بخشی از پاورپوینت

 

اسلاید 1 :

1- ضرورت تربيت از لحاظ معنوي را بيان کنيد؟ (تربیت)

تربيت، عامل فهم و تنظيم رابطه انسان با خداست و راه و رسـم اين ارتباط را به آدمي مي آموزد. مي دانيم رابطه خدا و انسـان از دو ديد و از دو چهره قابل بررسي است. يکي رابطه خدا با انسان و ديگر رابطـه انسان با خدا.  تربيت، ما را با خدايمان آشنا کرده و پايبنــد فرمان ها و تعاليم الهي مي سازد. ارزش توکل و توسل به او را نشـان داده و ما را به کيفيت عبادت و ارتباط با پروردگار و دعا و مناجـات و استمرار و استعانت از او آگاه مي سازد. تربيت، مي تواند عامل وصول انسان بـه مقام عبد و عبوديت باشد و تجربه هاي روز از خانواده ها و مردم و مبلغان آن را اثبات مي کند.

اسلاید 2 :

2- عوارض فقدان تربيت چيست؟ شرح دهيد. (تربیت)

عدم تربيت و يا سوء تربيت موجد عوارض فردي و اجتماعي بسياري است از جمله: در جنبه فردي فقدان يا سوء تربيت سبــب خمــودي و واماندگي، خامي و خشني، سرکشي و جهل و بي خبري و در نهايــت در حالت حيواني زيستن است.
* در جنبه اجتماعي، سوء تربيت و يا فقدان آن سبب جرم زايي، انحراف، فساد آفريني، نابساماني در روابط اجتماعي بي توجهي به مسؤوليــت و اخلاق و انسانيت است.
* در جنبه اقتصادي عدم تربيت، سبب بيکاري، عدم اتقان در کار، سـوء مصرف و ديگر نابساماني اقتصادي مي شود.
* در جنبه سياسي عدم تربيت، سبب بي توجهي به نظام، عدم حکومت صالح، بي بند و باري در استفاده از آزادي، عدم پاي بندي به مليـت و ... خواهد شد.  

اسلاید 3 :

3- فطرت چيست؟ شرح دهيد. (تربیت)

خدا انسان را آفريد و او را در مسير و در خط هدايت قرار داد. براي وصول او به مراتب رشد و کمال، زمينه ها، امکانات و تجهيزاتـــي در اختيار او نهاد که بخشي از آنها ظاهري و قابل رؤيت هستنــد، مثـل چشم، گوش و بخشي از آنها باطني و مربوط به جنبه هاي دروني انسان است مثل غريزه، وجدان، فطرت.

(فطرت به معني شکافتــن، ابــداع آفرينش ابتدايي و بدون سابقـه است. آن را نيرويي مي شناسند کـــه مرموز و پيچيده واســرار آن ناشناخته است و اين نيــرو سبب مي شود که فعاليت انسان به سويي خاص جهت پيدا کند.)  

اسلاید 4 :

4- غريزه و فطرت چه تفاوت هايي با هم دارند؟ (تربیت)

غريزه، داراي جنبه مادي است و نيروي آن آدمي را به سوي غـذا، آب، انتخاب همسر و ... جهت مي دهد. در حالي که فطرت داراي جنبه غير مادي است و آدمـي را به سوي امور غير مادي مي کشانــد؛ مثل صداقت، امانت دوستي، خير خواهي و ...  

اسلاید 5 :

5- آنها که فطرت آدمي را بي تفاوت مي دانند چه نظري

دارند؟ (تربیت)

آنها معتقدند که فطرت آدمي رنگ ويژه اي ندارد، نه خوب اسـت، نه بد، بعدها در سايه تربيت خوب مي شود يا بد. برخي از اينان چـون « جـان لاک» ذهـن و روان آدمـي را چون لوحي سفيد و نانوشتـــه

مي خوانند. عالِم ديگري مي گويـد: « طبيعت انسـان ظرفي خاکــي، بي شکل و بي رنگ است. هرچه از محيط بگيرد، به همــان رنـگ در مي آيد.»  

