویال و گیری مرور جامعی بر مطالعات مدلهای موجودی کالاهای فسادپذیر ارائه دادند و برای حل مدل از سری تیلور استفاده کردند. اولین باردونالدسن[5] در پژوهش خود مدل کنترل موجودی با درنظرگیری تقاضای خطی را مورد بررسی قرار داد.

مدلهای کنترل موجودی در پژوهشهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفتهاست که از جمله آنها میتوان به بهاری-کاشانی[2]، گاوسوامی و چادوری[6]، گویال[7]، چانگ و تینگ[3] اشاره نمود. شاه و جیزوال [12] یک مدل کنترل موجودی با نرخ فساد ثابت ارائه کردند.آگراول[1]، مدل شاه و جیزوال را مورد بررسی مجدد قرار داده و بهاصلاح آن پرداختند. الیون و مالایا در سال 1970 اولین کسانی بودند که قیمتگذاری کالاهای فسادپذیر را بررسی کردند. آنها فرض کردندکه کالاها دارای عمر مفیدی هستند که قبل از تاریخ انقضای آن فاسد شدن روی نمیدهد.

وی[15] سیاست بازپرسازی و قیمتگذاری را با در نظر گرفتن تقاضای وابسته به قیمت که قیمت در طول زمان کاهش مییابد را بررسی کرد.مو و همکاران [11] مدل تعیین موجودی و قیمتگذاری را در حالت تقاضای وابسته به قیمت و سطح موجودی بررسی کردند. سی و همکاران [8]مسئله مشابهای با مدل مو و همکاران [11] در نظر گرفتند با این تفاوت که تابع تقاضا به تدریج کم می-شود.در این مقاله، ما بر رابطه بین سود مورد انتظار و سطح سرویس برای یک قیمتگذاری روزنامه فروش تمرکز میکنیم.زیرا شرکتکنندگان ترجیح میدهند به جای هزینه کمبود از سطح خدمات برای مدلسازی از نتایج اقتصادی کمبود موجودی استفاده کنند. کارهای قبلی در مورد این مسئله مهم توسط ویتین [12]، زابل [9]، تاوسن [3]، کارلین و کار [13] و یانگ [6] ارائه شده است.

مروری بر این مدلها که از هزینه کمبود استفاده میکنند، توسط پتروزی ودادا [7] ارائه شده است.مدل کمی کریک و همکاران[8] هم مربوط به تصمیمگیری پیرامون طراحی ساختار محصول و هم طراحی ساختار زنجیره میشد.آنها علاوه بر حداقل نمودن هزینههای زنجیره حلقه بسته، حداقلسازی انرژی به کار رفته در آن و ضایعات تولیدی را نیز در مدل خود وارد کردند. پتی و همکاران [18] در مدل خود به دنبال تعیین محل استقرار اجزا، مسیرها و جریانهای موجود در زنجیره بودند که هدف از برنامهریزی عدد صحیح مختلط آنها بهبود کیفیت محصولات و نیز اثرات زیستمحیطی و کاهش هزینه های زنجیره معکوس بود.پیشوایی و همکاران [16] در مدل خود حداکثرسازی پاسخدهی و حداقل نمودن هزینهها را وارد کردند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید