بخشی از مقاله

چکیده:

در جهان امروز که پر از تغییرات و دگرگونی هاست، نیازهای مصرف کنندگان به طور ثابت در حال تغییر است. عنصر نهایی و ضروری هم در تولید و هم در مصرف، انسان است. عنصری پیچیده با نیازهای متونع و متغیر که دائما در حال تغییرند. در این باره نیز رفتاری متفاوت را نشان می دهد. در این حال به کمک این علم می توان از طریق بازنگری رفتار مصرف کننده، عوامل زیر بنایی مؤثر بر نگرشها و باورهای آن در برگزیدن نشان - مارک - کالا مورد بررسی قرارداد و همچنین به عوامل فرهنگی- اجتماعی اثر بخش بر فرایند تصمیم گیری مصرف کننده پرداخت. افزایش دانش درباره رفتار مصرف کننده کمک می کند که تفاوت در رفتار مشتریان را از روی ابعاد روانشناختی توضیح دهیم. این مقاله تعدادی از مطالعات دربارهی این موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.

کلید واژگان:

ابعاد روانشناختی، رفتار مصرف کننده، ادراک

.1 مقدمه

در جهان امروز که پر از تغییرات و دگرگونی هاست، نیازهای مصرف کنندگان به طور ثابت در حال تغییر است. عنصر نهایی و ضروری هم در تولید و هم در مصرف، انسان است. عنصری پیچیده با نیازهای متونع و متغیر که دائما در حال تغییرند. در این باره نیز رفتاری متفاوت را نشان می دهد.

مازلو5 استدلال می کند که مردم بعد از تحقق نیازهای اساسی خود مانند نیاز به ، غذا و خواب می تواند شروع به تحقیق نیازهای بالاتر کند. رفتار مصرف کننده نسبت به انتخاب خرید و مصرف کالاها و خدمات به رضایت از خواسته های خود اشاره دارد.در مراحل مختلف درگیری در رفتار مصرف کننده وجود دارد. در ابتدا مصرف کننده تلاش می کند برای پیدا کردن و مصرف آنچه که می خواهد . پس از آن ، آن دسته را انتخاب می کند که کاربرد بیشتری دارد. پس از انتخاب کالا مصرف کننده یک برآورد از پولی که در دسترس است. خرج می کند انجام می دهد. در نهایت مصرف کننده طول می کشد. تا تجربه تحلیلی از قیمت کالاها کند و برای مصرف تصمیم بگیرد. در همین حال عوامل موثر دیگر بر خرید مصرف کننده از قبیل اجتماعی ، فرهنگی ، شخصی و روانی وجود دارد. دریافت انگیزه ، یادگیری ، باورها و نگرش عوامل مهم روانی موثر بر رفتار خرید مصرف کننده می باشد.

روانشناسی مصرف کننده یکی از گرایشهای پرطرفدار روانشناسی در سالیان اخیر به شمار می آید که بیش از هر چیز، در جست و جوی شناخت و تحلیل رفتارهای مرتبط با مصرف است. از مهمترین زمینه های مطالعاتی این علم ،بررسی موضوع هایی چون توقعات، سلیقه ها و خواسته های مصرف کننده - مشتریان - است. در این حال به کمک این علم می توان از طریق بازنگری رفتار مصرف کننده، عوامل زیر بنایی مؤثر بر نگرشها و باورهای آن در برگزیدن نشان - مارک - کالا مورد بررسی قرارداد و همچنین به عوامل فرهنگی- اجتماعی اثر بخش بر فرایند تصمیم گیری مصرف کننده پرداخت.

.2 مبانی و چارچوب نظری تحقیق

رفتار مصرفکننده علم مطالعه افراد، گروهها و سازمانها و فرایندی است که آنها طی میکنند تا یک محصول، سرویس، تجربه و یا ایده را انتخاب، حصول اطمینان و استفاده کنند و در نهایت دور بریزند تا نیازهایشان برطرف شود و همچنین مطالعه اثری که این فرایند بر روی مشتری و جامعه میگذارد. این علم مواردی همچون روانشناسی، جامعهشناسی، انسانشناسی اجتماعی، بازاریابی و اقتصاد را در هم میآمیزد. این علم در تلاش است تا فرایند تصمیم گیری خریداران را چه به شکل یک به یک و چه گروهی درک کند، مواردی همچون چگونگی اثر احساسات برای رفتارهای خرید. این علم ویژگیهای مشتری از قبیل ویژگیهای جمعیت شناختی و معیارهای رفتاری را مطالعه میکند تا خواسته مردم را بفهمد. این علم همچنین تلاش میکند تا اثر گروههای همچون خانواده، دوستان، ورزشکاران، گروههای مرجع و کل جامعه را بر روی خریدار ارزیابی کند.

رفتار مصرف کننده 6

تصور عمومی بر این است که رفتار مصرف کننده، چگونگی خرید کالاها و خدمات توسط افراد می باشد، اما در واقع رفتار مصرف کننده چیزی بیشتر از خرید کالاها و خدمات توسط افراد است .رفتار مصرف کننده را به طور کلی چنین تعریف می نمایند تصمیم نهایی مصرف کننده با توجه به اکتساب، مصرف و خلاص شدن از کالاها، خدمات، زمان و نظرات بخشهای مختلف تصمیم گیری در یک دوره زمانی می باشد. دانش رفتار مصرف کننده می تواند به منظور افزایش توانایی ما به مصرف خردمندانه استفاده شود.

عقاید و باورها

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید