دانلود فایل پاورپوینت ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید دانلود فایل پاورپوینت ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان توجه فرمایید.
1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه دانلود فایل پاورپوینت ارزیابی عملکرد کارکنان سازمان قرار داده شده است
2-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
— پاورپوینت شامل تصاویر میباشد —-
اسلاید ۱ :
مقدمه
ارزشیابی، به عنوان یک فعل، از ابتدای خلقت بشر و در ذات و کردار اغلب موجودات زنده، به نوعی حضور داشته و اساسا مبنای رفتارهای فطری و اکتسابی بشر بوده است. ادیان الهی عموما معیار و شاخص های رفتاری و کرداری به انسانها عرضه کرده، در ازای تبعیت از آنها پاداشهای معین و در صورت استنکاف نیز مجازاتهای معینی را بشارت داده اند.
در عصر اقتصاد مبتنی بر دانش، فعالیتهای ارزش آفرین سازمانها فقط متکی به داراییهای مشهود آنها نیست. امروزه دانش و قابلیت کارکنان، روابط با مشتریان و تأمین کنندگان مواد اولیه، کیفیت محصولات و خدمات، فناوری اطلاعات و فرهنگ سازمانی، دارایی هایی به مراتب ارزشمندتر از دارایی های فیزیکی اند و توانمندی سازمانها در بکارگیری این داراییهای نامشهود قدرت اصلی ارزش آفرینی آنها را رقم می زند و سنجش های مبتنی بر سنجه های مالی توانایی ارزیابی این داراییهای نامشهود و انعکاس تأثیر آنها بر موفقیت سازمانها را ندارند.
اسلاید ۲ :
نـظام ارزیابی عملـکـرد، یـکی از مهمترین و پایـه ای تـریـن زیـر نـظام هـای منـابع انسانی محسوب می شود ، بدیهی است که ارزیابی عملکرد کارکنان فرایندی بسیار مهم و از حساس ترین مسائلی است که مسئولان سازمانها با آن روبهرو هستند.
شناخت مسائل و مشکلات و بهینه سازی نظام ارزیابی عملکرد، دست کم از دو بعد دارای اهمیت است: اول اینکه سازمانها نیازمنـد آگـاهی از کـارایی کارکنان خویش اند تا بتوانند برای بهبود عملکرد و ارتقای بهرهوری فردی و سازمانی، وضعیت منابع انسانی خود را بهبود بخشیده، بر کمیت و کیفیت تولیدات خود بیفزایند.
دوم اینکه، آگاه شدن کارکنان از نتایج عملکرد خود برای آنها مطلوب بوده و عموماً احساس رشد خواهند کرد؛ به این صورت که به نقاط قوت و ضعف خود پی برده، برای افزایش توانمندی های خویش براساس واقعیات تلاش خواهند کرد.
اسلاید ۳ :
چکیده
فرایند ارزیابی عملکرد که امروزه باید آن را در چارچوب مدیریت عملکرد طراحی و پیاده سازی نمود یکی از مهمترین فرایند توسعه منابع انسانی به شمار می رود. مهمترین عواملی که در طراحی یک فرایند ارزیابی عملکرد اثربخش لازم است مورد توجه قرار گیرند را می توان به شرح ذیل برشمرد:
۱- شفاف سازی ارتباط عملکرد کارکنان با استراتژی ها و اهداف سازمان
۲- تعیین شاخصهای عملکردی جهت ارزیابی
۳-تعیین و برقراری ارتباط بین فرایند ارزیابی عملکرد با سایر فرایندهای توسعه منابع انسانی.
اسلاید ۴ :
چرا نیازمند ارزیابی عملکرد هستیم؟
ارزشیابی کارکنان و بررسی رفتارها و قابلیتهای آنها یکی از وظایف اصلی مدیران است. با آگاهسازی کارکنان از عملکرد خود، زمینه پرورش آنان فراهم خواهد شد و آگاهانه در زمینه جایگزینسازی رفتارهای مناسب، حذف رفتارهای منفی و غیراثربخش تلاش خواهند کرد. این امر نه تنها کارایی کارکنان را ارتقا خواهد داد بلکه موجب اثربخشی سازمان نیز خواهد شد.
اسلاید ۵ :
چگونه عملکرد افراد را مورد ارزیابی قرار دهیم؟
مهمترین ابزارها و تکنیک ها برای ارزیابی عملکرد به شرح ذیل است:
- مشاهده ؛
- مصاحبه؛
- پرسشنامه / فرم؛
- گزارشهای آماری ، کتبی و سیستمی؛
- استانداردها / مدلهای ارزیابی (سیستمهای مدیریت کیفیت Iso9001 ، EFQM و … ).
کاربرد هریک از این ابزارها به تنهایی برای ارزیابی تمامی عوامل کفایت نمیکند، بلکه لازم است که با توجه به عاملی که مورد ارزیابی قرار می گیرد از هریک از این ابزارها به تنهایی ویا به صورت تلفیقی استفاده کرد.
اسلاید ۶ :
ارزیابی عملکرد توسط چه کسانی و در چه مکانی قابل اجرا میباشد؟
در اغلب سازمانها ارزیابی کارکنان توسط مدیر مستقیم یا سرپرستان کارکنان انجام میگردد زیرا مدیران مستقیم از تناسب نیازها، بایدها و نبایدها و قابلیتهای مشاغل و جایگاههای سازمانی واحد، و همچنین نقط ضعف و قوت کارکنان خود آگاهند و همچنین از آنجایی که بطور متداول و معمول مدیران مستقیم بر نحوه پاداش، ارتقاء، تنزل رتبه کارکنان خود اعمال نظر مینمایند، قطعاً کارکنان نیز اعتبار بیشتری برای ارزیابی ایشان قایل هستند. البته این مانع از آن نیست که جهت جلوگیری از پیش داوری و اعتباردهی به ارزیابی، این فرایند توسط شخص ثالث انجام گردد.
مکان ارزیابی نیز بهتر است در اطاق کنفرانس، بصورت رو در رو انتخاب شده و اختلاف سطحی (از نظر فیزیکی) بین ارزیاب و ارزیابیشونده وجود نداشته باشد. بهتر است مکان برگزاری جلسه ارزیابی ساکت بوده و سایرین نیز نباید مذاکرات جلسه ارزیابی را بشنوند. زمان مناسب برای برگزاری جلسه ارزیابی در حدود نیم ساعت کافیست. هرچند ارزیابیشونده حق دارد پس از پایان جلسه ارزیابی از نتایج ارزیابی و نظرات ارزیاب در مورد خود مطلع گردد ولی بهتر است در طی جلسه و قبل از پایان ارزیابی، از نظرات ارزیاب مطلع نگردد.
اسلاید ۷ :
نحوه مواجهه با سئوالات بی جوابی که درجلسه ارزیابی طرح میگردد
در طی جلسه ارزیابی سئوالاتی از سوی کارکنان مطرح میگردد که تقریباً هیچ جواب یا راهحلی برای آنها وجود ندارد. بعنوان مثال در سازمانهایی که ارتقاء سازمانی و یا افزایش حقوق و مزایای کارکنان بر مبنای مقررات خاصی مانند سابقه کار و عواملی از این دست صورت میپذیرد، برای کارکنان این سئوال ایجاد میشود که بر خلاف رضایتی که در هر جلسه ارزیابی از وی مطرح میگردد، مشمول هیچگونه ارتقاء شغلی یا افزایش حوق و مزایا نشده است. این طرز فکر نه تنها مقبولیت عمومی ارزیابی را زیر سئوال میبرد، شخص ارزیاب را نیز بعنوان مدیر مستقیم، بیاعتبار مینماید. در مواجهه با اینگونه موارد بهتر است ضمن همدردی گفتههای ارزیابیشونده را تصدیق نموده و بحث را خاتمه دهیم زیرا ادامه بحث فقط منجر به سرخوردگی و ناامیدی و نهایتاً افت عملکرد شخص ارزیابیشونده خواهد شد.
اسلاید ۸ :
معایب ارزیابی توسط همکاران یا همردیفان
▪ رقابت بین همردیفان برای به دست آوردن امتیازات و پاداشها، مانع از ارزیابی درست و بحق توسط همکاران همدرجه میشود.
▪ همردیفان تمایل دارند، همکار خود را در سطحی پایینتر درجهبندی کنند.
▪ همردیفان، تمایلی به ارزیابی همکار خود ندارند.
▪ همردیفان، از آموزش لازم و دانش ضروری برای ارزیابی و درجهبندی رفتار همکاران خود برخوردار نیستند.
اسلاید ۹ :
ارزیابی توسط زیردستان
این نوع ارزیابی در سازمانهای دارای نظام کیفیت فراگیر به کار میرود زیرا آنها همیشه در پی بهبود مستمر هستند. از این منبع برای ارزیابی عملکرد مدیر استفاده میکنند، چون زیردستان، اهرم مناسبی برای ارزیابی مهارت رهبری مدیران سازمان خود هستند (ریموند استون، ۱۹۹۸).
مهمترین مزیت ارزیابی زیردستان، توانایی آنها برای شناخت مهارتهای ایجاد ارتباط توسط سرپرستان، تمایلات عمومی موجود در کارکنان و توان تأمین منابع مورد نیاز است. یکی از معایب این روش، آن است که بسیاری از کارکنان، این نوع ارزیابی را فرصتی برای کسب امتیاز و برخی نیز فرصتی برای جبران بیعدالتیهای گذشته میدانند. در مجموع، اکثر کارکنان ارزیابی از سرپرستان خود را براساس قدرت و اقتدار سازمانی وی انجام میدهند نه کارکرد واقعی او (سید جوادین، ۱۳۸۱، ص۵۳۹).
اسلاید ۱۰ :
کمیته ارزشیابی
برای کاهش برخی پیشداوریها و یک جانبه نگریهای ممکن در ارزشیابی انفرادی، کمیتههای ارزشیابی برای درجهبندی عملکرد افراد تشکیل میشوند. این کمیته، متشکل از مدیران و سرپرستانی است که در مورد کارکنانی که با آنها کار میکنند، نظر میدهند. این روش منبع مناسبی برای ارزیابی کارکنان خواهد بود.
اعضای کمیته، رفتارهای گوناگون فرد را مشاهده و ارزیابی میکنند. از عیبهای این روش، وقتگیر بودن و کاهش نقش سرپرست مستقیم فرد است. کاربرد این روش مستلزم همکاری و ارتباط نزدیک سرپرستانی است که با رفتار کارمند یا کارگر آشنا هستند.