بخشی از مقاله

چکیده

طی دهه های اخیر مسائل مربوط به بهداشت روانی دانشجویان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و مطالعات متعددی به بررسی عوامل موثر بر سلامت روانی، نحوه سازگاری دانشجویان با محیط جدید وچگونگی شکل گیری آسیبهای روانی شایع در آنها پرداخته اند. دراین راستا هدف اساسی پژوهش حاضر، بررسی رابطه سازه های ورزش با سلامت روانی وشادکامی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را تمامی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در سال تحصیلی 95-94 تشکیل میدهند که 100 نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه سلامت عمومی کلدبرگ GHO و به فهرست شادکامی آکسفورد OHI پاسخ دادند.

در مطالعه حاضر علاوه بر استفاده از شاخصهای توصیفی، از رگرسیون چند متغیریه جهت تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر نشان دادکه میزان ورزش هفتگی بر میزان شادکامی موثر است و با افزایش ساعات ورزش میزان شادکامی نیز افزایش می یابد و همچنین مشاهده میگردد که بین سلامت روان و ورزش نیز رابطه وجود دارد یعنی با افزایش ساعات ورزش در روز، میزان سلامت روان نیز افزایش می یابد. در ارتباط با رابطه خرده مقیاس های سلامت روان مشاهده میگردد که تمامی خرده مقیاسهای سلامت روان با تعداد ساعات ورزش در هفته رابطه بالایی دارند در همین راستا میزان ورزش هفتگی با کاهش افسردگی دارای بیشترین ارتباط بوده و پس از آن خرده مقیاس کارکرد اجتماعی قرار دارد و پس از آن نیز خرده مقیاس اضطراب با تعداد ساعات ورزش هفتگی ارتباط دارد.

-1 مقدمه

در جوامع امروزی موقعیت زنان از نظر تحصیل و پایگاه اجتماعی- اقتصادی ارتقاء یافته و دچار تغییراتی شده است. این امر موجب شده است در وضعیت خانوادگی آنها نیز تغییراتی ایجادشود - اسماعیلپور،. - 1392 محیط کاری شامل عوامل فیزیکی، اجتماعی و روانی استکه هر کدام در وضعیت سلامتی نقش مهمی دارد و میتواند دیگر حیطه های زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. هر فرد دست کم یک سوم زندگی و اوقات شبانه روز را در محیط کار صرف می کند و فشارهای روانی ناشی از شغل از جمله استرس، می تواند سبب عوارض جسمی، روانی و رفتاری برای فرد شده، سلامت وی را به مخاطره اندازد. این استرس ها و فشارها برای زنان شاغل نظامی می تواند پیامدهای نامطلوب تری را به همراه داشته باشد.

برای همین اهمیت شناسایی متغیرهای روانشناختی مهم در نوع شغل زنان می تواند کمک کننده باشد. از جمله این متغیرها سبک های دلبستگی، شادکامی و خودکار آمدی در آنان می باشد - راهپیما، کاظمی، سهرابی، . - 1391 سبک دلبستگی و شادکامی سهم زیادی در تبیین رضایتمندی زناشویی زنان شاغل دارند. بین سبک های دلبستگی و شادکامی رابطه معناداری وجود دارد. افراد با طبقه دلبستگی ایمن احساس شادکامی بالاتری نسبت به افراد با طبقه دلبستگی ناایمن دارند - نوابی نژاد، آقاجانی، . - 1388

از طرفی قضاوت های افراد در مورد توانایی های خود را خودکارآمدی گویند. این باورهای افراد نسبت به توانایی هایشان روی تلاش و پشتکار آنها اثر گذاشته و باعث به وجود آمدن احساس خودارزشمندی و کارایی در برخورد با زندگی می شود - بندورا1، 1982 به نقل از صفاری نیا،. - 1393 نیروی نظامی شامل تبعیت و احترام به ساختار سلسله مراتب قدرت می شود که رفتارها و نقش های معینی را از فرد انتظار دارد، از قبیل وفاداری و فرمان برداری و ارزش هایی که باعث عملکرد مطلوب نیروی نظامی می شوند. زندگی زوجین نظامی نیز نه تنها توسط این ارزش ها شکل می گیرد، بلکه به طور اخص با اثرات شغل نظامی و مواجهه با تعارضات نظامی مشخص می شود. این که شغل افراد تا چه حد میتواند در خودکارآمدی و شادکامی افراد شاغل تاثیرگذار باشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید