بخشی از مقاله
چکیده:
همواره تقابلی بین دو دین بزرگ مسیحیت و اسلام وجود داشته است، چنانکه مبلغان مسیحی کوشیدهاند که دین خود را دین محبت و صلح معرفی نموده و در مقابل، اسلام را دین خشونت و جنگ نشان دهند. امروز نیز مبلغان مسیحی دولتهای غربی و رسانههایشان در لباس مستشرق، تاجر، استاد و... جهت مخدوشکردن چهره اسلام و جذب مسلمانها به مسیحیت، آموزههای دینی خود راتماماً صلح و محبت دانسته و در مقابل اسلام را خشن و زشت نشان میدهند. این مقاله نظری، با روش کتابخانهای، چگونگی مسئله خشونت در دین مسیحیت را راستیآزمایی نموده است و پس از جستجوی اجمالی در منابع اصلی مسیحیت، نشان میدهد که نمونههای زیادی از خشونت-های ناعادلانه در آن وجود دارد؛ از این رو اگر متن کتاب مقدس امروزی - تحریف شده - را حجت در نظر بگیریم، فارغ از تفسیرهای بعید، به نظر میرسداین ادعا که مسیحیت تماماً دین صلح و عاری از خشونت است، ابطال میشود.
واژگان کلیدی :خشونت،نسل کُشی، محبت، کتاب مقدس، مسیحیت، اسلام.
تقابل میان غرب و شرق به اوج خود رسیده است، غرب مادی با تمام مظاهر دنیایی خود در مقابل حقیقت زیبا و تابناک اسلام ناب، احساس خطر کرده و حیات ضد الهی و ضد انسانیش را در معرض هلاکت میبیند؛ لذا با تمام ابزارهای ممکن و پیچیدهترین شگردها در صدد مقابله با این هجمه نورانی است. آنها حتی از دین و معنویت نیز به عنوان ابزاری در مقابل حقیقت دین استفاده نموده و با تبلیغ و ترویج نوعی از دین با صورتهای متفاوت، در پی رسیدن به اهداف استعماری و منافع مادی هستند. یکی از روشهای مقابله غرب با اسلام، نشان دادن چهرهای خشن و جنگطلب از حقیقت اسلام و مسلمانان و در عوض دعوت جهانیان به مسیحیت صلح و صمیمیت و خالی از خشونت است.
حال باید دید تعریفی که غرب از مسیحیت در مقابل اسلام دارد تا چه اندازه با واقعیت مطابقت داشته و آیا واقعاً مسیحیت، عاری از تعالیم خشونتآمیز است و آیا چنان مملو از محبت و صمیمیت است که میتواند بهترین انتخاب بشر از میان ادیان بوده و بر اسلام ترجیح داده شود یا اینکه ادعایی کذب و پوشالی است.3روشن شدن این موضوع که خشونت در مسیحیت چگونه و تا چه میزانی است، میتواند واقعیت دین مسیحیت را بخوبی نشان داده و دید روشنتری از اسلام را به همگان بدهد تا در موضع مقایسه، انتخاب و تصمیم گیری مرتکب اشتباه نشوند و راه هدایت واقعی را بدرستی برگزینند و در ضمن، منویات پلیدِ دستهای پنهان در پشت پرده ی اسلام ستیزی و اسلام هراسی را دریابند.
ما نیز در این مقاله در مقام دفاع و حقیقت یابی کوشیدهایم با مراجعه به برخی منابع اصلی مسیحیت، خشونت در مسیحیت را صرف نظر از واقعیتهای وحشتناک جهان کنونی جستجو کرده و با بررسی متن کتاب مقدس نمونههای صریحی از خشونت را بیابیم و ضمن بیان و توصیف مختصر آنها،ادعای مسیحیت بدون خشونت را ابطال کنیم و نشان دهیم که دین صلح واقعی، همان اسلام ناب محمدی است تا بشر در مقام قضاوت و انتخاب، ره به خطا نپوید .از محبّت و دوستی سخنها میگویند و در عمل نیز با ساختن بیمارستان و رسیدگی به بیماران خاص و کمک به ورشکستگان مالی و اظهار محبّت به آنها و اموری مانند آن سعی در جذب افراد به سوی مسیحیّت دارند. ولکن بر اهلقّتد پوشیده نیست که اینگونه سخنان جذّاب و اعمال انسان دوستانه نمیتواند دلیل حقّانیّت یک مذهب یا فرقه باشد چراکه این قبیل سخنان و اعمال، در این دنیای پهناور از انسانهای زیادی مشاهده میشود که هرکدام عقاید خاص خود را دارند . مانند بودائی ، هندو، کمونیست، یهودی، زرتشتی، مسیحی، مسلمان و فرقههای دیگری که هستند و در تمام این
فرقهها و مذاهب انسانهای بامحبّت و نیکوکار وجود دارد.
مضافاًبه اینکه محبّت با زیباترین شکل آن در قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام بیان شده و در سیره عملی پیامبر اکرم و ائمّه معصوم شاهد زیباترین جلوههای آن میباشیم که در هیچ یک از مذاهب موجود دنیا به این شکل یافت نمیشود . و اثبات این مطلب کتابهای متعدّدی را میطلبد کهدستیابی به آنها در این زمان بر اهل تحقیق دشوار نیست .به عنوان مثال در روایات متعددی از اهل البیت علیهم السلام آمدهاست که دین فقط محبّت ودوست داشتن بخاطرخداوند است - قال الصادق علیه السلام : ما الدین إلاّ الحبّ فی اللّه - یا - قال رسول االله ِی نَفْسُ مُحَمﱠدٍصلیاالله علیهبِیَدِهِوآلهو سلّم:لَاتَدْخُلُونَ. الْجَنﱠهَ حَتﱠی تُؤْمِنُوا وَ تُؤْمِنُوالَنْ حَتﱠی تَحَابﱡوا. شهید ثانی، زین الدین بن علی، منیه المرید - قم، چاپ: اول، 1409ق - . نمونه دیگر آن را در جنگهای صدر اسلام مشاهده میکنیم با این توضیح که :
پیامبر اکرم - ص - پس از سهالدوری از شهر مکّه و دشمنی مردم مکّه با ایشان و سایر مسلمانان که باعث جنگهای متعدّد و اذیت و شکنجه مسلمانان گردیدند،با نهایت اقتدار وارد شهر مکّه شدند و شهر مقدّس مکّه را بدون جنگ و خونریزی فتح کردندولی، به مردم مکّه که مشرک و بتپرست ودشمن رسول اکرم و مسلمانان بودند امان دادند.