بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
رفتار افراد عمدتاً بر اساس ادراکشان از واقعيت شكل مي گيرد؛ نه الزاماً بر اساس خود واقعيت؛
ادراك انسان از واقعيت ها داراي محدوديت هاي فراواني مي باشد.؛
ممکن است برخي از پيش فرضها و قضاوت هاي مديران و کارکنان بر اساس ادراكاتي باشند كه الزاماً صحيح نباشند.
نکته مهم اينست که برخي از قضاوتهاي سريع ما ممکن است صحيح باشند، اما لازم است هميشه احتمال دهيم که برخي از اين قضاوتها بر اساس خطاهاي ادراکي به صورت اشتباه شکل گرفته و در تعاملات ما نتايج منفي داشته باشند.
باورهاي ذهني و رفتارهاي انسانها داراي وابستگي زيادي به يكديگر مي باشد.
اسلاید 2 :
درباره خود؛
درباره ديگران؛
درباره وقايع و پديده هاي محيطي.
اسلاید 3 :
پيش گويي کامبخش (self-fulfilling prophecy)
قالبي انديشيدن (Stereotyping)
اثر هاله اي (Halo effect)
اثر تقابل(Contrast effect)
باور درباره ثبات و يا امكان تغيير توانايي هاي ديگران
(Entity and incremental theorists)
خطاي بنيادين اسناد
(Fundamental attribution error)
اسلاید 4 :
تحقق پيش فرضهاي ذهني درباره افراد در واقعيت. مثال:
اسلاید 5 :
هنگامي که ما کسي را بر اساس ادراک مان در باره ويژگي هاي گروهي که آن فرد به آن تعلق دارد، قضاوت کنيم قالبي انديشيدن را در رابطه با او به کار مي بريم.
قالبي انديشيدن مي تواند هم نتايج مثبت و هم نتايج منفي داشته باشد.
قالبي انديشيدن نتيجه تمايل ذاتي ذهن به دسته بندي/طبقه بندي اطلاعات پيراموني براي تسهيل پردازش آنها در حافظه کوتاه مدت و نهايتا ذخيره سازي در حافظه بلندمدت مي باشد.
اسلاید 6 :
به عنوان مثال قالبي انديشيدن از پيش فرضهاي عمومي زير (که درستي خود اينها هم مي تواند زير سؤال باشد):
“کارشناسان توليد نرم افزار علاقه بيشتري به کارهاي فردي در مقايسه با کارهاي تيمي دارند.”
“کارشناسان توليد نرم افزار علاقه اي براي ارتباط مستقيم با مشتريان ندارند. ”
“کارشناسان پشتيباني در مقايسه با ساير کارشناسان گروه با کسب و کار شرکت آشنايي بيشتري دارند.”
“خانمها توان مديريتي کمتري از آقايان دارند.”
اسلاید 7 :
استنباط کلي درباره يک فرد بر اساس تنها يک ويژگي مشخص وي، مانند هوش بالا، اجتماعي بودن، و يا ظاهر پسنديده را اثرهاله اي گويند.
ذهن انسان تمايل به ايجاد سازگاري بين ادراکات گوناگون از يک پديده دارد.
هنگاميکه يک جنبه فردي براي ما داراي اهميت کليدي باشد، ارزيابي ما از آن موضوع تاثير زيادي بر ارزيابي ما درباره ساير جنبه هاي فرد مي گذارد.
خود آگاهي درباره تاثير پيش فرضها و اتکا بر اطلاعات واقعي براي بررسي پيش فرضها از راه حلهاي اساسي هستند.
اسلاید 8 :
کسي که داوطلب شغلي در قسمت خاصي از شرکت باشد، و از نظر لباسي که بر تن دارد بسيار مرتب باشد. ممكن است مصاحبه کننده تصوير نادرستي از وي در ذهن خود ايجاد کرده و بر همان اساس در باره توانائيها و مسئوليت پذيري وي نيز قضاوتي مثبت کند، در حاليکه امکان دارد چنين فردي از نظر مسئوليت پذيري و شايستگي هاي فردي در حد بالايي نباشد.
چون فرد در جلسات حضوري فعال داشته و نظرات خوبي ابراز مي کند، برداشت شود که وي مسئوليت پذير و از نظر مهارتهاي اجتماعي نيز قوي بوده و مي تواند در آينده کانديداي خوبي براي مديريت واحد خود باشد.
فردي که در ارتباطات اجتماعي خود با ما با گرمي برخورد نمي کند، اين قضاوت را درباره وي داشته باشيم که در روابط انساني خود قوي نيست و نمي تواند از جنبه هاي مختلف در مديريت ديگران موفق باشد.
اسلاید 9 :
متاثر شدن ارزيابي ما از ويژگي هاي يک فرد، از طريق مقايسه با افراد ديگري که اخيراً توسط ما ارزيابي شده و آنها بسيار بالاتر يا پايين تر از نظر همين ويژگيها ارزيابي شده اند.
ذهن انسان به گونه اي است که در زمان وجود تقابل بين ادراکات، يکي را بالاتر و يکي را کمتر از حد واقعي آنها ارزيابي مي کند.
اسلاید 10 :
تصويري ازچگونگي عملکرد اثرتقابل در يک موقعيت مصاحبه هنگاميکه مصاحبه کننده تعداد زيادي از فرمهاي استخدامي را در اختياردارد. فرد مصاحبه شونده در سطحي متوسط مي تواند به عنوان بيشترين مطلوبيت در ارزيابي در نظر گرفته شود اگر با فردي که بسيار ضعيف است مقايسه شود، و همين فرد مي تواند به عنوان کمترين مطلوبيت در ارزيابي پذيرفته شود اگر با فردي که بسيار قوي است مقايسه شود.
زماني که مسئوليت پذيري فردي را در يک جلسه بر اساس حضور نسبتا فعالش را با مسئوليت پذيري فرد مشابه ديگري که درست در جلسه قبل کاملا فاقد مشارکت بوده است مقايسه کنيم.