بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
انقلاب اسلامی تداوم نهضت عاشورا
اسلاید 2 :
بهمن ماه 1357، برگی زرین و سندی پر افتخار در تاریخ ایران است. زن، مرد، پیر و جوان با رهبری امام خمینی (ره) مثل قطره های باران به هم پیوستند و تبدیل به امواج خروشان اقیانوس امت اسلام شدند و کاخ ظالم و جنایت نظام ستم شاهی را فرو ریختند.
در انقلاب اسلامی ایران، همۀ اقشار مردم از جمله روحانیان، کارگران، کارمندان، بازاریان، دانشگاهیان، دانش آموزان، معلمان و حتی نظامیان با حضور در صحنه، خواهان اسلام و جمهوری اسلامی بودند. آنان پس از شرکت در یک انتخاب آزاد و سالم با اکثریت بیش از 98 درصد آرای خود، به نظام جمهوری اسلامی رأی
« آری » دادند.
اسلاید 3 :
مفهوم انقلاب اسلامی
کلمۀ انقلاب در فرهنگ لغت به معنی دگرگون شدن، زیر و رو شدن، تغییر و تحول، قیام گروهی برای واژگونی کردن حکومت و . آمده است.
انقلاب اسلامی ایران به معنی قیام و ارادۀ مردم مسلمان و با ایمان ما برای سرنگونی حکومت ستم شاهی و برقراری حق و عدالت بر اساس مکتب انسان ساز اسلام است.
اسلاید 4 :
ریشه های انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی ایران در حقیقت ریشه در اعتقادات مردم به اسلام و پیروی آن ها از پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) دارد. همان طور که می دانید تمام پیامبران الهی مردم را به یکتا پرستی، عدالت خواهی، صلح و دوستی، صداقت و دانایی دعوت می کردند و از ظلم و ستم، گناه و فساد، جهل و نادانی، شرک و بت پرستی و . باز می داشتند. پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) نیز همچون سایر پیامبران بزرگ خدا، مردم را به سوی پرستش خدای یگانه و مبارزه با شرک و بت پرستی دعوت می کرد. آن حضرت که آخرین پیامبر الهی بود، پس از سال ها تلاش در جهت هدایت انسان ها از دنیا رحلت فرمود. اما دو امانت بزرگ را برای راهنمایی مسلمین به یادگار گذاشت.
اسلاید 5 :
مردم با ایمان میهن ما، سعادت دنیا و آخرت خود را در دوستی پیامبر و اهل بیت آن حضرت می دانند و به همین جهت رفتار و گفتار رسول گرامی اسلام (ص) و تمامی امامان برای الگو و سرمشق زندگی می باشد. مردم ما درس عزت و آزادگی را از مکتب امام حسین (ع) و قیام عاشورا آموختند و نمی توانند در مقابل ظلم و ستم و بی عدالتی و اهانت به اعتقادات دینی ساکت بمانند.
بر همین اساس وقتی متوجه شدند که حکومت پهلوی با برنامه های خود اعتقادات دینی آن ها را بازی گرفته، با پیروی از مراجع دین به مبارزه پنهان و آشکار با فساد و بی عدالتی پرداختند.
پس می توانیم بگوییم که ریشه ها و پایه های انقلاب اسلامی مردم ایران در اعتقاد آن ها به مکتب انسان ساز اسلام و الگو قراردادن پیامبر اعظم (ص) و امامان (ع) قرار دارد.
اسلاید 6 :
زمینه های وقوع انقلاب اسلامی
رژیم پهلوی، حکومتی فاسد و وابسته به بیگانگان بود که حق آزادی و استقلال را از مردم ایران گرفته بود. هر کدام از جنایت های شاه و حکومتش تبدیل به عواملی شد که در نهایت منجر به شکوفایی انقلاب اسلامی و از بین رفتن حکومت ستم شاهی گردید.
