بخشی از مقاله

چکیده

اولین سوالی که در ذهن هر فردی شکل می گیرد این است که خیانت چیست؟ چگونه شکل می گیرد؟ دلیل اصلی فرد از خیانت چه بوده؟ عوامل زمینه ساز و بروز آن چیست؟ این سوال ها و تعداد زیادی سوالات دیگر ذهن افراد زیادی از جمله روانشناسان، محققان و کسانی که مورد بی مهری و خیانت واقع شدند را درگیر کرده است. این نکته قابل ذکر است که موضوع خیانت درچند سال اخیر رو به فزونی گراییده است. در مقاله حاضر به روش مروری سعی شده به این سوالات پاسخ داده شود.

واژگان کلیدی: خیانت، زندگی زناشویی
 
تفاوت میان بی وفایی و خیانت

-1 بی وفایی مرحله ای خفیف تر از خیانت است.

اگر چه بی وفایی و خیانت در یک راستا قرار دارند اما بی وفایی در واقع مقدمه و شروعی برای خیانت به همسر خواهد بود به عبارتی خیانت از بی وفایی و ایجاد ارتباط عاطفی شروع و در نهایت به خیانت منجر خواهد شد. در هر حال خیانت با توجه به این امر که از آسیب به مراتب بیشتری در مقایسه با بی وفایی برخوردار می باشد مرحله ای سطحی تر و خفیف تر از خیانت است.

-2 دست کشیدن و کنار گذاشتن بی وفایی در مقایسه با خیانت آسان تر است.

طرفین درگیر در بی وفایی یعنی هم فردی که با میل و انگیزه قبلی وارد چنین جریانی می گردد و هم فردی که بدون نیت و انگیزه مورد تقاضا برای بی وفایی قرار گرفته پس از انجام بی وفایی به وضعیت و شرایطی ویژه و بیدار شدنی می رسد که لازم می شود از این کار دست بکشند. البته فردی که اقدام کننده و با انگیزه قبلی وارد چنین وضعیتی شده برایش دست کشیدن و کنار گذاشتن، دشوارتر خواهد بود تا فردی که انگیزه اولیه برای شروع را نداشته است. هم چنین اقدام برای کناره گیری از بی وفایی با توجه به اینکه در مرحله شروع قرار دارد در مقایسه با کناره گیری در مرحله خیانت به مراتب آسان تر است.

البته دست کشیدن از بی وفایی و خیانت امری است که احتمال دارد در هر مرحله ایجاد شود زیرا اغلب افراد در هر مرحله بی وفایی و یا خیانت به نوعی آگاه شده و تصمیم میگیرند که فبل از این که دئیر شود و همسر و سایرین از موضوع با خبر شوند از آن کناره گیری نمایند. هم چنین ترک بی وفایی و خیانت به همسر نیز مانند ترک بعضی از عادت ها احتمال عود و بازگشت نیز دارد. در هر حال کناره گیری در مرحله بی وفایی آسان تر از خیانت است. زیرا ملاحظه شده که حتی مدتی پس از ترک شخص دوباره با فرد موردنظر ارتباط برقرار نموده که این حالت در مرحله خیانت به مراتب بیشتر است.

-3  بی وفایی آسیب و عوارض به مراتب کمتری را در مقایسه با خیانت به همراه دارد.

آسیبی که از لحاظ روانی در مورد همسری که مورد بی وفایی قرار گرفته خیلی از خیانت است در صورتی که شریک زندگی متوجه شود که رابطه طرف مقابل فقط در حد دوستی و آشنایی بوده تا اینکه وضعیت موجود به روابط جنسی کشیده است خیلی می تواند متفاوت باشد و آسیب کمتری را در مقایسه با خیانت به همراه خواهد داشت.

-4  بخشش بی وفایی از سوی همسر در مقایسه با خیانت به مراتب آسان تر است.