اسلاید 6 :

6- نظر اسلام را در مورد فطرت بيان کنيد. (تربیت)

اسلام، در مورد دنياي فطرت آدمي چنين مي گويد: « فطرت و طبيعت آدمي پاک و خوب است و به سوي خير و صلاح گرايش دارد. او از سر ميل و اخلاص، خدا را مي پذيرد و او را آفريدگار آسمان ها و زمين مي شناسد و اين است که نهاد آدمي به سوي خير و فضيلت گرايش دارد.» به گفتــه خواجه نصير الدين طوسي، آدمي را نمي توان به صورت خوب يا بد خواند. زيرا که او موجودي در حال «شدن» است. البته در اثر تربيت فاسد و غلط مي توان او را به سوي شر، جهت داد و بر اثر تربيت خوب به سوي خيـر. در هر دو صورت ، نهاد او بر اساس پاکي و خير است و مي تواند به سـوي آرمان هاي خداپسندانــه بشتابد. از سوي ديگر امکان شــرور شدن در آدمي وجود دارد ولي انسان در سايه خواستن، آگاهي و ايمان مي تواند بر آن غالب شود. آدمي هم مي تواند فرشته باشد و هم حيوان و اين امـــر بستگي به تربيت و ايمان و آگاهي او دارد.  

اسلاید 7 :

7- در مورد تربيت پذيري انسان، کلاً چند نظر وجود دارد؟

 به اختصار بيان کنيد. (تربیت)

گروهي معتقدند، انسان، صد در صد قابل تربيت است و مربي به هر صورتي که بخواهد مي تواند در او تغيير ايجاد کند و او را چــون مومي به دست بگيرد و به هر شکلي که بخواهد، درآورد . ولي ما، در عمل مي بينيم کودکان چنان نيستند که هرچه را بخواهيم بتوانيـم درباره آنها اعمال کنيم. عده اي از علما معتقدند که انسان غير قابل تربيت است زيرا او هم اسير وراثت و هم اسير غرايز است و ايـــن شرايط و عوامل نمي گذارنـد که او از ديگران نفوذ بپذيــرد. به نظر طرفداران عامل محيط و جغرافيا و فرهنگ، شرايط چنان آدمــي را تحت تأثير قرار مي دهد که او قادر به تغيير وضع و سرشت نيست.  

اسلاید 8 :

8- تربيت پذيري انسان از نظر اسلام به چه اموري مشروط و محدود

است؟  شرح دهيد. (تربیت)

- هوش و دانايي خام آدمي، هرچه آدمي باهوش تر باشـد، امکان تربيـت او بيشتر است.
     - سن، به اين معني که هرچه آدمي در سن پايين تري باشد امکان تربيـت او زيادتر است.
    - استعداد و توانايي هاي ذاتي و بالقوه. شما مي دانيد در برخي استعداد ادبـي  بيشتر است و در عده اي استعداد رياضي.
    - رغبت و تمايل آدمي هم در تربيت پذيري او نقش دارد. انساني چيزي را کـه  بخواهد، در آن زمينه موفق است.
    - آمادگي و تجهيزات او، به اين معني که انساني اگر بخواهد ببيند و ياد بگيرد، به چشم نيازمند است و آن کس که بخواهد ماشين نويسي کند دست و انگشتان را لازم دارد.
    - معلم و آموزگار خوب نيز در تربيت آدمي و يا جهت دادن او به سوي تربيت نقش اساسي دارد، گاهــي آموزگار خوب محرک آدمــي به کار و تربيت است و زماني مانع او در اين امر.  
 

اسلاید 9 :

9- جمع بندي ديد اسلام در تربيت پذيري چيست؟ چهار مورد

را بيان کنيد. (تربیت)

- امکان تربيت در دوران کودکــي بيشتر از ديگر دوره هــاي زندگي است.
      - در تربيت پذيري و يادگيري، ظرفيت انسان از همه پديده هـا بيشتر است.
      - برخي از ويژگي ها در محدوده کار تربيت نيست مثل تغييــر رنگ پوست و شرايط ارثي و مادر زادي.
      - اگر تربيت با شرايط فطرت منطبق باشد، نتيجه و محصـول آن زيادتر است.  
.  

اسلاید 10 :

10- وراثت را تعريف کنيد. (عوامل مؤثر در تربيت)

  عبارت است از انتقــال يا سرايت پاره اي از صفـات و خصايص والدين و اجداد به کودک، از طريـق نطفه که بعدها همين نطفــه به انساني تبديل مي شود و بر اين اساس، کودکي که به دنيا مي آيــد، داراي صفات و خصايصــي از پدر و مـادر و اجــداد پدري و نيــز ويژگي هايي از مادر و اجداد مادري است و اين گونه صفات را صفات ارثي مي خوانند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید