بخشی از مقاله
-1 مقدمه
سازمان سیستمی اجتماعی است که حیات و پایداری آن وابسته به وجود پیوندی قوی میان اجزاء و عناصر تشکیل دهنده آن است. افراد در سازمان عدالت را از برخوردی که در روابط متقابل شخصی با آنها می شود استنباط می کنند. بی عدالتی اثرات مخربی بر روحیه کار جمعی دارد. زیرا اهتمام نیروی انسانی و انگیزش کارکنان را تحت الشعاع خود قرار می دهد
اعتماد، تصمیم به اطمینان به دیگری است، با این انتظار که او بر اساس یک توافق مشترک، عمل خواهد کرد. کارن یوان - 2009 - 1 معتقد است اعتماد به عنوان یکی از عوامل ضروری و سازنده برای ارتقاء کارایی سازمانی و یک مزیت رقابتی برای سازمان ها معرفی می شود. اعتماد کارکنان در یک سازمان می تواند نقش کلیدی در نتایجی از جمله رضایت شغلی، کاهش قصد ترک سازمان و غیره دارد و حتی باعث عملکرد بالای سازمانی می شود. اعتماد یکی از سرمایه های اجتماعی است که وحدت را در سازمان ها ایجاد و حفظ نموده، اعتماد کارکنان را به نهادها و سازمان هایی که در آن کار می کنند پیوند می دهد
اعتماد سازمانی بیشتر به انتظارات مثبت اشخاص و توقعاتی که اعضای سازمان درباره صلاحیت، قابلیت اطمینان و خیرخواهی دارند و نیز اعتماد موسسه ای بین سازمان و افراد اطلاق می شود
عملکرد شغلی، به عنوان ارزش مورد انتظار سازمان ها از رویدادهای رفتاری مجزا که افراد طی یک دوره زمانی مشخص انجام می دهند تعریف می شود. عملکرد شغلی را به عنوان یک سازه چند بعدی که نشان دهنده چگونگی عملکرد کارکنان در شغل، میزان ابتکار عمل و تدابیر حل مسئله آنها و روش های استفاده از منابع موجود خود و همچنین استفاده از وقت و انرژی در انجام وظایف شغلی می باشد، تعریف می کنند.
-2 روش شناسی
روش تحقیق، از نوع توصیفی- همبستگی بود که به شکل میدانی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق، تمامی دبیران تربیت بدنی شهر شیراز 546 - نفر - تشکیل می دهند که 225 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند.
ابزار گردآوری داده ها شامل پر سش نامه های م شخ صات و اطلاعات فردی - محقق ساخته - ، پر سش نامه اعتماد سازمانی" الونن و همکاران" و پرسش نامه عملکرد شغلی "پاترسون" بود.
در این تحقیق از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیات تحقیق، روش معادلات ساختاری و آزمون تی نمونه مستقل با کمک نرم افزارهای spss و PLS استفاده می شود.
-3 یافته ها
شکل شماره :1 نمودار ضرایب مسیر مدل فرضیههای پژوهش
در شکل یک مدل پژوهش در دو حالت تخمین ضرایب استاندارد و آماره تی ارائهشده است. که در آن:
:A اعتماد سازمانی، :E عدالت سازمانی، :N انگیزش شغلی، :M عملکرد شغلی
:A1 اعتماد جانبی، :A2 اعتماد عمودی، :A3 اعتماد نهادی.
:E1 عدالت توزیعی، :E2 عدالت رویهای، :E3 عدالت مراودهای.
:N1 تنوع مهارت، :N2 هویت وظیفه، :N3 اهمیت وظیفه، :N4 استقلال، :N5 بازخورد.
:M1 تا :M15 گویههای عملکرد شغلی.
جدول:1 ضرایب تخمین برآورد شده مولفه های پژوهش و سطح معناداری آنها
بررسی فرضیه تحقیق: اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر شیراز تأثیر معنیداری دارد.
در این فر ضیه با توجه به شکل شماره 1-4، ضریب م سیر اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر شیراز برابر با 0/01 میباشد که با توجه به مقدار آماره تی - t - برابر با 0/06 است بنابراین یتوان نتیجه گرفت
که این ضریب م سیر در سطح خطای 0/05 معنادار نی ست و وجود تأثیر معنادار اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر شیراز تائید نمیشود و میتوان گفت اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر شیراز نقش معناداری وجود ندارد.
-4 بحث و نتیجه گیری فرضیه تحقیق به بررسی تاثیر اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی دبیران تربیت بدنی شهر شیراز پرداخته است. نتایج حاصل نشان داد که اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی در دبیران تربیت بدنی شهر شیراز تاثیر معناداری ندارد. یافته های این تحقیق با یافته های دانایی فر و همکاران - 1395 - مطابقت ندارد.
رتمن و همکاران - 2002 - ، عملکرد شغلی را مجموعه ای از الگوهای رفتاری و عملکردی شامل دانش، مهارت ها، شایستگی مدیریت، وجدان و توانایی های ادراکی در محیط شغلی تعریف می کند.
درک اعتماد سازمانی از سوی کارکنان سازمان می تواند موجبات بهره روی بهتر فردی و سازمانی از جمله عملکرد شغلی را فراهم آورد. دبیران آموزش و پرورش به ویژه دبیران تربیت بدنی اگر از وضعیت مناسب درک اعتماد سازمانی برخوردار باشند نتیجتا عملکرد سازمانی بهتری نیز خواهند داشت ولی نتیجه بدست آمده از این تحقیق این موضوع را تایید نمی کند و این می تواند دلیلی بر درک متفاوت افراد از سوالات پرسش نامه باشد.
-5 نتیجه گیری
نتایج نشان داد که اعتماد سازمانی بر عملکرد شغلی در دبیران تربیت بدنی، تأثیر معناداری وجود ندارد.