ماهیت بی وفایی و خیانت به نحوی است که خاصیت تکرار پذیری دارد و همسر درگیر در یک رابطه توام با بی وفایی یا خیانت نمی تواند به یکی دوبار انجام دادن آن اکتفا نماید بلکه چنین عمل و رفتاری تکرار شده و بارها به طور پیایی به اجرا در می آید و در نهایت همسر از آن آگاه می شود. چنین اطلاع یافتنی توام با ناراحتی ها کشمکش ها و ناملایماتی خواهد بود. البته در اوایل درگیری میان همسران شدید بوده، اما پس از مدتی طرفین آرام تر شده و به خاطر رعایت بعضی امور و مصلحت هایی ترجیح می دهند که با یکدیگر به مصالحه برسند که در چنین مرحله ای ویژگی ها و شرایط بی وفایی و خیانت قرار گرفته اند، به شرایطی می رسند که سعی می کنند همسر خطاکار خود را ببخشند تا بتوانندزندگی عادی و متفاوتشان را ادامه دهند. در چنین وضعیت و مرحله ای همسری که مورد بی وفایی قرار گرفته راحتر می تواند همسر خود را ببخشد تا شرایطی که خیانت در میان باشد.

پدیده ای به نام جریان

-1  جریان چیست؟

جریان، فعالیت، عملکرد، رفتار و یا مجموعه ای از فعالیت ها و عملکرد ها و رفتارها را در زمینه های مختلف ارتباطی- فردی- خانوادگی- شغلی-اجتماعی- سیاسی و غیره را شامل می شود. بنابراین مجموعه ای از رفتارهای فردی و یا جمعی را پوشش می دهد که به ظاهر عادی و طبیغی به نظر می رسد اما عمدهترین ویژگی آن این است که شخص پس از ورود به آن دیگر اراده چندانی از خود نخواهد داشت وجریان موجود فرد وارد شونده را با خود خواهد برد.

-2  ورود به جریان آسان است.

از دیگر ویژگی های بارز جریان این مطلب است که ورود و یا اقدام به آن چندان پیچیده و دشوار نیست و افراد به راحتی به آن وارد و درگیر می شوند. به عنوان مثال موضوع بی وفایی و خیانت به همسر در واقع ارتباط عاطفی و یا جنسی با فردی از جنس ممخالف خارج از چارچوب خانواده برقرار کردن، کار چندان دشواری نیست و تقریبا هر فردی چنانچه اراده و تلاش لازم را انجام دهد می تواند خود را درگیر آن نماید.

-3  خارج شدن از جریان کار چندان ساده و راحتی نیست.

یکی از عمده ترین ویژگی هایی کهجریان دارد و بیشترین عامل آسیب زننده و مشکل آفرین آن از همین مطلب منشات م یگیرد که موضوع دشواری و در مواردی سخت و طاقت فرسا بودن خروج از یک جریان است.

-4  جریان و عوامل حاکم بر آن، پس از مدتی بر مشخص وارد شونده غلبه خواهد کرد.

جریان دارای عواملی بسیار قوی و قدرتمند است و پس از مدتی بر شخص تسلط پیدا می کند. بسیاری از افراد چنانچه از این مطلب پیش از درگیر شدنشان مطلع می شوند که ورود به چنین موضوع و یا جریانی اراده و تصمیم را پس از مدتی از فرد گرفته و دیگر اراده ای مستقل از خود نخواهد داشت، به هیچ عنوان وارد آن نمی شوند. برای مثال افرادی که درگیر جریان اعتیاد به مواد شده اند بدین صورت که اوایل ورود آنها چنین برداشت و شناختی را نداشتند که روزی م یرسد که جریان مواد مخدر و اعتیاد بر آنها غلبه خواهد نمود بلکه این امر را کسی دیر متوجه می شوند. آن هم در وضعیت و شرایطی که دیگر مواد مخدر و روند یا جریان اعتیاد او را گرقتار کرده و همراه با خواهد برد.

-5  اغلب افراد پس از متحمل شدن آسیب هایی از جریان خارج می شوند.

روال جریان بدین صورت است که پس از ورود فرد به آن عملکرد جریان به کار افتاده و فرد دیگر در آن را در مسیر مورد نظر به همراه خواهد برد و دچار مشکلات و آسیب های خواهد نمود در چنین مرحله ای است ماهیت جریان آشکار می شو.د. در هر حال بی وفایی و خیانت امری

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید