بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
1- رابطه های دوستانه و خانوادگي
2-شبکه هاي اجتماعي
3- ارتباطات بين بخشي
4- چارچوب هاي رسمي و سازماني
5- ارتباطات اجتماعي – سياسي
6- نرم ها و ارزش هاي اجتماعي
اسلاید 2 :
مفهومی جامعهشناسی است که در تجارت، اقتصاد، علوم انسانی و بهداشت عمومی جهت اشاره به ارتباطات درون و مابین گروهی از آن استفاده می شود.
به عنوان نوعی (علاج همه مشکلات) جامعه مدرن تلقی شده است.
ایده اصلی این است که شبکههای اجتماعی دارای ارزش هستند. همانطور که پیچ گوشتی (سرمایه فیزیکی) یا تحصیلات دانشگاهی (سرمایه انسانی) هم به صورت فردی و هم جمعی میتوانند موجب افزایش بهره وری شوند، ارتباطات اجتماعی هم بر بهره وری افراد و گروهها تأثیر میگذارند.
اسلاید 3 :
- درک ازسرمايه درچهار دهه اخير دچارتحولات زيادي شده است.
- مفهوم سرمايه اجتماعي که اخيرا وارد ادبيات علوم مختلف شده, معاني متفاوت و کارهاي مختلف آن دامنه کاربرد اين مفهوم را بسيار زياد نموده است. این مفهوم داراي شکل استعاره اي است و از عينيت کمتري برخوردار است.
- سرمايه اجتماعي در پاره اي از موارد اشاره به سرمايه فردي می کند که درشبکه هاي اجتماعي گسترش می يابد و باعث ايجاد منابع قابل دسترس فردي مي شود.
اسلاید 4 :
- درعین تهاجمات فرهنگي,مردم ميل به رفتن به جاهاي ديگررادارند؟چطوردولت کوچک و موثرشود؟ بازوان حکمراني خوب چون بخش خصوصي موثر ونهادهاي غير دولتي چگونه نقش ايفا کنند؟
- مشارکت فعال در مديريت ايران ديجيتال: چالش فعال ايراني در ماجراي خليج فارس چگونه شکل گرفت؟
- پياده سازي عدالت اجتماعي: امکانات جامعه چگونه توزيع گردد؟ چگونه بوذرجهرهاي حکيم در جامعه شکل گيرند؟
- اشتغال: براي ايجادسالي1ميليون شغل چقدرسرمايه و کجا صرف کنيم؟
اسلاید 5 :
- جهاني شدن: صدور ارزش های حاصل از پیشرفت ها با ورود به سازمان تجارت جهاني
- جامعه اطلاعاتي:ايران چگونه مديريت شود تا وارد فضاي سايبرنتيک گردد؟
- اقتصاد دانايي محور: وکيل،ناظرپنهان، نمايشگر، مدرس، رقيب، جاسوس.
- کيفيت زندگي: تمايل به طلب بهتر کردن
- استفاده کارآ از منابع: تشديد بهره گيري از منابع، تعليم و تربيت،بازسازي ساختارسرمايه،بازسازي اقتصادي،تغيير فني.
اسلاید 6 :
- در دو دهه اخير مفهوم سرمايه اجتماعي در زمينهها و اشكال گوناگون به عنوان يكي از كانونيترين مفاهيم، ظهور و بروز يافته است، هر چند شور و شوق زيادي در بين صاحبنظران و پژوهشگران مشابه چارچوب مفهومي و ابزار تحليلي ايجاد كرد. ليكن نگرشها، ديدگاهها و انتظارات گوناگوني را نيز دامن زده است. افزايش حجم قابل توجه پژوهشها در اين حوزه بيانگر اهميت و جايگاه سرمايه اجتماعي در سپهرهاي متفاوت اجتماعي است.
- به طور كلي ميزان سرمايه اجتماعي در هر گروه يا جامعهاي نشان دهنده ميزان اعتماد افراد به يكديگر است. همچنين وجود ميزان قابل قبولي از سرمايهاجتماعي موجب تسهيل كنشهاي اجتماعي ميشود، به طوري كه در مواقع بحراني ميتوان براي حل مشكلات از سرمايهاجتماعي به عنوان اصليترين منبع حل مشكلات و اصلاح فرآيندهاي موجود سود برد.
- از اينرو شناسايي عوامل موثر در تقويت يا تضعيف سرمايه اجتماعي اهميت بسزايي دارد.
اسلاید 7 :
- دربرگيرنده مفاهيمي همچون اعتماد، همكاري و همياري ميان اعضاي يك گروه يا يك جامعه است كه نظام هدفمندي را شكل ميدهند و آنها را در جهت دستيابي به هدفهاي ارزشمند هدايت ميكند.
- از اينرو شناخت عوامل موثر در تقويت يا تضعيف سرمايه اجتماعي ميتواند در گسترش ابعاد سرمايه اجتماعي كمك كرده و موجب افزايش عملكرد اجتماعي و اقتصادي افراد در جوامع شود. بستر مناسبي براي بهرهوري سرمايه انساني و فيزيكي و راهي براي نيل به موفقيت قلمداد ميشود. مديران و كساني كه بتوانند در سازمان، سرمايهاجتماعي ايجاد كنند، راه كاميابي شغلي و سازماني خود را هموار ميسازند.
اسلاید 8 :
- امروزه سرمايه اجتماعي نقشي بسيار مهمتر از سرمايه فيزيكي و انساني در جوامع ايفا ميكند و شبكههاي روابط جمعي و گروهي انسجام بخش ميان انسانها و سازمانهاست.
- از اينرو در غياب سرمايه اجتماعي، ساير سرمايهها اثربخشي خود را از دست ميدهند و بدون سرمايه اجتماعي پيمودن راههاي توسعه و تكامل فرهنگي و اقتصادي ناهموار و دشوار ميشود.
اسلاید 9 :
- نتايج پژوهش هاي انجام شده در ايران:علي رغم نگاه هاي متفاوت به مقوله سرمايه اجتماعي، جلب مشارکت عمومي و ارتقاي عملکرد واحد هاي جمعي، تامين سلامت و رفاه انساني در کنار کاهش آسيب هاي اجتماعي حاصله از شبکه هاي اجتماعی ,از جمله اهداف و نتايج مطلوب به کارگيري سرمايه اجتماعي است .
- بورديو: منبعي که باعث تسريع در دسترسي به خدمات گروهي است.
اسلاید 10 :
- کلمن: خصلتي از ساختار اجتماعي که کنشگران را براي دستيابي به مقاصدآنان تسهيل مي نمايد.
- پوتنام: اعتماد،هنجارها و شبکه هايي که زمينه ساز ايجاد همکاري و نزديکي مي گردد.
- فوکويوما: اشتراک اعضاي گروه در هنجارهاي غيررسمي براي ايجاد تعاون.
- مک ايوين: هنجارهايي که باعث مي شود بخشي نسبت به بخشي ديگر تسلط پيدا نمايد.
- اينگرام و رابرتز: روابط مبتني بر اعتماد که زمينه ساز پياده سازي اهداف گروه در جامعه مي گردد.