بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
سلفىهاى نجد یکدست نیستند، بلکه گروهى "سلفى تبلیغى" هستند که قائل به جهاد و اقدام خشونتآمیز نیستند و گروهى دیگر گام فراتر نهاده، "سلفى جهادى" مىباشند که با تشکیل جنبشهاى مسلحانه زیرزمینى معتقدند، باید دولتها را سرنگون و اسلام اصیل را پیاده کرد.
اسلاید 2 :
به این ترتیب، فرزندان وهاب در ازای اعطای مشروعیت دروغین به حکومت آل سعود، قدرت پنهانی را در دستگاههای قضایی، آموزشی و مذهبی دولت از طریق کسب مناصب کلیدی، همچون وزارت دادگستری و مفتی اعظمی تجربه کردهاند.
پس از آن و در سال 1801، وهابیان جنایتکار، طی اقدامی در حمله به عراق، به شهر مقدس "کربلا" یورش برده و در این بین، طی جنایتی که از خاطره تاریخ محو نخواهد شد، 400 تن از شیعیان را قتل عام کردند.
به عقیده کارشناسان، این یورش وهابی-سعودی به کربلا، یکی از اولین نشانههای اتحاد سیاسی-مذهبی این دو طایفه بود.
همچنین پس از سیطره کامل آلسعود بر "مکه" و "مدینه" در سال 1925، این جنایتکاران به "قبرستان بقیع" یورش برده و دست به هتک حرمتهای متعددی زدند.
اسلاید 3 :
به این ترتیب، از سال 1933 وهابیون توسط آل سعود، از امکانات و همچنین مصونیت گسترده و بی نظیری در دستگاه حاکمیت عربستان بر خوردار شدند.
به عقیده نویسنده Middle East Monitor، زمینه حضور و تحرکات این جریان ضد انسانی در خارج از مرزهای عربستان، زمانی آغاز شد که برخی از جریانات مصری، به دلیل مخالفت با "جمال عبدالناصر"، به عربستان پناه آورده و به سرعت، جذب وهابیت شدند.
همچنین، در پی حوادث خشونتبار سال 1971 در مکه و اشغال حرم توسط وهابیون، آلسعود برای اولینبار از قدرتنماییهای این جریان احساس نگرانی کرده و برای جلوگیری از ادامه این وضعیت، اقدام به تاسیس مدارس دینی در کشورهایی همچون "افغانستان" کردند و بخش قابل توجهی از وهابیون را به خارج از مرزهای عربستان فرستادند و به این ترتیب، به نوعی دست به "صدور بحران" زدند.
چندی پیش روزنامه "الاتحاد"، در مطلبی با عنوان "خطر مدارس دینی در افغانستان و پاکستان"، دست به افشاگریهایی زد که جامعه اسلامی را در حیرت فرو برد.
اسلاید 4 :
"سلفىهای جهادى" با اعلام تشکیل جبهه جهانی اسلام برای جهاد با یهودیان و صلیبیها به رهبری "اسامه بن لادن" سعودی و "ایمن الظواهری" مصری بیش از پیش توجه به گرایشهای مبارزاتی را مورد توجه خود قرار داد.
بیتردید حادثه 11 سپتامبر نقطه عطف در تاریخ تحولات معاصر است. جریان سلفی که بعد از عربستان سعودی در قالب جنگجویان طالبانی ظاهر شد، منافع بسیاری از رژیمهای منطقه را به خطر انداخت.
اسلاید 5 :
قرائت خشن و متحجرانه از سنت نبوی و برداشتهای ظاهری از آیات قرآن، طالبان را بر آن داشت که حتی برای مخالفان فکری و سیاسی خود نیز تعیین تکلیف کند و رسالتی فراتر از قد و اندازه خود در نظر بگیرد. این جریان فکری خود را در محدوده جغرافیایی افغانستان محدود نکرد، بلکه برای خود مسئولیت اشاعه تعالیم اسلام مبتی بر قرائت سلفی به سایر کشورهای منطقه را نیز در نظر گرفت.
اسلاید 6 :
این گروه ضمن اختلاف نظر با سایر گروههای سنی، سرسختانه نسبت به شیعیان کینه میورزد و به همین خاطر به مراتب سیاستی خشن در قبال آنان به کار میبرد.
اسلاید 7 :
حوادث 11 سپتامبر باعث ارتقای جایگاه راهبردی گروههای نظامی و شبه نظامی و محوریت تفکر القاعده شد. چنین پدیدهای از زمان پیدایش عمدتا از سوی تفکر استراتژیک کاخ سفید مورد حمایت قرار گرفت، اما بعدها با توجه به اصطحکاک منافع آنان در منطقه نزاعی عمیق میان آنان درگرفت و در نهایت باعث تهاجم نظامی آمریکا به افغانستان شد.
اسلاید 8 :
مراکز پرورش وهابیت
نمایان شدن جریانات تروریستی و تکفیری در سطح جهان عرب و اسلام، پس از شکلگیری موج بیداری اسلامی در کنار فعالیتهای تفرقهجویانه این گروهها در ضمینه جنایات و کشتارهایی که در حق مردم منطقه انجام میدهند، باعث شده است تا نام این گروهها بیش از پیش در رسانهها و همچنین محافل سیاسی مطرح شود.
اسلاید 9 :
اما آنچه اهمیت دارد این است که تروریستهای موجود و کسانی که در سطح کشورهای عربی و اسلامی، دست به اقداماتی جنایتکارانه میزنند، صرفا مجری و پیادهکننده اوامر و طرحهای مفتیهایی هستند که با فتواهای غیر معمول خود، راه را برای این گونه فجایع میگشایند.
در همین زمینه؛ چندی پیش حضرت "آیتالله سبحانی"، مرجع تقلید شیعی، خبر از برگزاری کنفرانسی در عربستان با محوریت "تکفیر سایر مذاهب اسلامی" داده و گفته بود "طی این کنفرانس، 80 مقاله در موضوع تکفیر نوشته شده است".
ایشان ضمن ابراز نگرانی از روند موجود در مدارس دینی عربستان خاطر نشان کرده بودند "اگر عربستانیها بخواهند ریشه تکفیر را نابود کنند، باید کتابهای درسی خود را بسوزانند".
اما این ابراز نگرانی قابل تامل، تقریبا همزمان شد با اظهارات جالب توجه "وائل عبداللطیف"، وزیر سابق عراقی که هشدار داده بود "در حال حاضر 280 مدرسه دینی در عربستان، در راستای تحریک به قتل شیعیان فعالیت میکنند".
اسلاید 10 :
موضوع زمانی نگرانکننده میشود که رژیم آل سعود، در قبال فعالیت این حجم از مدارس دینی، هیچ موضعی اتخاذ نمیکند.
وی همچنین تاکید کرده بود "در این مدارس، به جوانان القا میشود که کشتن شیعیان واجب است".
گفتنی است؛ این سخنان عبداللطیف، در پی واکنش "نوری المالکی"، نخست وزیر دولت عراق، به اقدامات تروریستی در این کشور بود که گفته بود "این اقدامات تروریستی در عراق، در چارچوب تلاشهای خطرناک یکی از کشورهای عربی همسایه، برای شعلهورتر کردن آتش فتنه مذهبی در منطقه شکل میگیرد".