برخی از این عوامل بروز انقلاب اسلامی عبارتند از:
1- بی اعتنایی و بی احترامی شاه و حکومتش به احکام و قوانین اسلام:
در حکومت پهلوی به صورت آشکار به اصول و ارزش های دین اسلام اهانت می شد. بی توجهی رژیم شاه به دستورات اسلامی در جامعه، گسترش بی حجابی و بی بند و باری، ایجاد مراکز فروش و مصرف مشروبات الکلی، گسترش فساد در جامعه و در میان مسئولین حکومت، جلوگیری از فعالیت های تبلیغی روحانیون و حق طلبان نمونه هایی از این حرمت شکنی ها بود.
اسلاید 7 :
2- دیکتاتوری شاه:
شاه که مهرۀ دست نشاندۀ قدرت های خارجی بود خود را سایۀ خدا می دانست. هیچ کس حق اعتراض به او و اطرافیانش را نداشت. آنان هر کس را مخالف خود می دیدند به را حتی به زندان می انداختند و یا از بین می بردند . رأی و نظر مردم در ادارۀ حکومت هیچ تأثیری نداشت و اگر انتخاباتی هم انجام می شد آن چه که حکومت می خواست از صندوق های رأی بیرون می آمد و در نتیجه تمام قوانین مجلس و نوع عملکرد مسئولین در خدمت تحقق خواسته های شخص شاه بود.
اسلاید 8 :
3- وابستگی اقتصادی:
کشور های غربی و در رأس آن ها آمریکا نفت و سایر ذخایر ارزشمند کشور ما را با قرارداد های طولانی مدت و مطابق خواست خود تحویل می گرفتند و در عوض کالا های تولیدی خود را به ایران صادر می کردند. این اقدام باعث وابستگی شدید کشور ما به صدور نفت و عدم پیشرفت در تولید کالا های داخلی می گردید.
4- دوستی با رژیم اشغالگر سرزمین فلسطین:
حکومت ایران در دوران شاه نه تنها از مردم مظلوم فلسطین هیچ حمایتی نمی کرد، بلکه روابط سیاسی بسیار نزدیکی با رژیم اشغالگر فلسطین بر قرار کرده بود. این روابط سیاسی باعث فعالیت سفارت این رژیم در تهران و اثر گذاری آن ها بر سیاست های مسئولین کشور ما گردید.
اسلاید 9 :
5- محرومیت اقتصادی اکثریت مردم ایران:
با توجه به وابستگی اقتصادی به کشور های خارجی و عدم حمایت از تولیدات بومی و داخلی، اکثریت مردم از امکانات اقتصادی اندکی بهره مند بودند و غالب مردم، به خصوص روستائیان، از نعمت آب آشامیدنی سالم، برق، بهداشت و درمان، جاده های مناسب و . بی بهره بودند.
6- عدم و جود شرایط مناسب برای تحصیل کودکان و جوانان:
وضعیت سواد آموزی و تعداد مدارس در مناطق محروم و روستایی به گونه ای بود که عدۀ زیادی از کودکان به علت فقر اقتصادی و دور بودن از مدرسه حتی از تحصیل دورۀ ابتدایی هم محروم بودند.
همچنین موقعیت اقتصادی عموم مردم و شرایط تحصیل در دانشگاه ها به صورتی بود که جوانان خانواده های مستضعف به سختی می توانستند در دانشگاه ها ادامه تحصیل دهند.
اسلاید 10 :
در یکی از گفت و گو های سران نظامی رژیم شاه (پس از دستگیری امام در قم و انتقال ایشان به تهران)، یکی از سران نظامی حکومت شاه با لحنی توهین آمیز به او می گوید: سربازان و طرفداران تو کجا هستند؟ مگر تو می توانی جلوی این حکومت بزرگ بایستی؟
حضرت امام با لحنی مطمئن و محکم به او می گوید: طرفداران من در گهواره ها خفته اند!
اسلاید 11 :
پرسش: منظور امام خمینی از این جمله «طرفداران من در گهواره ها خفته اند» چه بود و چه بود و چرا این جمله را فرمود؟
اسلاید 12 :
ویژگی های انقلاب اسلامی ایران
1- رهبری امام خمینی و پیشگامی روحانیت:
روحانیت مبارز و انقلابی که در زمان غیبت امام زمان (عج) وظیفۀ حساس پاسداری از دین اسلام را عهده دار است، در کنار ملت قهرمان، با هرگونه ظلم، جنایت و بی عدالتی به صورت مخفیانه و آشکار مبارزه می کرد. امام خمینی (ره) بعد از حوادث سال 1341 ، سکوت در برابر شاه خائن و حکومت ستمگرش را جایز نمی دانست.
او مانند جد بزرگوارش پیامبر اکرم (ص) و امام حسین (ع) در ابتدا با نصیحت، روشنگری، هشدار و سپس با فریاد اعتراض، به مبارزه با ظلم پرداخت. حمایت اقشار مختلف مردم از مرجعیت و رهبری امام خمینی هر روز افزایش می یافت و حتی دستگیری و تبعید پانزده سالۀ امام خمینی (ره) به کشور ترکیه و سپس عراق، آتش مبارزه را خاموش نکرد.
اسلاید 13 :
2- وحدت و یکپارچگی مردم:
در انقلاب اسلامی مردم شهری و روستایی، مسلمان و غیر مسلمان، زن و مرد و همۀ اقشار و گروه های اقتصادی، سیاسی و مذهبی با هم متحد شده و از انقلاب و رهبری امام خمینی به طور کامل حمایت نمودند.
3- اعتقاد به اسلام و الگو قرار دادن قیام امام حسین (ع):
مردم با ایمان کشور ما اسلام را دین زندگی می دانند و از مکتب امام حسین (ع) درس آزادگی، مبارزه با ظلم و ایثار و از خود گذشتگی در راه رسیدن به هدف را آموخته اند. به همین جهت آن ها از تهدید های حکومت شاه نترسیدند و در راه رضای خداوند شهیدان و جانبازان فراوانی تقدیم کردند تا انقلاب اسلامی به پیروزی برسد.
اسلاید 14 :
4- عدم وابستگی انقلاب اسلامی به قدرت های بیگانه:
این انقلاب وابسته به هیچ حزب، گروه، فرد و یا دولت خارجی نبوده و نیست. به همین جهت بسیاری از صاحب نظران سیاسی دنیا استقلال سیاسی انقلاب ایران و عدم وابستگی آن به بیگانگان را یکی از ویژگی های بزرگ این انقلاب می دانند.
اسلاید 15 :
نتایج و دستاورد های انقلاب اسلامی
با فرار شاه و پیروزی انقلاب اسلامی، نتایج و دستاورد های فراوانی برای ایران و مردم ما و تمام مستضعفان جهان به بار آمد. برخی از این دستاورد ها عبارتند از:
1- استقرار اسلام و نظام جمهوری اسلامی با رأی مردم:
خواستۀ اصلی مردم انقلابی ما، اجرای اسلام و دستورات دین خدا بود که با پیروزی انقلاب اسلامی به دست آمد. احیای نماز های جمعه و جماعت، رعایت حجاب اسلامی، بسته شدن مراکز فساد، تصویب و اجرای قانون اساسی طبق آیات نورانی قرآن و سنت پیامبر (ص) و ائمه (ع) و تصویب اصل ولایت فقیه برای رهبری نظام در قانون اساسی، نمونه هایی از این دستاورد های ارزشمند است.
اسلاید 16 :
2- برقراری استقلال و آزادی:
جشن پیروزی 22 بهمن 1357، جشن رهایی از چنگال دشمنان خدا و آزادی از بند استکبار آمریکا بود. مردم روی پای خودشان ایستادند. اما دشمنان استقلال و آزادی ما که منافع فراوانی را از دست داده بودند از پا ننشستند و با توطئه ها و شیوه های مختلف قصد از بین بردن انقلاب اسلامی یا انحراف آن را داشتن که تاکنون جز شکست و خواری چیزی نصیب آن ها نشده است.
3- عمران و آبادی کشور:
رسیدگی به امور محرومان و روستائیان، ارتقای شرایط زندگی افراد محروم و زحمت کش، بر خوردار شدن اکثریت مردم از امکانات مناسب زندگی، ساختن جاده ها و راه ها، آبرسانی و برق رسانی به مناطق روستایی و محروم، گسترش کارخانه جات و مراکز صنعتی در سراسر کشور، گسترش صادرات غیر نفتی و . بخشی از این خدمات و پیشرفت هاست.
اسلاید 17 :
4- شکوفایی و پیشرفت علمی:
با پیروزی انقلاب اسلامی و بهره گیری از فرهنگ ناب محمدی (ص)، حوزه های علمیه و دانشگاه ها گسترش یافت و امکان ادامۀ تحصیل برای همگان فراهم شد. با شکوفایی علمی کشور نتایج بسیار شگفت انگیزی در عرصۀ علم و فناوری به دست آمد. دست یابی به فناوری هسته ای، پیشرفت در علوم فضایی و پرتاب ماهواره به فضا، اختراع و تولید دارو ها و دستگاه ها و ابزار پزشکی و درمانی، ساخت سلاح های پیشرفته مانند موشک های دور برد و سایر تجهیزات دفاعی، بخشی از این پیشرفت ها می باشد.
اسلاید 18 :
5- حمایت و کمک های همه جانبه از مظلومان در سراسر جهان:
با توجه به استکبار ستیزی انقلاب اسلامی، محرومان و مستضعفان دنیا از پشتوانه معنوی رهبری نظام و ملت ایران بهره مند شدند. این حمایت ها باعث شد که ملت های مظلوم فلسطین، لبنان، افغانستان و . در مبارزه با اشغالگران کشورشان احساس تنهایی نکرده و با ایمان و توکل بر خداوند با ستمگران مبارزه کنند. ایران بار ها اعلام کرده است که خواهان صلح، دوستی و برادری با همه کشورها (به جز رژیم اشغالگر سرزمین فلسطین است، زیرا حمایت از محرومین و ستم دیده گان را وظیفه انسانی و دینی خود می داند.
اسلاید 19 :
6- بیداری ملت ها
امروزه جمهوری اسلامی ایران، الگوی مردم انقلابی و حق طلب در سراسر جهان است. هرکس که می خواهد دیکتاتور و فرعون زمان خود را سرنگون کند، از ایران و تجربه های آن درس می گیرد. بیداری ملت های مسلمان در منطقۀ خاورمیانه و کشور های شمال آفریقا و . را می توان نمونه هایی از تأثیر پذیری و الگو گیری ملت های مظلوم دنیا از انقلاب اسلامی ایران دانست.
حفظ و تداوم انقلاب اسلامی
امام راحل و جانشین شایسته اش حضرت آیت الله خامنه ای؛ بار ها سفارش کرده اند که حفظ و دفاع از انقلاب اسلامی مهم تر از پیروزی آن است.
دشمنان قسم خوردۀ این نظام مقدس پس از توطئه های فراوان مانند کودتا، تحمیل جنگ هشت ساله به ایران و محاصرۀ اقتصادی دست از تلاش برای نابودی انقلاب ما بر نداشته اند.
اسلاید 20 :
در حال حاضر خطرناک ترین روش دشمن جنگ نرم و استفاده از روش های ضد فرهنگی و رواج فساد و بی بند و باری در جامعه، هدف قرار دادن قشر جوان] ایجاد بد بینی نسبت به اسلام و قوانین آن ها و ایجاد اختلاف بین مردم است.
راه حفظ و ادامۀ انقلاب ما، همان رمز پیروزی آن یعنی:
« ایمان به خدا، وحدت مردم و پیروی از رهبری » است که در پرتو بصیرت و هوشیاری حاصل می شود.
خداوند در آیه 5 سورۀ قصص، در قرآن کریم به بندگان خود چنین وعده داده است:
« و ما اراده کردیم تا بر مستضعفان روی زمین منت نهاده و آنان را پیشوایان مردم گردانیم و آن ها را وارثان زمین کردیم. »